ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 02.04.2009, 09:38
wingreen's Avatar
wingreen wingreen je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: Florida
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Sta se ovo desava?
Stizeljeto stvarno se nadam da ovo nece biti tvoj poslednji post
Zao mi je sto ste izbrisali te postove i zasto ste ih uopste izbrisali?! Ako nema psovki i vredjanja...ne razumem. Svako neka stoji iza svojih reci i ako je vec nesto napisao, razmisljao je da ce neko i da procita, tako da smatram da postovi ne treba da se brisu. Stvarno ne razumem u cemu je problem.
Stizeljeto, ja te potpuno razumem, i sama brinem najvise oko tog zdravstvenog osiguranja zbog mog deteta a na kraju krajeva i zbog nas, jer ako smo mi zdravi moci cemo i da radimo i da pruzimo njoj maximum. Mislim da su tvoja pitanja na mestu. Sigurna sam da svako ovde razmislja da ce da radi i sam placa svoje osiguranje ali na pocetku je jako tesko i uvek treba (pogotovo kad imas dete) imati i tu opciju sta ako....desavaju se nepredvidjene stvari....ostaju i Ameri bez posla, sto se nama to ne bi desilo, a ne verujem da je i tako lako podviti rep i vratiti se.
Stizeljeto korisna si sa svojim informacijama i meni se svidja tvoja iskrenost i saosecajnost.
26.03.2009. stigla druga koverta
15.05.2009. zakazan intervju
14.05.2009. obavljen lekarski
15.05.2009. odobrene vize
18.05.2009. podigli vizirane pasose
02.09.2009. Stigli u USA
Reply With Quote
Staro 02.04.2009, 14:53
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Pazi ovako, x puta me je neko iznervirao na ovom forumu...odgovorio sam i to je to. Da ne kazem, da mi ovaj forum pocinje oduzimati isuvise vremena. Rasprava je normalna....pa svi mi imamo drugacije misljenje o stvarima. Da ne kazem da te rasprave cine ovaj forum zanimljivim...jer u tom trenutku ima najvise postova. Generalno, rasprava je mozda i nesto sto mi u ovoj Americi fali. Bas bih voleo da sa nekim odem u kafanu, zapijem se i raspravljam o necemu. Na to sam navikao, a toga ovde bas i nema. U svakom slucaju, mislim da je moni upravu...nemojmo biti mimoze :-)
Kada smo vec oko socijalne pomoci, ajde da posmatramo to sa strane prosecnog amerikanca. Drzava mu je u kolapsu, ljudi bivaju otpusteni, sigurno mu je neko drag dobio nedavno otkaz i ne moze da otplati kucu.....i onda mu stize neki evropljanin da mu oduzme posao, da mu oduzme hranu iz usta....i jos da trazi beneficije od drzave. I kada vas tako amer na salteru gde se raspitujete za pomoc doceka, pa makar bio u potpunosti profesionalac...sigurno ce mu biti muka od vas i ne verujem da ce se preterano potruditi da vam pomogne. Naravno, nismo mi krivi sto smo emigranti...tako nas sudbina naterala.....ali ljudski je osecati ono....nije mu pravo.
Ja moram priznati da sam cak i odusevljen sto nisam jos dosada naisao na tako neko misljenje (mozda i jesam, ali su se pravili fini). Ovo sam napisao samo kao temu za razmisljanje....cisto treba obratiti malo paznju i na to.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 02.04.2009, 15:52
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Exclamation

Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek Prikaz poruke
I jos nesto, imam zamjerku na moderatore. Srdjevicu, nisi htio reagovati na post ex-usa, osim upozorenja, koji su bili za trajni ban sa foruma, a ovdje odmah brisanje postova u kojima ima korisnih informacija.
Da ne ispadne da mešamo babe i žabe, pretpostavljam da se ovo odnosi na administratora, ne na moderatore....
1. Administrator je reagovao onomad jer je (smatram) bilo neophodno (ex-usa incident). Zato je i dobio samo upozorenje, jer je već tukao po moderatoru nekoliko puta, a po meni samo tada jednom, pa nisam hteo da ispadne da prva poruka protiv admina znači da letiš napolje.
2. Moderator je obrisao svoj post, nije administrator nista brisao. Ne vidim da je brisano još nešto, a ne sećam se da je taj konkretan post imao neke bitne informacije, osim prozivki od strane moderatora. Ako želite, i ako se Žana, naravno, slaže, vratićemo post.
3. Moderatori nisu smenjeni, već dali ostavke (Veka još davno, zbog obaveza). Administrator je samo reagovao po zahtevu.
4. Sa foruma niko do sada nije banovan, niti mislim da je za to do sada bilo potrebe (još).

Recite mi šta biste vi uradili na mom mestu...

Citat:
Prvobitno poslao korisnik xeg Prikaz poruke
Srdjevicu jel spremno blato?
Mešam, mešam, da ne stvrdne... (pogotovo ako im se obistini pretnja, pa nas ubace u isto; da ne boli)

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Generalno, rasprava je mozda i nesto sto mi u ovoj Americi fali. Bas bih voleo da sa nekim odem u kafanu, zapijem se i raspravljam o necemu. Na to sam navikao, a toga ovde bas i nema.
Kad ćemo u kafanu?
Staro 02.04.2009, 15:57
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik srdjevic Prikaz poruke
Kad ćemo u kafanu?
Pa ne znam....ja te vijam vec mesecima :-)

Reply With Quote
Staro 02.04.2009, 16:01
srdjevic's Avatar
Administrator

Nepromenjeno

ma ja se samo bojim da se ne skenjaš kad vidiš ove "kafaniiice"...

"a kad subotom narodnjaci dođu"...

P.S. Čujemo se u subotu. Nisam bio - ne pamtim!
Staro 02.04.2009, 16:08
Super Moderator

Nepromenjeno

Citat:
ma ja se samo bojim da se ne skenjaš kad vidiš ove "kafaniiice"...

"a kad subotom narodnjaci dođu"...

P.S. Čujemo se u subotu. Nisam bio - ne pamtim!
Vazi, dogovoreno.
Ja sam ovde: http://www.flourishconf.com/flourish2009/?q=node/35 do 5-6. Posle sam slobodan :-)
Pogledaj tu konferenciju...dzabe je upad, a bice dosta dobrih predavanja.

Reply With Quote
Staro 02.04.2009, 17:37
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Da ne ispadne da mešamo babe i žabe, pretpostavljam da se ovo odnosi na administratora, ne na moderatore....
1. Administrator je reagovao onomad jer je (smatram) bilo neophodno (ex-usa incident). Zato je i dobio samo upozorenje, jer je već tukao po moderatoru nekoliko puta, a po meni samo tada jednom, pa nisam hteo da ispadne da prva poruka protiv admina znači da letiš napolje.
2. Moderator je obrisao svoj post, nije administrator nista brisao. Ne vidim da je brisano još nešto, a ne sećam se da je taj konkretan post imao neke bitne informacije, osim prozivki od strane moderatora. Ako želite, i ako se Žana, naravno, slaže, vratićemo post.
3. Moderatori nisu smenjeni, već dali ostavke (Veka još davno, zbog obaveza). Administrator je samo reagovao po zahtevu.
4. Sa foruma niko do sada nije banovan, niti mislim da je za to do sada bilo potrebe (još).
Upravu si, mislila sam na administratora. Nije bilo namjerno, jednostavno nisam informaticar pa da mi nije u svijesti sve po defaultu. Isto mi ga to dodje
Iskreno, ja mislim da je ex-usa incident bio za automatski ban, ali to je samo moje misljenje. Tu je daleko predjena granica diskusije i rasprave, pocelo je sa jako niskim vijedjanjem, ne samo Zane nego i drugih. Razumijem da je u ovom slucaju Zana sama obrisala svoj post i to je ok. Jednostavno mi je to palo na pamet kako je on dobio samo upozorenje za takvo nepostivanje, a sad su problemi oko diskusije. Po meni, treba da budes veci autoritet u slucajevima kao sto je taj. Nije bitno je li uvrijedio admina, kad vec konstantno vrijedja ostale. Ali stvarno nema svrhe vracati se na to. Razumijem i kad ljudi brisu svoje postove, nesto se napise u afektu, hvala Bogu pa ima opcija za brisanje. U biti, slazem se sa dreamerom, forum je najzanimljiviji kad raspravljamo. Danas cu ja tebe iznervirat, sutra ti mene, fino cemo prodiskutovat i mirna Bosna. Samo vas molim nemojmo stvarati neku izvjestacenu atmosferu, ajmo komunicirati kao sto bismo i u svakodnevnom zivotu da se poznajemo uzivo vec ovo neko vrijeme.
Stizeljeto, ja bih zaista voljela da nastavis diskutovati sa nama
Pozdrav svima!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Staro 02.04.2009, 18:29
srdjevic's Avatar
Administrator

Nepromenjeno

Da ne ispadne da sam ja nešto na svoju ruku uradio, ponoviću (pošto i drugi misle da je moja odluka):

Citat:
Evo, ponoviću pitanje: šta biste vi uradili na mom mestu? Rekli "ne može"?
Staro 02.04.2009, 19:14
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Ja bih isto prihvatila njenu ostavku...
Reply With Quote
Staro 02.04.2009, 19:16
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Ma jasno je da nisi ti brisao post, u ovom slucaju je Zana izbrisala svoj post. Ne razumijem, kakve veze ima sto su moderatori dali ostavke? Neka su, sve je ok sa tim ...
Neko od nas dvoje is missing the point ...
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja