ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.02.2014, 04:48
mphysicist's Avatar
mphysicist mphysicist je offline
Drug član

Datum prijave: 03.02.2014
US lokacija: nadam se jednog dana - Seattle
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Emiiuki Prikaz poruke
Ne postoji ni jedan racionalan razlog za vođenje statistika ove vrste pošto one ništa ne pokazuju. I prošle godine se jedan lik bavio sličnim aktivnostima: http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1165, samo što je bio mnogo agresivniji od ovog. Stalno je opominjao ljude da "dopune podatke" i, moram priznati, bilo mi je prilično zanimljivo čitati pokorne reakcije "opomenutih". Možda je baš u tome i suština - stavljajući sebe na neki spisak prijavljenih ljudi traže neku vrstu potvrde da su sve uradili kako treba i da zaslužuju da budu izvučeni. Sve je u glavama, upisujući svaki dan po još koje ime na spisak tema se drži u životu i podgreva nestrpljenje u iščekivanju rezultata. Totalno kontraproduktivno, ako mene pitaš. Trebalo bi što manje o tome razmišljati pošto su šanse, realno gledano, prilično male, a razočarenja ogromna.
Naravno, tema je zamrla par dana posle izvlačenja i taj lik se više nije pojavljivao na forumu (nije izvučen). Zapravo, vidim da se javio još jednom da se izbesni na nekoga ko je na toj temi napisao da je izvučen.
pa i ja kontam to nesto, cemu ovaj spisak, to je evo vidim stotinak ljudi samo ovde na forumu (barem za koje se zna da su se prijavili) u odnosu na ko zna koliko jos stotina srba, i ko zna koliko miliona ljudi na svetu licno ne polazem velike nade u ovu lutriju (naravno na sebe mislim) jer mi se cini da sam napravila problem sa fotografijom, nisam se dovoljno potrudila jer nisam sve ovo dovoljno ozbiljno shvatila, ne naidjoh ranije na forum, a onda - ljudi su zapravo na ovaj nacin otisli, sada mi preostaje da se nadam da ce biti i dv2016 i da cu imati vise srece nego na lotou
Reply With Quote
Staro 05.02.2014, 10:23
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Ah, čemu bilo šta? Čemu zvanična statistika USA vlade http://travel.state.gov/content/visa...a.html#results ? Mislim, ne utiče na to hoće li neko biti izvučen ili ne.

Čemu ovaj spisak? Onako. Da vidimo koliko nas ima.
Ovdje na forumu se okupljaju ljudi iz svih država ex Yu, oni koji su u procesu emigracije, kao i oni koji su već emigrirali i dijele svoja iskustva sa nama koji se nadamo takvoj šansi, razmjenjujemo informacije i družimo se dok čekamo rezultate u maju. Ja osobno ljude na spisku ne vidim kao "konkurenciju", nego kao ljude sa sličnim ciljevima i željama. I nadam se da će se u maju javiti što više dobitnika sa ove liste.
Dakle, sve je stvar dobre volje, ko hoće da se upiše na spisak - neka se upiše, ko neće - neka zaobiđe. I dovoljno je da ostane na tome.

DV 2020
Reply With Quote
Staro 05.02.2014, 10:28
NightSky's Avatar
NightSky NightSky je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.01.2012
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik edinze Prikaz poruke
Znam da sam malo off topic,ne bas mnogo,ali sta se moze...nekako mi je njprikladnije uz ovu temu bilo postaviti pitanje. Je li iko cuo za GCL experts,dobio sam mail o tome kako mogu biti izvucen u americkoj lutriji za green card...jasne su mi sve prevarantske igre,i znam da je jedina zvanicna stranica,ustvari stranica americke vlade na kojoj se moze utvrditi provjera izvucenih dobitnika u maju. Ako je neko cuo za ove koji su mi slali mail,i ako imaju bilo kakva iskustva i saznanja neka se jave....
Sve si sam rekao: "jasne su mi sve prevarantske igre,i znam da je jedina zvanicna stranica,ustvari stranica americke vlade na kojoj se moze utvrditi provjera izvucenih dobitnika u maju."

