![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Imam drugaricu koja se nedavno porodila u Chicago. Nije bila osigurana i nije platila ama bas nista.
Daleko od toga da je ovde med i mleko, ali nije bas sve ni tako kako michael moore opisuje. Niti je tako bajno u Engleskoj i Francuskoj kako je on opisao. Ide iz krajnosti u krajnost. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Cao Oligoce, hteo bih da te pitam da li su te zvali iz USAFIS kada su saznali da si izvucena i da li si pristala da kupis nesto od njih? Ako jesi, sta si kupila, za koliko para i nacin placanja i da li su ti potvrdili da ti je nakon kupovine paket poslat, a ako nisi, sta su ti rekli? Kad ce ti poslati prvu kovertu i koliko ce da te kosta samo slanje koverte kao i koji je nacin placanja za to?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Slicna varijanta je i da lekari naplacuju daleko vece troskove onima koji imaju osiguranje (jer ne ide iz njihovog dzepa), nego onome ko nema. Sta da ti kazem, ovde ti medicina ko na pijaci se cenkas :-) |
|
||||
|
||||
![]()
Wow ... svaki dan me nesto novo iznenadi. Ovdje u AZ svaka trudnica moze da dobije besplatno osiguranje preko lokalnog DES ofisa (department of economical security). I dosta ljudi koji nemaju visoka primanja mogu da apliciraju. Ja sam aplicirala kad sam dosla, ali posto nisam ispunila residental requirements (jos uvijek ne znam koji su, tad sam bila 4 mjeseca u USA), dobila sam samo ER coverage, sto znaci da ako mi se ne daj Boze nesto desi da moram hitno u bolnicu, to mi je pokriveno. Za djecu nije besplatno, ali djeca moraju imati osiguranje po zakonu i DES daje dosta opcija, od besplatnog pokrica za one koji ispunjavaju uslove, pa do nekih 100tinjak dolara premije mjesecno, sto opet nije strasno. Mi placamo 80$ za 5ogodisnjeg mangupa malog, i sve je pokriveno, doktor, zubar, okulista ...
Kad je dragi imao nesrecu (prije 2 godine) nije imao nikakvo osiguranje. Pao je sa motora koji nije bio osiguran (ni registroan ... ![]() ![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Pa i nalazi se na 37-om mestu. Medjutim, ono sto je sreca u nesreci je da te ovde prvo krpe, pa onda pitaju za pare. U Srbiji je to obrnuto. Tako da...neke stvari su ipak bolje. Jedino sto bi mogli reci da je gore je da ako ti nesto zatreba, a da nije pokriveno osiguranjem (malko vise pokvarenih zuba te godine ili sl), onda su cene jaako velike. Jeste da moze sve to u rate i sl, ali su velike cene. Nisu vala ni u Srbiji male (daleko od toga), ali mi ipak deluju malko pristupacnije (ili mi se to samo cini).
Sto se deteta tice, 80$ u odnosu na americki standard nije mnogo. U Srbiji se daleko vise izdvaja od plate za socijalno i na kraju opet sve moras dodatno da placas. Da ne govorim recimo cene vitamina i sl stvari koje sluze za preventivu, koji ovde ne kostaju mnogo....tamo su prokleto skupi u odnosu na standard. Jbg...u odnosu na neke zapadno evropske zemlje amerika jeste losija, ali u odnosu na ono odakle smo stigli... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Vas su zvali putem telefona? dali ste i vi aplicirali putem te agencije?Inace su trazili broj moje kreditne katrice ako je imam....moj savet ne daj broj ili daj pod uslovovm da je prazna..... ![]() Poozzz ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Oligoce, a da li su ti ponudili da ti posalju DHL postom (tad koverta stize za 3 dana i kosta 49 eura)? I hteo bih da te pitam za taj case number. Meni nisu poslali case number nego "Confirmation Number" (ima 16 znakova ali su drugaciji od ovde na forumu opisanih).Jel to jedno te isto ili ne? Interesuje me i da li si ti sa tim brojem mogla da proveris svoj status na zvanicnom sajtu ili ne? Ja sam probao pa nece ali sam posle procitao da online provera statusa ide tek od 1.7.2010.
PS.Meni su isto trazili broj od kreditne kartice ali im nisam dao. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dalje neka se nadoveze Oligoce ![]()
***************************** Case No: 2011EU00021xxx Koverta poslana iz KCC: 28.04.2010. Prva koverta stigla: 25.05.2010. Prva koverta vracena: 31.05.2010. Stigla koverta u KCC: 02.06.2010. Završen ljekarski: 21.03.2011. The Day: 01.04.2011. ***************************** Green Day 06.04.2011 ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |