![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Naja;26472]evo da i ja javim, intervju zakazan za 06. januar 2012.[/QUOTE]
Ajde ako nije problem reci kada su te obavestili za intervju, tacnije kada ti je stigao mail. |
|
|||
|
|||
![]()
Mail mi nije dosao, provjerila sam na ovoj stranici gdje sam provjeravala da li smo izvuceni. Tu sad pise obavjestenje vezano za intervju.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Adnan;26474]Super ... puno srece ti zelim ... i ako te mogu zamoliti samo da mi javis koja sve dokumentacija treba ... znam da pise na forumu i sve sam procitao samo da uporedim da nisam sta propustio za svaki slucaj ... gdje sta izvaditi i sta treba prevesti ... posto si iz BIH kao i ja, ako se ne varam .... unaprijed hvala :))[/QUOTE]
Hvala, takodjer :) Javim ti za dokumentaciju, mi nismo jos sve prikupili. A javim se i nakon intervjua, nadam se da ce dobro proci. Trema je prisutna :) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Naja;26479]Mail mi nije dosao, provjerila sam na ovoj stranici gdje sam provjeravala da li smo izvuceni. Tu sad pise obavjestenje vezano za intervju.[/QUOTE]
Eh zaboravila sam napisati da je datum 4. novembar na obavjestenju. Znaci dva mjeseca prije zakazanog intervjua poslali su obavjestenje. |
|
|||
|
|||
![]()
[I]Pozdrav svima, iskustva koja sam prochitao na ovom sajtu su bila veoma korisna za pripremu mog intervjua, i zeleo bih da se zahvalim svim ljudima koji su potroshili svoje vreme postavljajuci ih na ovaj sajt. Ne bih zeleo da ponavljam sve ono sto je vec napisano, vec samo da dodam par mojih utisaka sa intervjua, kao nekoga ko nikada ranije nije bio u US ambasadi vec samo chitao iskustva drugih ljudi :[/I]
Mesto : Beograd Vreme : 8:30 -- Pojavio sam se u 8:20 ispred ambasade, kada su vec prozvali jednu grupu ljudi. To je bila grupa ljudi za turistichke vize u 8:30, i malo sam se zabrinuo da nisam zakasnio na prozivku.:D Medjutim, kada je ta grupa zavrshila izashao je redar i prozvao i ljude za turistichku zakazane u 8:45, pa tek kada su oni proshli izashao je sa spriskom za imigrantske vize. Nas je bilo samo chetvoro a ja jedini sa lutrije. -- Odshtampana strana sa zakazanim intervjuom mi je ipak trebala. Pre ulaska u chekaonicu ljudi koji dolaze po imigrantske vize se prijavljuju na jedan shalter u hodniku. Na tom shalteru sam predao tu stranu (sa onim bar kodom i mestom i vremenom zakazanog intervjua). -- Svi koji su doshli po turistichke vize dobijaju listice sa brojevima po kojima ih prozivaju na shaltere 1-7, ljude koji su doshli po imigrantsku vizu prozivaju po imenu i prezimenu za kabinu 8. -- Prvi intervju sa sluzbenikom mi je bio kada sam predavao dokumenta (oko 9 i neshto). Posle tog intervjua nishta se nije deshavalo do pola dvanaest. -- Prvo pitanje sluzbenika je u stilu 'da vidimo shta ste pripremili'... -- Nishta iz vojske nije bilo potrebno (imao sam sa sobom civilnu knjizicu). -- Drugi intervju je bio sa konzulom oko 12. Dokumenta su bila standardna, sve vam pishe i na njihovom sajtu, i ovde... Lichno sam imao i I-134 bez taksi.... Sve shto sam im dao nishta se nisu bunili, vec su uzeli, jedino su mi vratili onaj papir sa vakcinacije koji sam valjda sluchajno ostavio medju dokumentima. Savet (po mom utisku) : budite normalni, ozbiljni, i drzite se onoga shto vas pitaju i shto ste im napisali i predali, tj. ne ulazite previshe u neka objashnjavanja i obrazlozenja. I pravite 'sluchaj' tako da im bude jasno da necete traziti nekakvu pomoc od drzave. Puno srece vam zelim, nadam se da ce ova moja zapazanja biti od koristi nekome... :grin: |
|
|||
|
|||
![]()
da li neko zna,da li mogu da posaljem podatke za prvu kovertu iz Nemacke,iako sam iz Srbije..ja bih prikupila sve sto treba i poslala bi,posto sam trenutno u Nemackoj..naravno ako me izvuku...:1072:
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=misica;26483]da li neko zna,da li mogu da posaljem podatke za prvu kovertu iz Nemacke,iako sam iz Srbije..ja bih prikupila sve sto treba i poslala bi,posto sam trenutno u Nemackoj..naravno ako me izvuku...:1072:[/QUOTE]
Izvini, ja ne znam odgovor na ovo pitanje, ali znam onu izreku: "Prvo skoci, pa reci hop." Kao sto si sada u Nemackoj tako ces mozda u momentu kada te Boze zdravlja izvuku na lutriji mozda biti u nekoj drugoj zemlji. I onda ovo tvoje pitanje kao i odgovor koji ce ti neko mozda dati, po meni, prilicno gubi smisao, zar ne?
|
|||
|
|||
![]()
hvala..vec sam dobila odgovor i ne gubi smisao jer sam ja u Nemackoj vec duze vreme i bicu ovde do daljnjeg jer imam posao..:grin:
|
|
|||
|
|||
![]()
Jedno pitanje za ove sto su bili na isli na intervju .... da pokusamo sumirati troskove:
Trosak ljekarskog: oko 120$ (male razlike od zemlje do zemlje, ali to je tu negdje) Trosak vize koji se placa u Ambasadi: FIKSNO 819$ ( placas u $ ili valuti tvoje zemlje tj. zemlje gdje imas intervju) Dokumenti se ne prevode, ako su na engleskom ili na jeziku zemlje u kojoj se ide na intervju (u ostalim slucajevima prevodimo ... cijenu vidjeti kod lokalnog ovlastenog sudskog tumaca) Eh sad moje pitanje je ... jel ima jos nekih troskova koji se trebaju platiti ovdje ili recimo po dolasku u Ameriku ili je ovo vec nabrojano sve .... kad kazem troskovi ne mislim na nase licne tipa avio karta, smjestaj i sl. vec ovi administrativni troskovi koje oni traze i koji su obavezni!!! Unaprijed hvala :;D: |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Adnan;26591]Jedno pitanje za ove sto su bili na isli na intervju .... da pokusamo sumirati troskove:
Trosak ljekarskog: oko 120$ (male razlike od zemlje do zemlje, ali to je tu negdje) Trosak vize koji se placa u Ambasadi: FIKSNO 819$ ( placas u $ ili valuti tvoje zemlje tj. zemlje gdje imas intervju) Dokumenti se ne prevode, ako su na engleskom ili na jeziku zemlje u kojoj se ide na intervju (u ostalim slucajevima prevodimo ... cijenu vidjeti kod lokalnog ovlastenog sudskog tumaca) Eh sad moje pitanje je ... jel ima jos nekih troskova koji se trebaju platiti ovdje ili recimo po dolasku u Ameriku ili je ovo vec nabrojano sve .... kad kazem troskovi ne mislim na nase licne tipa avio karta, smjestaj i sl. vec ovi administrativni troskovi koje oni traze i koji su obavezni!!! Unaprijed hvala :;D:[/QUOTE] Nemas vise troskova za vizu osim toga (placa se za vozacku dozvolu od 20 do ne znam koliko $, zavisno od drzave gdje planiras biti: IL je bio $20, google drzavu i dmv, pa gledaj na fees, pokazace ti se )
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Intervjui DV2011 - Iskustva | Bode | Stare teme | 361 | 02.08.2011 13:45 |
Intervjui - iskustva od ranije | landlord | Intervju (interview) - Ambasada | 337 | 12.05.2011 23:42 |
DV 2012 - Da se prebrojimo | Alex016 | Stare teme | 278 | 01.05.2011 04:12 |
DV2009 - Iskustva i intervjui iz sveta | landlord | Stare teme | 7 | 08.10.2008 22:58 |
![]() |