![]() |
|
|
Druga koverta Dobili ste drugu kovertu sa spiskom papira za ambasadu i uputstvu za obavljanje lekarskih pregleda. Šta sad? |
Druga koverta » Affadavit of support » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Na stranici USCIS-a http://www.uscis.gov/portal/site/usc...0045f3d6a1RCRD imas sve o ovom obrascu, na dnu stranice postoji link za DL obrasca I-134. http://www.uscis.gov/files/form/I-134.pdf Ukoliko te interesuje, mogu ovde postovati i formu (slobodni stil koji sam nasla na netu) obicnog letter of invitation. Overa svih ovih dokumenata je free, bilo da se radi, kao sto je Zana rekla o overi u USCIS-u ili u banci (politika svake banke je drugacija, npr. moja banka overava ove dokumente neovisno da li imas otvoren racun kod nje ili ne, dok neke druge banke traze da se ima otvoren racun kod njih da bi odradili overu). U svakom slucaju, overa je besplatna. Pozdrav! ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ok , hvala tebi i Zani . Samo da sad prekrstim prste da mi to odrade.
|
|
||||
|
||||
![]()
Nema na cemu. Ovaj dokument nije od presudne vaznosti, samo da znas (npr. za turisticku vizu, cak i ako ga imas, oni u vecini slucajeva nece da ga gledaju). Mislim da im ovaj dokument vise treba da bi znali na koju adresu da ti posalju GC i SSN. Naravno da ti mozes da menjas adresu, zadnji put na aerodromu kad dodjes u US, ako ti je adresa drugacija nego u AoS. Moj primer - ja sam imala AoS jednog druga iz New Yorka, a sletela sam u Houston, TX. Kad dodjes ispred DHS tada dajes finalnu adresu gde treba da ti stigne GC i SSN.
Ukoliko prijatelji koji treba da ti posalju AoS budu u dobroj volji, pogotovo ako salju obrazac I-134, mogu da ti posalju i izjavu iz banke koliko para imaju na racunu, kao i potvrdu od firme gde rade o svom zaposlenju tamo, eventualno da se napise i koliko zaradjuju (sve su to dokazna sredstva koja potvrdjuju navode iz samog AoS - gde oni to sve moraju da napisu)... Ja sam sve ove papire imala, nisu mi ih trazili, ali su ih sve uzeli... E sad ti vidi sta i kako prijatelji zele i mogu da posalju i sa srecom! Puno pozdrava! |
|
|||
|
|||
![]()
Prvobitno poslao korisnik stizeljeto Prikaz poruke
Evo ovo je odgovor od Americke ambasade u Skopju na pitanje dali mi treba Affidavit of Support s obzirom da ga nema u popisu dokumenata: Treba. Formular je I-134 I takse 1040 za 2007 od sponzora. Tako da oni koji idu u Skopje u ambasadu trebaju I-134, a za ostale ambasade najbolje da iim se javite i provjerite. Kakve takse izvini 1040? Ko to placa? Sponzor? Gdje se placa? aaa Poludicu... E ovako, 1040 Form je formular za obracun povracaja taksi koji na pocetku(negde do aprila) svake god popunjavaju americki gradjani i svi koji rade tamo (a placaju porez) da bi im drzava vratila deo oduzetog novca. Dakle taj form 1040 je u stvari samo kopija formulara tvog sponzora da bi ovi videli koliki je godisnji prihod osobe koja ti je sponzor. Nadam se da se razumemo. P.S.znam da je odgovor zakasneo ali nema veze, nisam jos stigao da vidim da li je neko to pojasnio. |
|
||||
|
||||
![]()
Ko o cemu, ja o Affadavitu
![]() Imam pitanje na koje vjerovatno ovi iz USA mogu bolje da odgovore. Sta zapravo znaci taj affadavit za onoga ko salje? Kakve on obaveze preuzima na sebe? Ja znam da necu praviti neka sranja i pizdarije, ali sta naprimjer ako ne nadjem posao i razbolim se (nemam osiguranja), ili slucajno se neko drugo sranje desi, ne mojom voljom. Koliko treba u tom slucaju da bude zabrinuta osoba koja salje affadavit?
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Vidi, na intervjuu njih ne zanima da li ces ti u USA da se razbolis ili ne.. oni nece moci da prognoziraju kada ces ti ne daj Boze da se razbolis. Affidavit of support ili ti formular I-134 sluzi njima kao neka vrsta garancije od tamo nekog, da ces ti u pocetku biti finansijski i stambeno pa i zdravstveno, izmedju ostalog, osigurana dok se ne snadjes. Ja sam licno zvao ambasadu da pitam za taj affidavit ali su mi rekli da ne treba, jedino ako konzul insistira - da nabavim.
Pomaze i obican mejl nekog prijatelja iz USA da ces biti pod njegovom zastitom dok se ne snadjes...
2009EU00018xxx 10.07.2008. - stigla 1. koverta 24.07.2008. - poslato nazad 04.08.2008. - stiglo u KCC 10.02.2009. - stigla druga koverta 09.03.2009. - lekarski uspesno obavljen 16.03.2009. - zakazan intervju-viza odobrena ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
To je sve. Mislim da rizika nema, nece njega cimati, imas ti ime i prezime ![]()
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Ma znam to. Ne zanima me sada intervju, njima je samo potreban papir. Ali bas pitam zbog toga, uvijek pricamo o tom affadavitu kao o obicnom papiru, ali on ipak nosi odgovornost. Znaci pitanje je, poslije intervjua, kad sam vec u USA, koje "obaveze" ta osoba koja garantuje za mene preuzima na sebe? U slucaju da se ne snadjem
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]()
Ako sam dobro ukapirao,
AoS, ima svoje vrijeme trajanja. Tipa godinu, dvije. Mislim da dok imas taj list papira ne mozes traziti bilo koju vrstu socijalne pomoci ili nesto sl. Tim se vise drzava ogradjuje, a ne da ce drzava teretiti tog lika, ako ti ne budes imala posao ili nesto sl. Ali ce reci tvom sponzoru, jebi ga ti si ga doveo ti si odgovoran za njega. Mozda ovo sto sam napisao.. se odnosi samo na ljude koji dovode porodicu pa daju neku drugu vrstu garancija. Ali nemoj se toliko sekirati oko toga. Cim te pustaju da dodjes u zemlju i sa obicnim pozivnim emailom sve ce biti ok. EDIT: Cim te pustaju da dodjes u zemlju i sa obicnim pozivnim emailom sve ce biti ok. Cini mi se da ovo ne vazi za nas u BiH, tj. da mi moramo imati AoS.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Bas je to ono sto me zanima, rok trajanja tog dokumenta. Dobro je da postoji. Ma u biti, zelim da budem sigurna da nikom necu napraviti probleme. Za svoje ponasanje mogu garantovati, ali za neke nepredvidjene situacije ne. Pa me u tom smislu zanimalo koliko taj dokumenat veze onoga ko ga salje
|
|
![]() |