![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Colorado Springs, Colorado - početak života u USA » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Zana jel sam dobro razumjela? Tek nakon pet godina kad dobijemo drzavljanstvo, onda nije problem? Mene zanima dali bi ih sada pustili da dodu u posjetu i kako bi isla ta procedura, dok smo mi na zelenim kartama? I moj bratic ii prijatlejica zele doci, ali bojim se kako cu im dati Affidavit jer imamo dosta nisku placu, a drugo prijateljica je neudana, a mama neznam kako bi se snasla bez engleskog po tim aerodromima bez bratica, koji je isto neozenjen i trenutno izmedu poslova, znaci osim stanova koje posejduju nemaju bas neki dokaz da ce se vratiti.
|
||||
|
||||
![]()
Nisi me dobro razumela
![]() E sad - da ti kazem da sigurno dobijaju to ne mogu. Affidavit ne treba da im saljes (tako je bar u BG i niko ti to ne trazi). Ne treba ni pozivno pismo, ali kao sto rekoh ja ga ipak posaljem. Meni nikad nije bio problem da bilo kome napravim vizu: bili su mi cale, keva dolazi sad u aprilu, bio mi je kum dva puta, cimerka zimus, snaja i bratanica prosle godine, dva kuma i cimerka ponovo dolaze u avgustu svi skupa, dever i snaja dolaze oko Nove godine... Skoro sve vize sem poslednja za kuma i za cimerku kad smo vec postali drzavljani, su bile pravljene dok smo imali "samo" Zelene karte... E sad - cinjenicno stanje je da kod mene sad ide lakse jer ko god da je bio se vratio na vreme, na istim poslovima smo oboje vise od tri godine, imamo solidna primanja - a svako od nasih gostiju moze da dokaze veze sa zemljom... Vi ste prilicno kratko ovde... ne znam sta da ti kazem, mozes da probas. To sto nemate mnogo prihoda ne verujem da bilo sta znaci... ali njihove veze sa zemljom u kojoj su znace i te kako. Vidi pozovi ambasadu pa se raspitaj.... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]()
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Medutim za turisticke vize se bas brinem i jedva cekam da ukinu vize izmedu Hrvatske i Amerike pa bar ko god aplicira za nju nece morati ostaviti novac ako bude odbijen.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Drage moje mame, evo me. Mi smo se vratili pre dva dana. Moj muz nije uspeo da nadje posao, ni na jedan ozbiljan intervju nije bio pozvan. Troskovi su bili veliki (nas dvoje i dvoje male dece od 8 meseci i 28). Nismo tuzni, pokusacemo mozda opet za nekoliko godina a do tada cemo odrzavati nasu zelenu kartu. U svakom slucaju, nama je bilo jako lepo, deca su uzivala u lepoj klimi, upoznali smo dosta novih prijatelja.
Ja bih svima koji idu sa molom decom skrenula paznju da se tokom put za Ameriku nigde ne odricu kolica jer vam je to bolja varijanta nego da nosite decu i mislite na rucni prtljag. Ja sam pretovarila kolica i trcala po aerodromima, ipak su nam mnogo pomogla! Pozdrav za sve i srecno |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam napomenuo da znam dvoje ljudi kojima su roditelji dobili vize, od toga jedni su samo 3 meseca bili ovde. Niko nije imao nikakvih problema. Niko nije bio bogat i sl....ali jesu imali poslove.
Ne moze niko da garantuje da li ce dobiti ili ne. Ja isto strahujem da saljem za svoju mamu, jer je ona uzela stimulans i sada je na birou do penzije (do septembra). Tako da dotle ne zelim da pokusavam, jer je moguce da imamo problema...mada...ko zna. Nisu ameri naivni, kada vide da si ti stigao i preselio se ovde, normalno je da ci ti rodjitelj doci pomoci oko dece. Slabe su sanse da ce mamica od npr 55-60 i vise godina, doci ovde kako bi trazila ilegalno posao i ostala ovde ilegalno i time svom detetu zeznula status. Pogotovo ako roditelji imaju imovinu nazad i sl. Ja dok sam stajao u toj ambasadi cuo sam razgovore bar 50 ljudi koji su dobili vize. Jedne od zanimljivijih su neki tip sto je uzimao studentsku za letnju praksu...kuvar covek. Imao je obicnu belu majcu sa kratkim rukavima (t-shirt), nista ugledno....i na toj majci je jos imao mrlju od kafe (nikakav modni detalj, nego bas mrlja od kafe). Naravno da je dobio vizu. Ipak glavni biser je bila riba koja je isla za NYC. Razgovor je tekao na sledeci nacin: Sluzbenik: "zasto idete?" Ona: "turisticki...da vidim malo NYC" Sluzbenik: "imate li ko ga tamo?" Ona: "drugara kojeg sam upoznala na MySpace.com" Sluzbenik: "i gde cete odsesti?" Ona: "kod njega" Sluzbenik: "mozete doci sutra u 16h da pokupite vizu" Ako je ta dobila vizu.... Generalno, stvarno su olaksali.... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Odgovor 2 nedelje. A priseti se samo slucajeva zena koje su ilegalno ovde i pozivaju mame da im pomognu jer su trudne ili su se tek porodile i dobile mame vize ![]() Ostavila zena potvrde da ima u srbiji imovine i da joj muz u srbiji ostaje i dobila sve. |
|
||||
|
||||
![]()
Pa sto se mene tice i treba da dobiju trudnicini/porodiljini roditelji vize bez obzira na status. Sto bi one jadne bile gore od nas zelenih?
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
||||
|
||||
![]()
Stizeljeto, u vezi viza, pogledaj sajt
http://www.immihelp.com/visas/ Sajt je veoma detaljno razradjen, obradjuje pitanja vezana za ljude iz Indije, ali moze da pomogne svima nama. Meni licno dosta je pomogao, bas zbog svoje detaljnosti, pocevsi od opstih napomena, preko foruma, iskustva sa ranijih intervjua, dokumenata, trik pitanja na intervjuu etc.... Stizeljeto, kazi mi sta si uradila po pitanju onih tanjirica za sporet, da li si ih nasla? Ja sam bas skoro nesto kupovala u Walmartu, i setila se tebe kad sam videla njihov izbor (ja preporucujem ako se moze da se uvek ode do Walmart Supercentra jer ima veci izbor svega), te sam videla da imaju veoma mnogo poklopcica za sporet, pocevsi od cetvrtastih do okruglih, od razlicitih materijala, a imaju i one sto si ti pominjala od 8 delova (tj. dva dela za jednu ringlu)...cena im se krece od 4,5 dollara najjeftiniji do oko 17 dollara cini mi se najskuplji...ajd javi bas me interesuje sta je tu bilo... Stizeljeto, secam se da si u nekim od ranijih postova pisala, da, muz dobija zdravstveno osiguranje tek nakon 6 meseci, te da ste planirali da ti rodis jos jednu bebu i cuvas dva deteta, ali zbog zdravstvenog, odustalo se od tog plana...prvo, ovo sto je receno da ce on da dobije osiguranje nakon 6 meseci, to moze da bude da ga dobije i za 9 - evo ti moj primer, u mojoj firmi, ja sam trebala da dobijem osiguranje za 6 meseci, i to je bilo negde krajem novembra prosle godine, ali dok je administracija odradila svoje, ja sam dobila osiguranje tek u februaru ove godine, znaci gotovo za 9 meseci...to cisto da znas kako ide s te strane...s druge strane, ovde mozes da imas i po nekoliko osiguranja istovremeno, tako da kombinujes koje ti zasta odgovara vise...pokusaj dok ste na cekanju da se raspitas o osiguranju za sve vas preko Anthema (ja sam to osiguranje dobila, tako da se isplatio cekanje, a i znam da osiguravaju ako ne radis, ali sve zavisi od slucaja do slucaja). Njihov sajt je http://www.anthem.com/ veoma su dobro organizovani i prostiru se u celoj US, tako da bih ti preporucila da ih obavezno kontaktiras i vidis sta ce da ti preporuce i koliko bi vas sve to kostalo, te ako odgovara, a ono eto plana za drugu bebu. Kad muz dobije osiguranje, mozete da vidite sta se tamo nudi, te da imate i dva ili da se opredelite sta vam vise odgovara...Vezano za porodjaj, evo i iskustva jedne moje kolegenice, koja se porodila pre nekoliko meseci s prvim detetom, inace i muz i ona su oboje Amerikanci, i oni su osigurani preko United health care osiguranja, ona kaze da su prezadovoljni njima, placaju ga doduse malo vise (njih je petoro ukupno na tom planu), ali evo situacije: kada se ona poradjala u drzavnoj bolnici, carskim rezom (ali je porodjaj protekao bez ikakvih komplikacija), i kad je sve bilo gotovo, bolnica je trazila da se plati negde izmedju 25 i 30 hiljada dollara, ne secam se tacno koliko mi je rekla, ali je ona licno, imala da plati iz svog dzepa negde oko 1000 dollara, a sve ovo ostalo je pokrilo osiguranje...uzas je ovde sve koliko je to skupo, tako da je veoma vazno kakvo osiguranje imas...i isto mi je napomenula da je, zato sto je ovo prvi porodjaj njoj, ovoliko bilo skupo, ali da ce za iduce porodjaje da se placa jeftinije, ukoliko se naravno ide preko istog osiguranja... Pozdrav i sve najbolje... |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Denver, Colorado | stizeljeto | Lokacije u USA | 43 | 13.06.2023 07:38 |
Hot Springs, Arkansas | flops | Lokacije u USA | 4 | 18.03.2014 23:06 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
![]() |