Na stranici američke ambasade su jasno napisani legalni putevi dobivanja zelene karte, odnosno useljeničke vize http://sarajevo.usembassy.gov/immigrant-visas.html

Sve ostalo je ili prevara ili ilegalno.

DV 2020
Reply With Quote
Staro 05.02.2014, 11:32
mphysicist's Avatar
mphysicist mphysicist je offline
Drug član

Datum prijave: 03.02.2014
US lokacija: nadam se jednog dana - Seattle
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

ma hej, nisam mislila da je pogresno, samo me zanimao razlog, jedno su moje predpostavke, drugo sta je iza toga, ali eto, poklopise se ta dva vreme brzo prolazi, a i maj ce uskoro, zelim srecu svima, ali zaista ako je sudeci prema igrama na srecu, mozda budem prosla na dv2025
Reply With Quote
Staro 06.02.2014, 18:58
Tamara Gole Tamara Gole je offline
Član

Datum prijave: 02.02.2014
Nepromenjeno

Da li neko zna kada se otvara prijava za 2016-u? Pročitala sam na site-u da je zatvoreno za 2015-u god, mada mi nije jasno zašto, do sada je uvek bilo prijavis se ove godine za sledeću.
Reply With Quote
Staro 06.02.2014, 19:48
cape011 cape011 je offline
Drug član

Datum prijave: 01.11.2012
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

The DV-2015 registration period was from October 1, 2013, until November 2, 2013.

To ti piše na zvaničnom sajtu za prijavu. Malo proguglaj informiši se pa će ti sve biti jasno. Prijava traje oko mesec (oktobar-novembar) dana za narednu godinu.
Da bi se prijavila za 2016 moraš čekati novembar 2014-te, jer izvučeni mogu ići tek naredne godine.
Staro 06.02.2014, 19:49
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Tamara Gole Prikaz poruke
Da li neko zna kada se otvara prijava za 2016-u? Pročitala sam na site-u da je zatvoreno za 2015-u god, mada mi nije jasno zašto, do sada je uvek bilo prijavis se ove godine za sledeću.
Nije bas tako: 2013 godine je bila prijava otvorena za 2015, znaci za dvije godine je. Provjerava se u maju 2014, a intervjui pocinju od oktobra 2014-septembra 2015.
Znaci u oktobru ces moci na zvanicnoj stranici da se prijavis za 2016 godinu.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Staro 10.02.2014, 13:57
4thman 4thman je offline
Drug član

Datum prijave: 14.10.2008
US lokacija: on the land..
Pošalji MSN poruku korisniku 4thman
Nepromenjeno

Uf. I koliko ljudi dobije zk?

Puno uspeha svima.
Reply With Quote
Staro 10.02.2014, 15:56
4thman 4thman je offline
Drug član

Datum prijave: 14.10.2008
US lokacija: on the land..
Pošalji MSN poruku korisniku 4thman
Nepromenjeno

Sad naletih na ovaj podatak. Ali s obzirom da malo ljudi koristi forum, mogu da mislim koliko je zaista ljudi aplicira svake godine. Mada, mislim da se ta statistika srazmerno povećava kako ulazimo u treću deceniju trećeg milienijuma.
Ja imam nekoliko američkih viza iza sebe, ali još uvek ne planiram da apliciram za zelenu kartu. Možda jednog dana...
Attached Images
File Type: jpg Amerikabig.jpg (75,9 KB, 59 views)

Last edited by 4thman; 10.02.2014 at 16:04.
Reply With Quote
Staro 11.02.2014, 19:48
bane72 bane72 je offline
Član

Datum prijave: 10.01.2011
YU lokacija: BGD
Nepromenjeno

Meni je ovo otprilike 15 apliciranje, mada nemam nameru da se dodajem na listu, prosto dobiješ vrtoglavicu od tolikog vremena provedenog u bubnju.... Ranije sam vec bio u Americi, onako turistički, a i sada imam važeću turističku. Ono što i neki drugi ovde primećuju je podosta očigledno. Broj izvučenih iz prve prijave odskače od broja izvučenih sa više prijava na lutriju. Naranvo, lutrija je više da se uzme kao zabava i neka n-ta varijanta, sve drugo najčešće donosi glavobolju nakon 1.maja...
Reply With Quote
Odgovori

Thread Tools
Display Modes

Pravila pisanja