ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 30.12.2015, 13:42
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik 2015_Jelena Prikaz poruke
...i srecom uspjeli smo da apliciramo i da platimo osiguranje do 15.12. i Luka ce konacno da bude osiguran od 1.1.2016.
Bravo Jelena, bas ste se namucili ali bitno je da ce Luka napokon imati osiguranje. Moj klinac ce uskoro da napuni 4 god pa te sve razumem. Aplicirali smo ove godine za GC pa ukoliko nas izvuku imacemo slicnu glavobolju dok ga ne osiguramo.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 30.12.2015, 17:56
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Sve zavisi od drzave. Moja deca su dobila osiguranje prvog dana kada smo dosli. Mladja je cak imala cirkularni karijes i morali su da joj poprave 6 zuba i izvade jedan odjednom i to pod totalnom anestezijom. Ovaj zahvat poprilicno kosta, medjutim mi nismo nista platili. E da, mi smo u WA
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 30.12.2015, 18:00
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
Nepromenjeno

Kako si ih prijavila za osiguranje cim ste stigli? Mene zanima Seattle, a imam malo dete, pa bi mi znacila informacija. Hvala.
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 07.01.2016, 09:31
v_wizard v_wizard je offline
Član

Datum prijave: 26.09.2012
Nepromenjeno

Pitanje za 2015_Jelena a i ostale koji mogu da odgovore. Kako izgleda samo putovanje u USA sa tako malim detetom? Let je dugacak, pa aerodromi,, cekanja, presedanja... Kako je izgledalo tokom samog leta? Ako mozes, molim te da malo izdetaljises mnogo bi znacilo.

tnx
Reply With Quote
Staro 08.01.2016, 03:00
teki teki je offline
Drug član

Datum prijave: 16.12.2014
Nepromenjeno

ja cu ti odgovorti kako je bilo s tom pustolovinom, mi smo stigli u Seattle 15.12 sa djecakom od 5 godina i drugim 2... bilo je ludo i nezaboravno hahah. sve zavisi od djeteta do djeteta. mi smo s njima dvoicom isli prosle godine u seattle tada je malom bilo 9 mjeseci tad smo se bas napatili uglvanom da skratim trazi let sa najmanje presjedanja tj da ne presjedas u americi nigdje mi smo isli direktno iz evrope tj pariza za seattle i ovaj put nam je bilo puno lakse vec prosle godine kad smo turisticki isli jer smo presjedali u americi.
moj jedini savjet je da ne presjedas po americi jer to najvise smori uzeti sve stvari proci kontrole i onda predati to i opet na kraju taj zadnji let dokrajci te.
to bi bila pouka iz mog iskustva
Reply With Quote
Staro 08.01.2016, 19:05
zvercica's Avatar
zvercica zvercica je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.08.2009
US lokacija: Seattle od 04.09
Nepromenjeno

@JelenaX, koliko se secam pozvali smo kliniku koja nam je bila najbliza i oni su nam dali kontakt g-dje koja nas je prijavila. Probaj da uspostavis kontakt se nekim od lokalnih brokera, oni te mogu usmeriti. Takodje,ja bih probala da uspostavim kontakt sa nekom meksikankom, posto oni imaju razradjene sheme...

Medjutim vidim da si ti vec aplicirala i koliko vidim na ovom linku http://www.floridakidcare.org/#eligible eligibility je isti kao kod nas, i rekla bih da biste vi trebali da budete eligible. Cak i ako niste eligible, koliko vidim, Florida KidCare je $15-20 a month.
04.04. - Intervju
29.04 - Dopuna dokumenata
10.05 - Pozeleneli skroz naskroz
04.09 - Departure day
Reply With Quote
Staro 08.01.2016, 22:07
JelenaX JelenaX je offline
Stari vuk

Datum prijave: 25.05.2015
Nepromenjeno

Hvala!
Ja nisam nigde aplicirala, to je neka druga Jelena pošto smo mi jos uvekbu Srbiji
2.12. - Vize u pasošima
Reply With Quote
Staro 09.01.2016, 14:26
2015_Jelena 2015_Jelena je offline
Član

Datum prijave: 11.05.2014
US lokacija: Fort Lauderdale
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik v_wizard Prikaz poruke
Pitanje za 2015_Jelena a i ostale koji mogu da odgovore. Kako izgleda samo putovanje u USA sa tako malim detetom? Let je dugacak, pa aerodromi,, cekanja, presedanja... Kako je izgledalo tokom samog leta? Ako mozes, molim te da malo izdetaljises mnogo bi znacilo.

tnx
Kako je izgledalo putovanje ?

