![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam u USA dosao iz EU tako da pricam o svom slucaju :-) Kao EU rezident mogu da zivim i u UK i u Austriji i u Poljskoj. Samo pravim paralelu izmedju zivota koji sam imao pre i posle dolaska u USA. Cemu nervoza...
|
|
||||
|
||||
![]()
Nije nervoza, jednostavno morate shvatiti da su na ovom forumu pretezno stanovnici Srbije, i okolnih zemalja, koji ne bi mogli biti rezidenti ni jedne od tih zemalja. Sad shvatam da ste Vi navikli na neke vise standarde, ali ovde, u Srbiji, cak i ta Poljska koju ste pomenuli zvuci kao bolja opcija. Ja, recimo, radim u novom, skupom hotelu, i ima posla, ali plata je minimalac. Verujte mi, radio bih (i nadam se, radicu), entry level poslove svih oblasti dok ne docekam nesto bolje, jer ZNAM da je i to bolje od dobrog i lakog, ali lose placenog posla u Srbiji.
“Your time is limited, so don’t waste it living someone else’s life. Don’t be trapped by dogma – which is living with the results of other people’s thinking. Don’t let the noise of other’s opinions drown out your own inner voice. And most important, have the courage to follow your heart and intuition. They somehow already know what you truly want to become. Everything else is secondary.”
|
|||
|
|||
![]()
Photographer vjerujem da si u pravu, kazu da je i u bavarskoj 3 posto nezaposlenosti. To je i blizu. Mozda je i tih tri posto domacice koje brinu za djecu niti planiraju raditi dok djecaa ne odrastu jer im muzevi imaju dobru placu. I vjerujem da bi vecina tu sa foruma koja su se prijavila za usa gledala i da tu dodju. Ali svi vise manje znamo kakav takav engleski, ne upotrebljavamo ga pa je naglasak ajme. Svi ga znamo makar pasivno i provjezbat cemo ga do izvlacenja, vecina ga ucila u skoli. Sta da radim s njemackim. Isla sam na dva stupnja nekada davno i nije mi ostalo apsolutno nista u glavi. Njega tek nisam slusala ni na tv-u. Da ne pricamo o svedskom i danskom. Da sila natjera, prala bi sudje ili pomagala u kuhinji, van radnog vremena ucila jezik i tek onda trazila posao u struci. Da se vratim na pocetak misli, vjerujem da bi vecina razmatrala i europu da nije barijera jezik.
Last edited by redovnica; 02.11.2012 at 08:26. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ali, kao sto rece Maruko, mi idemo iz Srbije a ne iz EU, pa cemo i dalje uporedjivati sa Srbijom. Isto tako, ja znam samo jednog coveka koji se vratio iz USA zbog nekih porodicnih razloga, pa se sada ne vraca jer se ovde ponovo lepo snasao, a zbog svojih godina mu se i ne radi vise posao koji je radio (nosac namestaja).
|
|||
|
|||
![]()
Ma opustite se, pravila tu nema. Svako od nas je drugaciji, drugacije poima svet oko sebe i vrednuje stvari. Gde bi bio ovaj svet da smo svi isti. Naopako.
Meni se danas vrti u glavi od cifre koliko kosta zelena karta preko zaposlenja. Mogu samo da kazem prijavljujte se na tu lutriju sta se mislite uopste. |
|
||||
|
||||
![]()
Ufffff bas teska tema za filozofiranje, ali izgleda da stoji ona narodna da sit gladnog nikada nije razumeo.Ja jedino znam da ovde u fucking sugavoj Srbiji nema leba, dzaba meni skole i sertifikati kad sve polupismena stoka drzi firme i zajebava te u ono malo zdravog mozga sto ti je ostalo, plus nova vlast koja je ubacila rikverc u 5 brzinu i ekspresno nas vraca u 90-te, i jos gomila koje kakvih sranja koja malog coveka guse i dave. I to su razlozi sto hocu da idem odavde, i ja sam hteo da begam u Evropu, ali u Evropu jok more, kako je krenulo opet ce da nam vrate i sengen, jednostavno nece nas i to je to. Ko da smo sugavi. Onda ajde da begamo za Kanadu, koja je inace moja velika zelja, ali za Kanadu je procedura ogromna tako da pre cu ja da postanem astronaut, nego sto cu da dobijeme papire za Kanadu. Australija mi se nesto nesvidja, pa je ona otpala iz kombinacije, tako da je GC i Amerika ostala kao jedina naj realnija kombinacija za beg iz ovog blata. Ne idem ja odavde sto sam besan, nego sto me muka naterala, i neocekujem nista spec u USA, ali moram da se nadam da cu nesto uspeti za moje sadasnje dete i decu koja ce doci. Da, plasim se i to se mnogo plasim, i sta cu i kako cu se snaci u USA,i da li cu se snaci pogotovu sto bi isli sa malim detetom, ali znam da nema predaje i da cu se boriti, nema neki izbor, ili to ili natrag u kaljugu.
|
|||
|
|||
![]()
Free tebe su izvukli ili nisu? Vidim da ti broj manji nego ovi sta su izvuceni u 10tom mj? Pitam jer ne pise ostatak price u potpisu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Meni je samo smijesno (cudno) sto se svi zale, a niko se ne vraca
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ivana, ima u USA top univerziteta na svetskom nivou i to niko nije porekao pitanje je samo da li imas novaca i znanja da se upises ne neki od njih.
Ako imas decu i zelis da studiraju neki od tih univerziteta to bas nece biti niti jednostavno niti lako sto sa finansijske strane sto se strane mogucnosti da ih prime tako da se ja bas ne bi tako zaletao i mastao. Kada sam poredio kvalitet skolovanja mislio sam na prosecnog coveka, srednju klasu kojoj vecina pripada. Bolji kvalitet za ulozeno ce se dobiti u EU i tu nema nikakvih dilema. |
![]() |
|
|
![]() |