![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
hmm a ja bas citam kako je u Ca velika stopa nezaposlenosti. Fino ako je uspio.
Kao sto i jest, nicije iskustvo ne treba nikoga da pokoleba, svakoga ocekuje nesto drugo, i nemamo svi istu sudbinu i srecu |
|
||||
|
||||
![]()
Sad je stvarno teska situacija. Ja radim u velikoj svjetskoj kompaniji, tj. u jednoj od kompanija grupe koja je u BiH i mogu vam reci da je i ovdje stanje grozno. Ja sam u zaista povlastenoj situaciji, idem na gotovo, ne moram placati kiriju i to je vec ogrooooman plus. Ali svejedno, racunam da najkasnije kroz mjesec dana moram naci posao ... Backup plan nemam. Nisam ni razmisljala o tome. Cinjenica je da se uvijek imam gdje vratiti, ali ne razmisljam o povratku. Vidjet cemo kako ce biti ... Za ove koji nemaju posao ili plan, mozda je bolje birati neku manje popularnu drzavu i grad. Po ovome sto cujem od dragog u Phoenixu je naprimjer, neuporedivo manja kriza nego u Chicagu ili NY ...
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
|||
|
|||
![]()
Mi smo opet planirali nekako ovako: za pocetak idemo kod suprugine rodbine u jedan, za americke pojmove, manji grad. Koliko smo culi od njih, a koliko sam mogao procitati na netu i taj grad (Fargo, ND) i nije nesto pretjerano pogodjen krizom, cijene stanova su bukvalno duplo nize nego, recimo, u Njujorku (gdje smo prvobitno planirali da idemo i da se snalazimo manje-vise sami), i naravno, imamo nekoga koga poznajemo i ko ZELI da nam pomogne bar u tom prvom periodu.
Kako vec negdje ranije napisah, zbog krize i svih prica koje cujemo od razlicitih ljudi iz SAD i kod kuce osatvljamo dosta otvorenih vrata (supruga ce uzeti godinu dana neplaceno, ja ne mogu ali cu ostaviti neke opcije otvorene itd). Naravno, prije svega toga treba ovaj 27. mart da prodje kako treba. Kako je ono bilo nekad na taj datum: "Bolje grob nego rob!" ![]()
Lokacija: BiH Case No: 2009EU00017XXX Prva koverta: 2.6.2008. Prva koverta poslana u KCC: 9.6.2008. Prva koverta stigla u KCC: 12.6.2008. Druga koverta: 6.2.2009. Intervju u Sarajevu zakazan za 27.3.2009. Ljekarski pregled obavljen 9.3.2009. Intervju obavljen i viza odobrena 26.3.2009. U USA od 25.9.2009. |
|
|||
|
|||
![]()
razumljivo je sasvim da je kriza manja i da se manje osjeti u manjim mjestima, nego u megalomanskim gradovima, tako da zaista vi koji idete bez igdje ikoga izbjegavajte te gradove, trazite neka manja mjesta, jer krizi se kraj ne nazire ni blizu.
ja sam u bubnju za 2010, cekam maj da vidim sta ce bit, ali gledajuci situaciju ovu koja nece bit bolja iducih nekoliko godina, ne znam ni sama sta da mislim. a evo citah sada neki Rus predvidja raspad SAD-a, 2010. ko li njima jos vjeruje da mi je znat |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Znam da se prije par mjeseci ovdje pisalo o agencijama u Srbiji preko kojih se moze kupiti karta za odlazak u USA ali ne mogu nikako te postove da nadjem pa ako neko zna gdje se nalazi, pod kojom temom, bila bih mu mnogo zahvalna ili da okaci link, jos bolje
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Imas temu Kako naci najpovoljniji let
http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=202
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() A ja kao pregledala sve..eh sta da radim, valjda se stari.. kuku meni a nemam jos ni 50 ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Da li USA nudi neku socijalnu pomoc (nekom)? | pence | Vaša strana | 115 | 25.02.2014 20:15 |
![]() |