Moj sin je imao 7 mjeseci kad smo putovali. Pa prvo imas odredjenu dozu napetosti, ostavljas jedan dio zivota iza sebe, pakovanje, oprostaji, sve je to stresno, a onda slijedi putovanje sa bebanom.

Dodatna otezavajuca okolnost nama je bilo to sto smo noc proveli vozeci se od Banjaluke do Beograda, a nakon sto smo se oprostili sa roditeljima koji su isli da nas isprate, letjeli smo od BG do Rima. To je i meni i muzu bio prvi let avionom, ali nije bilo nikakvih komplikacija tokom presjedanja. U jednom momentu nismo znali da li bi trebali ici lijevo ili desno, prisli smo nekoj gospodji u uniformi koja tu radi, ona nije uopste znala engleski, ali znala je da nam pokaze na koju stranu je nas sledeci let, razumjela je Miami . Dosli smo na gate i cekali jedno sat i po da se ukrcamo. Nismo imali kolica na aerodromu, moj muz je vukao nas rucni prtljag, tri mala kofera i laptop , a ja sam nosila bebu.
Let od BG do Rima je bio super, trajao je mozda sat vremena, ne sjecam se tacno, a od Rima do USA smo letjeli sa Alitalia. Dali su nam sjedista u prvom redu do prozora, zbog bebe, pa smo imali dosta prostora, mozes fino da ispruzis noge. Medjutim, moj sin je bio u elementu . Prilicno se derao jer je bio navikao da ga svi nosaju, a meni je od pola puta bilo bas muka, ne znam da li od tog psiholoskog pritska, od nespavanja, od silnih turbulencija ili od gladi )) (imali smo samo jedan obrok i dva snacka).
Pored nas su bili neki Afrikanci, izbjeglice, muz i zena nasih godina sa sinom koji je star kao nas sin. To dijete se nije javilo, pa nas je bilo dodatno sramota kako se nas Evropljanin ponasao
Vjerujem da je lakse ljudima koji zive u BG ili u blizini, ali bas je nezgodno kad moras da putujes jos i do BG. Nismo nimalo spavali ni ja ni muz, a i prva noc u USA je protekla uzasno, valjda zbog promjene vremenske zone, Luka uopste nije spavao, cijelu noc je plakao, a mi smo ga, onako skrseni , na smjenu pokusavali umiriti .
Tako da - da, bilo je prilicno tesko, ali sve to prodje i sad kad se sjecamo smijesno nam je...Kad smo sletjeli u Miami, i odahnuli , hahaha, muz se okrenuo prema meni i pitao me da li bih za milion dolara odmah letjela nazad, i moj i njegov odgovor je bio NEEEEEE )).
Reply With Quote
Staro 09.01.2016, 18:26
ejpril88 ejpril88 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 27.05.2015
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Iako još nemam decu, uživam da čitam vaša iskustva o tome kako su se klinci lepo uklopili. Svi prođu kroz teži period u početku ali posle bude mnogo bolje nego u Srbiji i to me ohrabruje. Isto i nas čeka za najdalje tri meseca - rok za ulazak u SAD nam je 6. april.
Pošto ne znam na kojoj temi da postavim ovo pitanje, moram ovde. Da li neko zna koliko se nakon dobijanja državljanstva čeka da bi se doveli braća i sestre u SAD? Brat već kuje planove a ja mu kažem da to može da se oduži. Čitala sam da se za roditelje čeka od šest meseci do godinu dana ali zanima me za brata.
Reply With Quote
Staro 09.01.2016, 21:05
mostar's Avatar
mostar mostar je offline
Drug član

Datum prijave: 17.07.2012
US lokacija: Rocklin,CA
YU lokacija: Mostar,BiH
Nepromenjeno

Čitali smo da poslije dobijanja državljanstva čeka se maksimalno oko 11 godina na spajanje sa bratom ili sestrom...tako da neka igra lutriju,brze je :-)
DV-2017 - 2 prijave - nazalost DV-2018 - 2 prijave ☹
DV-2019 - 2 prijave 😓
DV2020 - 2 prijave nista
DV2021 - 2 prijave cora
DV2022 - 2 prijave nista
DV2023 - izvuceni 🥰
Reply With Quote
Odgovori

Tags
bebe, deca, odlazak, roditelji

Thread Tools
Display Modes