![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Abe jas da si najdam I da imam za sekoj slucaj , pa ne mora da mu go pokazam toj document, tamu bi go pokazal samo ako mi go pobaraat . Inaku mene samo sto mi posocija primer kade aplikant od dv lottary e odbien bas poradi toj document , pa ko se vratil na prezakazanoto intervju veke nemalo vizi za nego zatoa ne steti da se ima affidavit of support pa makar dokumentot bi mi sedel vo torba bez da go prilozam
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Blagodaram mnogu za informacijata. Imam i edno prasanje, znam deka mojot CN ne e ni voopsto blizu za da me izvlecat vo narednive 2-3 meseci ali me interesira dali imas nekoi beneficii ako na intervjuto im kazes deka vsusnost mozi da pravis muabet i na angliski. Dali toa pomaga nesto pri intervjuto, posto mozam da kazam deka angliskiot go znam prilicno dobro, ali ako ne pravi nekakva razlika ne sakam da rizikuvam. Pozdrav svima i vi posakuvam sreka na site dosega sto imate zakazani intervjua, isto i na onie sto treba vo sekoj moment da bidat izvesteni za datum
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ZA MAKEDONIJA:
Intervjuto bese pred 5 dena od dokumenti nosev sve sto ke mi padnese na pamet ama najpotrebni koj gi zemaa za nositelot: - pasos i fotokopija od pasos - od sud se vadi za NEOSUDUVAN i KRIVICNA EVIDENCIJA (dvata dokumenta se vadat na bit pazar sudot i kostaat po 320 denari moj sovet izvadete gi istovremeno se cekaat po 10 rabotni dena guzva e, i ne pomisluvajte bez ovie dva dokumeta da idete zosto edni gi vratija) - MEGUNARODEN izvod od maticna kniga na rodenite ne postara od 6 meseci - MEGUNARDONA vencanica ne postara od 6 meseci - Vojska deka sum sluzel od opstina kade zivees se vadi imaat odelenie na minis. za odbrana -Diplomata od sredno obrazovanie i zaverena na notar obavezno zosto orginalnata vi ja vrakaat - Lekarsko od remedika kovertite - affidavit of support i-134 (od sponzorot od amerika zavereno u amerika na notar + potvrda za plateni taksi, vo mojot slucaj zasto bev cn42xxx i bevme megu poslednite vo ambasada go baraa na site ) - Potvrda od banka deka imas depozit ke vidite na forumot za kolkavo semejstvo ide kolku pari treba da imate da ne se objasnuvam sega - Sliki onie 5x5 ja nosev po 2 za sekoj a mi zemaa po 1 (u bimbo se 350 denari 6 fotografii) - DS-260 aplikacijata i apointment letter kopirani ne gi zadrzuvaat ama mora da gi imas * prevodi imav napraveno na nekoj dokumetni ama ne mi gi pobaraa za soprugata e potrebno : - megunaroden izvod na rodeni - sud za neosuduvan i krivicna postapka - pasos i fotokopija - 2 sliki - lekarsko kovertot za decata : - megunaroden izvod na rodeni - pasos i fotokopija - 2 sliki - lekarsko kovertot * mantu proba baraat za deca pod 14 godini se pravi na bitpazar poliklinika * vakcinite da gi soberete za lekarsko ke trebaat site koi se navedeni intervjuto celata procedura trae 4 saati, bidete opusteni i se ke pomine vo najdobar red zatoa sto od prv do posleden site bea ljubezni so sreka na site! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Last edited by Magelan; 22.09.2015 at 18:09. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Neznam dali vi vie ostanatite taka mislite, no jas kako sto mozev da procitam niz forumov, samo vo ambasadata vo Makedonija baraat affidavit of suport i smetka od Banka.
Ljupco, kazi dali ti gi baraa i dvete ili dovolno e da se ima samo potvrda od banka? fala, |
|
|||
|
|||
![]()
ZA VAKCINI gi baraat site osobeno za decata i to vo remedika, e sega jas imav problem so mojte i od soprugata mojte bea vo nekoi stari knigi vo poliklinika vo singelic i da recam bea usluzlivi pa mi gi dopisaa vo kniskata i stavija pecat i faksimil, na soprugata bea vo poliklinika vo gjorce i tamu bea katastrofa usluzlivi sto morase SAM po moja inicijativa kaj glavnata sestra i direktorot da se zalam za na kraj SAM da se simnam vo podrumite da i gi rascistuvam za da moza da gi najdam knigite od pred 30 godini, po sto edna vakcina falese otidov vo zavod mi rekoa deka ke mora da ja primi pa posle ja najdov i taa negde u sredno kaj sto gi vakcinirale,
ZA MANTU PROBATA ja napraviv ima samo na bit pazar i toa privatno 600 denari po dete i se pravi vtornik i petok, eden den gi bockaat drugiot den gi citaat rezultatite ZA affidavit of suport poznavam minimum dvajca trojca koj ne se na forumot, edniot bese ovaa godina vo mart i fino lepo konzulot mu pobaral da si najde sponzor i pak da dojdat pa od mart go forsiraa pa juni go fati od koi pricini i kako neznam jas bev posleden i nesakav da rizikuvam i zatoa po moja inicijativa resiv da gi imam site opcii i da gi prilozam |
|
|||
|
|||
![]()
Fala Ljupco, mene me buni toa sto gledam od Srbija site primaat povtorno MMR i tetanus , sto kaj nas vo Makedonija toa ne e slucaj, citajki po forumot. Jas posledno tetanus sum primila vo 92-ra i ne znam dali povtorno ke treba da ja primam. Nekoj spomnuva pravilo deka treba da se prima na sekoi 10 godini. Nekako razlicni iskustva i me bunat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Odi voambulantata kade kako dete sto ste se vakcinirale ako toa bilo baraki ili nesto slicno ke odis vo poliklinikata vo taa opstina sto kako dete se primeni vakcinite i tamu vo nekoi slucaevi se podrumi vo nekoi slucaevi se garazi metalni i gi cuvaat site vakcini od 1970 pa navaka samo knigite se najcesto rasfrlani, navodeneti, iskinati ali e najdete vo sekoj slucaj a vo bilo koja poliklinika ke ve otkacat samo ostro nastapete i ke zavrsite rabota
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Display Modes | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |