ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Milwaukee, Wisconsin » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 08.01.2011, 06:25
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Slicno je bilo i za kola, naravno da nije dolazilo u obzir da mogu da dobijem na svoje ime, ali sam imao srece da nadjem odlicnog supotpisnika (cosigner), sa dobrom kreditnom istorijom, pa je sve proslo glatko.
Da li mislis da je kreditna istorija tvog supotpisnika uticala na visinu mesecne rate za lizing?
Staro 08.01.2011, 20:29
mari mari je offline
Član

Datum prijave: 29.10.2009
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Svaka cast! Nista lepse nego cuti ovako lepu pricu. Zelim vam sve najbolje.
Ako ti nije tesko napisi ime na pp da ti se pridruzim na Linkedin-u.
Staro 09.01.2011, 12:29
D$D's Avatar
D$D D$D je offline
Stari vuk

Datum prijave: 10.09.2008
US lokacija: Chicago,Wheaton IL
Nepromenjeno

[quote=dejancic;20275]Sad kao cisto zbog razmene iskustva? Ne moras da se stidis, slobodno kazi da mislis da nas Dreadnot laze

Ne mislim da covek laze lepo je pojasnio kako je dobio kredit tj lizing, kad imas kosajnera koji ima dobru kred istoriju lako dobijes kredit za kola, mada mi je vise cudno to da je nasao kosajnera nego sto je dobio kredit.
Iskreno ovde ce to tesko ko da ti uradi, posao se moze dobiti na razne nacine to sam se licno uverio.Trece rekoh jednom a ponovicu ovaj forum je zeljoteka, znas svako pise samo ono sto bi zeleo da mu se desava ili pise samo lepe stvari kojih je ovde jako malo.
Takva kriva slika koja se vec godinama servira ovde ili ti 3 godine od kad ja pratim ovaj forum dovodi u zabludu one koji dolaze reci cu da takva slika lepe Amerike je vec kostala jednog forumasa koji se vratio nazad u Srbiju jer je zeleo da vidi sliku Amerike koju vecina clanova ovog foruma ovde servira.
Forum je totalna laz ovog zivota jer svi ovde imaju potrebu za nekim dokazivanjem i samo se boje da napisu nesto lose o sebi jer ce neko toboz misliti vidi ovog kretena kako nije uspeo.
Jos jednom sto bi rekao Radovan treci preterano ......
Reply With Quote
Staro 09.01.2011, 16:19
lanas lanas je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.02.2010
US lokacija: New York, Chichago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Bez obzira gde neko zivi, potrebno je da radi. U tome ne vidim nista lose, vec mislim da rad oplemenjuje i cini coveka boljim. Za one koji zele da rade i ne biraju previse, nigde ne moze da bude "zima".

U Srbiji se danas mnogo radi, za malo novca(pisem o prosecnom gradjaninu). Bukvalno se prezivljava. Oni koji ne rade,a primaju platu, zaposleni su u drzavnim ustanovama.
Ja radim od 19-te godine kod raznih privatnika i ne znam kako izgleda plata koja nije zaradjena(minimum 8h dnevno).

Znam da je na Zapadu kriza. Oni ce se sigurno izvici, a mi?

Mislim da treba biti pozitivniji, jer negativne misli vode u depresiju, a to vodi i ka losim potezima u zivotu.

Izvinjvam se, onima koji misle da filozofiram, ali vise ne mogu da slusam i da citam kako je sve "crno", a skoro niko nista ne preduzima.
Mislim da nasi ljidi previse kukaju, a malo rade.
Reply With Quote
Staro 09.01.2011, 21:09
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

[quote=D$D;20289]
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dejancic Prikaz poruke
Sad kao cisto zbog razmene iskustva? Ne moras da se stidis, slobodno kazi da mislis da nas Dreadnot laze

Ne mislim da covek laze lepo je pojasnio kako je dobio kredit tj lizing, kad imas kosajnera koji ima dobru kred istoriju lako dobijes kredit za kola, mada mi je vise cudno to da je nasao kosajnera nego sto je dobio kredit.
Iskreno ovde ce to tesko ko da ti uradi, posao se moze dobiti na razne nacine to sam se licno uverio.Trece rekoh jednom a ponovicu ovaj forum je zeljoteka, znas svako pise samo ono sto bi zeleo da mu se desava ili pise samo lepe stvari kojih je ovde jako malo.
Takva kriva slika koja se vec godinama servira ovde ili ti 3 godine od kad ja pratim ovaj forum dovodi u zabludu one koji dolaze reci cu da takva slika lepe Amerike je vec kostala jednog forumasa koji se vratio nazad u Srbiju jer je zeleo da vidi sliku Amerike koju vecina clanova ovog foruma ovde servira.
Forum je totalna laz ovog zivota jer svi ovde imaju potrebu za nekim dokazivanjem i samo se boje da napisu nesto lose o sebi jer ce neko toboz misliti vidi ovog kretena kako nije uspeo.
Jos jednom sto bi rekao Radovan treci preterano ......
D$D, sala mala sa moje strane tako da nema potrebe da objasnjavas zasto si postavio pitanje. Da mislim da neko laze ne bih uopste ni komentarisao bilo sta. Dread je nas drugar, pa otud i glupe posalice.

I nemoj da me shvatis pogresno. Potrebno je zarad objektivnog opisivanja situacije u SAD-u da se ne pisu samo lepe stvari, ali isto tako ne bih voleo da te je neki od mojih glupih komentara naveo da o tome krenes da pises. Pozz
Staro 10.01.2011, 15:58
Marko3's Avatar
Marko3 Marko3 je offline
Drug član

Datum prijave: 23.02.2010
Nepromenjeno

Wtf????Dajte ljudi uhvatite se pametnijeg posla!Jučer neki sex adsi danas ovo...grr a ja taman mislio netko nešto pametnoga napisao!
Reply With Quote
Staro 11.01.2011, 22:20
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

U potpunosti se slazem da ne terba davati laznu sliku meda i mleka, jer to nije to.Ali, takodje je i velika sansa za one koji hoce da se uhvate u kostac sa problemima, da zagrizu i da pokusaju nesto da naprave. Kao sto sam rekao, najbolji savet koji sam pokupio sa ovog foruma je da treba poneti puno novca za pocetak, da je zaista hrabrost/ludost krenuti sa manje od 10.000 USD i porodicom, ako nemas nekog da te doceka, ugosti i pomaze tokom prvih par meseci. Nije lako doci do posla, posebno u struci, cak i ako nabodes oglas koji je pisan za tebe i ispunis sve uslove, a ljudi hoce bas tebe da zaposle, procedura ume da potraje i po nekoliko meseci, tako da i na to treba racunati. Sa druge strane, mozes da nabodes radno mesto u par dana, ali to nije opcija na koju mozes da se oslonis. Treba se dobro osigurati, a onda aktivno, danonocno traziti posao. Ako radis i zaradjujes, sve je neuporedivo lakse i izvodljivije. Ono sto za zaradjene pare dobijes je mnogo vise nego sto je vecina imala za istu kolicinu rada na Balkanu. To je poenta cele price. Ne mozes da sedis i vrtis palceve i cekas da ti sve padne sa kruske. Ponavljam po ko zna koji put - ovo je borba za opstanak i u prvo vreme treba zaista voditi rovovski rat. Treba upoznati sistem, sve njegove mane i prednosti, dobro se cuvati da te nesto ne uljuljka, jer ces tresnuti tako da boli. Ali, cinjenica je da u Beogradu od plate (zena i ja) nismo mogli da placamo stan, nismo imali kola i ziveli smo kod mojih. Ovde smo, barem za sada, sve to postigli za nepuna cetiri meseca. I dalje mislimo da jos nista nismo ostvarili jer ovo je samo najosnovnije, a ipak smo nekoliko koraka iznad onoga sto smo ostavili iza sebe. Na svakome je da izmeri sta mu je zeljena dobit, cime je zadovoljan i sta moze da ulozi ili podnese da bi to ostvario. Za mene je, recimo, veoma vazno to sto smo danas otisli do skole i upisali klinca u predskolsko, pocinje da pohadja za dva dana, a to je jedna od boljih skola u Milvokiju. Takve stvari me cine zadovoljnim i opravdavaju sve sto sam morao da uradim i sto me tek ceka, da bismo ziveli ovde. Sve je samo jednostavna racunica...
Sto se tice kosajnera, da imao sam srecu da naidjem na dobrog coveka koji je pristao da preuzme rizik i potpise uz mene, verujuci da cu ja posteno da odradim svoj deo posla i da ga necu dovesti u nezgodnu poziciju. Tacno je i da se takve stvari ne cine rado i cesto, jer je kreditna istorija, receno je nebrojeno puta, izuzetno vazna stavka u zivotu svakog pojedinca u Americi i niko nece da je ugrozi bez preke potebe. Sada je na meni da opravdam poverenje i otplacujem rate redovno. Sto se tice rate, to je bila promotivna ponuda Honde pred Novu godinu (inace najbolje vreme za kupovinu kola, najvise popusta i sl.). Sva muka, cekanje i preganjanje je upravo bilo oko toga da li ja bez kreditne istorije uopste mogu da dobijem tako povoljnu ponudu ili ne. Na kraju je presudila kreditna istorija kosajnera i na nju sam se provukao i dobio povoljnu ratu.

p.s. Dejancicu, nasa veza preko LinkedIna cveta li cveta, samo nabacuj veze, ja u trecem kolenu vec imam preko 1.200.000 ljudi.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day

Last edited by dreadnot; 11.01.2011 at 22:27.
Reply With Quote
Staro 12.01.2011, 12:26
libertas222's Avatar
libertas222 libertas222 je offline
Drug član

Datum prijave: 19.08.2010
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke
Za mene je, recimo, veoma vazno to sto smo danas otisli do skole i upisali klinca u predskolsko, pocinje da pohadja za dva dana, a to je jedna od boljih skola u Milvokiju. Takve stvari me cine zadovoljnim i opravdavaju sve sto sam morao da uradim i sto me tek ceka, da bismo ziveli ovde. Sve je samo jednostavna racunica.
Dreadnot, kako je malenom u Americi? kako on s engleskim?
Reply With Quote
Staro 22.01.2011, 05:01
wrath:of:the:lich:king's Avatar
wrath:of:the:lich:king wrath:of:the:lich:king je offline
Stari vuk

Datum prijave: 24.11.2008
US lokacija: Ohio
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Ej Dread toliko si trazen na googlu da sam te pronasla iz prve, samo sa secanjem na jedan post u kome si pomenuo odakle ti nadimak
Staro 24.01.2011, 18:28
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Hi hi... ko bi rekao da me iko trazi preko Googla... e pa onda sam stvarno postigao nesto u zivotu... :-))))
Da odgovorim na prethodno pitanje - klinja je bolje nego sto smo ocekivali. Plasili smo se da ce biti mnogo vise nostalgije i zala za drugarima iz vrtica, bakama i dekama i sl., ali od kada je ovde posao u vrtic kao da toga uopste nema. Jedva ceka da krene i uvek je pun prica sta su radili tog dana. Pokupio je veliki broj reci i fraza, skoro sve razume, svakog dana ga testiram i po nesto mu kazem na engleskom, sta da uradi, a on bez greske uradi bas to sto sam mu rekao. Naravno, najpre je naucio reci koje bas i ne bi trebalo da zna...
Pred polazak smo napravili gomilu video zapisa iz obdanista, sa njegovih terninga, radionica i sl., pa to povremeno gleda i podsecamo se sta smo radili, tako odrzava vezu sa proslim desavanjima i ne primecujem da mu nesto nedostaje. Cini mi se da se uklapa bolje i brze od nas.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja