![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Imase Print Confirmation, Print Form ds 260 , Email Confirmation , Back To review, Back To summery, sea go otvoriv da vidam bas na toa imav stegnato Print srceen.
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Od policija ne se vadi nikakov dokument, od osnoven sud se vadat i dvata dokumenti, edniot deka ne si osuduvan, a drugiot mislam deka bese deka nema istrazni obvinitelni dejstvija ili taka nesto, za Skopje ne znam za kolku dena a vo pomalite gradov ili istiot den ako podnesis porano ( sekako na nivna dobra volja ako sakaat da se angaziraat) ili za naredniot den.
Tie dva dokumenti obavezno gi baraat , istiot den vo ambasada imase uste eden par od sud go imaa izvadeno samo edniot , bea na razgovor so konzulot no vizi ne im dade dodeka ne go donesat i drugiot dokument. |
|
|||
|
|||
![]()
A za DS 260 mislam deka e i naglaseno da go imate vo pecatena forma so vas so dokumentite za na intervju . Isto taka i pokanata za intervju sto ja dobivate na mail .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Aj nekoj ako e zapoznat dali moze da mi odgovori . Znaci planirame da odime na intervju site cetvorica pri sto ako ni se odobrat vizite jas bi odel prv vo amerika edno 2-3 meseci dodeka ne se situiram malku tamu a posle bi dosle zena mi so decata . E sega dali bi trebalo jas toa da go posocam pri intervjuto deka planiram prvo sam da odam a posle da dojde familijata ili nema potreba od toa . Kolku sto procitav pri dobivanje na vizata se dobiva i zatvoreno pliko koe sto treba da se predade pri vlez vo amerika vo koe se dokumentite od ambasadava znaci dali pri vakov slucaj bi dobil dve plika od koe ednoto za mene a drugoto za zena mi i decata za da go predadat pri vlez ili toa pliko sodrzi samo moi dokumenti kako nositel na aplikacijata pa nema potreba za niv od istoto tuku tie ne bi imale problem da vlezat pokasno vo amerika koga si gi imaat vizite vo pasos se razbira vo rok od 6 meseci kolku sto traat vizite . Se nadevam deka bev jasen vo prasanjevo pa ako e nekoj zapoznaen so problemov bi sakal da mi objasni malku .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
______________________ 10.05 - Izvlecen DV 2016 25.06 - pusten ds 260 I cekame Data za intervju ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Hvala Magelan bas taj odgovor Sam trazio I uistinu ne nameravam da ih zamaram sa svim tim sada jos da resim stvar sa affidavit of support kojeg traze ovde u Skoplju koliko Sam procitao do sada .
|
|
|||
|
|||
![]()
dezdej moze ke projdes I bez affidavit ,imam prijatel koj pomina I bez toa.Moj sovet e da ne navlagas mnogu vo diskusija ,odgovaraj samo toa sto ke te prasaat.Kolku povekje navlagas tolku povekje prasanja kje dobivas od nivna strana
|
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |