![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Dragi prijateli,
Samo sakam da ukazam da ne gledate od drugi primeri. Vo ambasadata se lugeto prekrasni i maksimalno profesionalni,korektni i...... Sekoj so svojata sudbina |
|
|||
|
|||
![]()
A be za toa si vo pravo,ali mene mi e mnogu zal da vidam kako bez nikakva pricina gi odbivaat ludjeto za viza.Ako postoi vistinska pricina neka ja posocat a ne vaka ima vizi - nema vizi.
|
|
|||
|
|||
![]()
Noki
Starno boli ama onaka vo dusata iskreno, edna godina so mislite veke bevme vo USA ,ovde onaka samo ....do detalu se isplanirano (za noviot pocetok),i od ednas krsenje ama onaks maksimslno bolno. Zaklucokot e verojatno deka site vizi se "rezervirani" za idnite zakazani za intervju i nema dopilnitelni vizi za tie sto odlozile (licna noja pretpostavka -ne me zemajte za zbir i nema potreba od komentari-poveke boli koga se navrakas ![]() Vo haosot sakav sekade da vrtam pisuvam emal do ambadadorot ,nekade na nekogo vo USA nemam poima kade ,Duri i mislev dokolku nekoj od bilo koja pricina saka da se otkaze da ponudam "nadomest"-imase eden komentar deka se odkazuva vo SRB poradi finassii -idiotsko razmisluvav od noja strana no na kraj "umorno"i prazno ne odi so sila Megutoa mora da se najdat sili da se prodolzi vo zivotot. Pozdrav do site i kojznae mozebi nekogas ke ve posetam na forumov. Last edited by MagedonMM; 18.07.2014 at 22:30. |
|
|||
|
|||
![]()
Kako sto spomna Via,nemozime da znaeme kako vi e na dusata ali mozi da zamislime kako ce ni bese nas posle cela godina planiranje da ni sooptstat deka nema nisto od toa.Ako se ima zelba za emigracija,sto da vi kazam iako godinava lotarijava bese farsa,igrajte povtorno,ako e sreca povtorno moze da se desi da ve izvlecat - a ako se pravi sporedba za vreme cekanje koga se pravat normalni iselenicki vizi(na familijarna baza na primer), lotarijava e mnogu pobrz nacin da se dojde ovde.Za zal poslednive godini sve povece eksperimenti se pravat na steta na izvlecenite.Ednata godina go ponistija prvoto izvlekuvanje,vtorata kazaa deka ce ima povtorno izvlekuvanje vo oktomvri-a nemase,sega eve celava situacija so visokite brojcinja...
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Eve jas da spodelam iskustvo od lekarskite vo Remedika na 16.07.Treba da se ponesat pasosi so validnost nad 6 meseca,kartoni so primeni vakcini za site,sliki 5x5 za deca do 15 god.x 2,za deca nad 15 god. i vozrasni x 4 sliki.Za deca do 15 god. se plaka 1400 den. se meri visina, tezina a od vakcini prima edna-za hepatit B vo bivso Prolece(sega neznam kako se vika), i vo poliklinika Bitpazar mu pravat mantu test za tuberkuloza. Dete nad 15 god. se plaka 3000 den.kolku sto kosta i za vozrasni ja prima istata vakcina,(vozrasnite ako gi primale redovno vakcinite ne primaat niedna),potoa isto kako vozrasnite se zema krv (toa go pravat samo za pregled da ne si zarazen od sifilis,znaci samo zatoa se zema krv),se pravi rendgen snimka (toa go pravat da ne si zarazen od tuberkuloza),visina,tezina,krven pritisok-ende.Rezultati eden den pred intervju vo zatvoren kovert(ako ima nekoj problem te izvestuvaat)-kraj na prviot del,vtor del po intervjuto-nazdravje
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo Nova sum na forumov iako go citam dve godini.Pozdrav do site a na tie so visoki broevi im sovetuvam da ne se otkazuvaat nikako .Ako bile izbrani vi milioni luge sigurno ke imaat intervju sepak ostanuva septemvri a toj sekogas bil curent.Dajte ne gubete nadez mislete samo pozitivno i so gospod napred so sreka na site.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ne veruvam deka bas septemvri ke imam uspeh da me viknat 53xxx sum taka da sansite se mali da ne recam i nevozmozni
|
|
|||
|
|||
![]()
No godinava pak ke apliciram mozebi ke imam second chance vo narednite izvlekuvanja i godini
|
|
||||
|
||||
![]()
Ig.mkd ne samo kafe mozes i pivo ako sakas da pies
![]() ![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |