ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Intervjui - 2014 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 20.07.2014, 11:30
zanesena zanesena je offline
Drug član

Datum prijave: 11.09.2010
US lokacija: Los Angeles,Santa Monica
YU lokacija: vojvodina
Nepromenjeno

I mene zanima za drzavljanstvo i izvod iz maticne.
plus zanima me da li nam trebaju neki dokumenti od osobe kod koje idemo.
ja idem kod rodjene sestre, da li nam treba njen izvod primanja itd????
Reply With Quote
Staro 20.07.2014, 20:04
pedjolino pedjolino je offline
Drug član

Datum prijave: 12.10.2012
US lokacija: Milwaukee ili bili gde u USA
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Pozdrav evo malo iskustva sa mog intervjua koji je bio 15.07. sto se tice drzavljanstva nismo nosili, potvrdno pismo rodjaka i IZVOD treba.Dosli rano u BG bilo nas je dosta ispred ambasade uglavnom turisticke i studenti oko 8,30 izasao je jedan iz obezbedjenja nosi papir sa zakazanim intervjuima prvo je prozvao osobe koji imaju zakazan intervju u 9,00 a potom nas koji smo u 9,15 rekao nam da stanemo sa druge stane ubrzo je dosao drugi redar pozvao nas sproveli nas i uputili kod cuvenog Tome usli dobili broj i seli da cekamo islo je poprilicno brzo Sav intervju smo obavili na srpskom posto sam sa engleskim slabiji konzul kaze nije problem moze i na srpskom tako da mi je laknulo svi na salterima besprekorno smireni i nasmejani predali papire zadrzali originale o neosudjivanju izvode svedocansta kopirali i vratili mi originale 2 slike i platili po 330$ za mene i zenu.Rekli nam da dodjemo u 14h na glavni razgovor mi smo otisli ulicu nize do jednog kafica popili kaficu prosetami malo nesto jeli i oko 13,40 dosli pred ambasadu prozvali nas odma smo otisli na intervju koji je opet bio na srpskom klasicna pitanja koliko puta smo igrali,kod koga idemo koji grad itd...posle par minuta pozeleo nam srecan put i puno srece preko bare izsli smo tad jos nisam verovao tek kad sam seo u autobus dosao kuci cekali me moji najblizi kad su culi odma se uzele case da se nazdravi popilo se malo i sutradan odma krenuo u prikupljanje iformacija jos uvek se sredjuju utisci i ceka se trenutak kad cemo da poletimo.Puno srece svima koji cekaju intevju.

Last edited by pedjolino; 20.07.2014 at 20:10.
Reply With Quote
Staro 20.07.2014, 23:42
hedonist hedonist je offline
Član

Datum prijave: 26.06.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Joka1809 Prikaz poruke
Dragi zelenasi i svi nadam se svi buduci sunarodnici

Zavrsila lekarski, intervju mi je zakazan za 23.07 u 08:30 ambasada Beograd, pa eto nadam se najboljem i pisem svoje utiske nadam se pozitivne kada se sve zavrsi

Zelela bih da se zahvalim svima koji su pisali svoje utiske, jer sve sam zavrsila sto se dokumentacije tice zahvaljujuci ovom forumu

Jos se dvoumim da li da vadim drzavljanstvo posto nemam vazece, jer vidim da ne treba ali ne znam da li da ponesem za svaki slucaj ??
Izvod iz maticne knjige rodjenih imam iz 2011 ali ako ne gresim to je sada trajno???

Pozdravljam vas sve i nadam se pomeranju cut off/a za sve sa velikim brojevima i zelim nam svima da zivimo americki san
ljubim vas sveeeeeeeeeeeee

Ja bih izvadio sveziji izvod iz maticne knjige rodjenih za svaki slucaj (brzo se vadi u opstini) - osim ako je neko od clanova foruma imao iskustva gde je nosio stariji izvod iz maticne knjige a da mu nisu pravili pitanje. Izvod iz drzavljanstva ne treba (nije navedeno ni na http://travel.state.gov/content/visa...documents.html , a i pasos bi trebao da ti bude dovoljan "svedok" o tvom drzavljanstvu).

Moja supruga i ja imamo intervju isto ove nedelje, puno srece!
Reply With Quote
Staro 21.07.2014, 13:49
Drug član

Nepromenjeno nezaposlena u srbiji

da li ce nas konzul popreko gledati ako smo nezaposleni???? (moze da misli da sam nesposobna, kad se nisam snasla u srbiji kako bi se snasla u tudjoj zemlji)...
ja sam zavrsila fakultet i imam samo 1 godinu radnog staza u knjizici a imam 30 godina. na racunu u banci imam 2000 E.

Da li znate da li mi nezaposleni teze prolazimo na intervjuu? pritom idem kod sestre u Kaliforniju koja ima solidan posao.
Reply With Quote
Staro 21.07.2014, 15:46
sombrero sombrero je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2013
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ne to sto si nezaposlena nema nikakve veze, ti se kvalifikujes preko skole ostalo je nebitno.Zaposlenje i veze gledaju kad apliciras za drugi tip vize..To sto imas sestru u Kaliforniji je veliki plus
Reply With Quote
Staro 21.07.2014, 16:20
pedjolino pedjolino je offline
Drug član

Datum prijave: 12.10.2012
US lokacija: Milwaukee ili bili gde u USA
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zanesena Prikaz poruke
da li ce nas konzul popreko gledati ako smo nezaposleni???? (moze da misli da sam nesposobna, kad se nisam snasla u srbiji kako bi se snasla u tudjoj zemlji)...
ja sam zavrsila fakultet i imam samo 1 godinu radnog staza u knjizici a imam 30 godina. na racunu u banci imam 2000 E.

Da li znate da li mi nezaposleni teze prolazimo na intervjuu? pritom idem kod sestre u Kaliforniju koja ima solidan posao.
Neprave nikakav problem spremi svedocanstva i diplomu smesak na lice i to je to
sta da ti kazem ja sam laksi invalid pa mi nisu pravili ama bas nikakav problem doduse radim i sad dok neotputujem nema mesta za brigu veruj mi nas nisu ni pitali koliko imamo na racunu
Reply With Quote
Staro 21.07.2014, 17:18
Drug član

Nepromenjeno

hvala vam puno na odgovoru,ulepsali ste mi dan...
danas sam pala u depresiju kad sam citala iskustvo nekog momka sa ovog foruma, mislim Mare da se zove (kako su ga navozali za onaj formular I 134....on je prvo rekao da radi na crno i na kraju je izvisio....)
i tako mi padne na pamet da li to sto sam nezaposlena moze da me dokrajci na intervjuu...citav dan sam u bedaku...
Reply With Quote
Staro 22.07.2014, 21:02
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik pedjolino Prikaz poruke
Pozdrav evo malo iskustva sa mog intervjua koji je bio 15.07. sto se tice drzavljanstva nismo nosili, potvrdno pismo rodjaka i IZVOD treba.Dosli rano u BG bilo nas je dosta ispred ambasade uglavnom turisticke i studenti oko 8,30 izasao je jedan iz obezbedjenja nosi papir sa zakazanim intervjuima prvo je prozvao osobe koji imaju zakazan intervju u 9,00 a potom nas koji smo u 9,15 rekao nam da stanemo sa druge stane ubrzo je dosao drugi redar pozvao nas sproveli nas i uputili kod cuvenog Tome usli dobili broj i seli da cekamo islo je poprilicno brzo Sav intervju smo obavili na srpskom posto sam sa engleskim slabiji konzul kaze nije problem moze i na srpskom tako da mi je laknulo svi na salterima besprekorno smireni i nasmejani predali papire zadrzali originale o neosudjivanju izvode svedocansta kopirali i vratili mi originale 2 slike i platili po 330$ za mene i zenu.Rekli nam da dodjemo u 14h na glavni razgovor mi smo otisli ulicu nize do jednog kafica popili kaficu prosetami malo nesto jeli i oko 13,40 dosli pred ambasadu prozvali nas odma smo otisli na intervju koji je opet bio na srpskom klasicna pitanja koliko puta smo igrali,kod koga idemo koji grad itd...posle par minuta pozeleo nam srecan put i puno srece preko bare izsli smo tad jos nisam verovao tek kad sam seo u autobus dosao kuci cekali me moji najblizi kad su culi odma se uzele case da se nazdravi popilo se malo i sutradan odma krenuo u prikupljanje iformacija jos uvek se sredjuju utisci i ceka se trenutak kad cemo da poletimo.Puno srece svima koji cekaju intevju.
Cestitam Pedjolino!

Zelim ti svu srecu ovog sveta i da ti zelena karta omoguci sve sto nisi mogao da dobijes bez nje
RAdujem se kad vidim da se jedan slucaj zavrsi uspesno, posle skoro godinu i po golgote, cekanja i neizvesnosti.
Sad polako kondicione pripreme pa na startnu liniju

Pozdrav
Reply With Quote
Staro 22.07.2014, 22:42
Drug član

Nepromenjeno

jel moze neko da mi kaze kakvo je to potvrdno pismo rodjaka koje se pominje u prethodnom postu...
ili da me uputite na kom delu foruma ima vise reci o tome? poste idem kod sestre zanima me koje papire treba ona da mi salje.
hvala
Reply With Quote
Staro 22.07.2014, 23:17
elefteros elefteros je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2014
US lokacija: Boston
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku elefteros
Nepromenjeno

Nije važno da li je od rođaka ili ne, mnogi od nas nemaju rođake u Americi.

Bilo je o ovome reči na forumu, čak i u samoj temi, pročešljaj malo.

Pravila pisanja