![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Prosta računica 7,5 usd po satu, puta radni sati, pa vidi bato ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Jedina razlika je u tome sto u Srbiji tako zivis iz meseca u mesec bez ikakve perspektive da ce krenuti stvari na bolje, dok tamo imas sansu i vidis da se moze bolje i sam sebi biras put do normalnog zivota (uslovno receno), bar ja to tako odavde iz Srbije kontam
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Bitno je da ne gubiš nadu, imaš želju i cilj i povrh svega neku dozu sreće ![]() p.s. dragi forumaši nema Vas da podelite Vaša nova iskustva ![]()
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dvoje dece (oko 3 i 5 god.) setaju IZA roditelja i igraju se, istrazuju, bacaju kamencice. Roditelji, kao dva golupcica ISPRED svoje dece, drze se za ruke, setaju i uzivaju u pogledu. Istog trenutka sam zamislio srpsku majku kako tera dete ispred sebe, ne dalje od dva metra, ne pipati prljavu zemlju, a jedna noga - naravno vezana, za svaki slucaj ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() To je istina... e sad ono što imaš u USA to nemaš u Srbiji, a to je mogućnost drugačijeg života, a koliko ćeš ti sam stići u njemu da uživaš, mislim da više nego ovde ali ono pre svega, deca će imati mogućnost za mnogo boljim životom... a ne balkan, ratovi, krajina, oluja, devedesete, pa bombardovanje, mržnja rasna i nacionalna, .... jednostavno u ovom trenutku ne vidim šta bi ovde moglo da krene bolje, svake godine 150.000 ljudi ostane bez posla, a ako ovako nastavimo 90% ljudi će raditi u državnim firmama-administraciji a koju će mo to proizvodnju ostaviti deci, čemu da se oni nadaju... zato GC i LET PREKO BARE ![]()
DV-2014 - first application for GC ! ![]() DV-2014 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2015 - second application for GC ! ![]() DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED ! ![]() DV-2016 - third application for GC. Never give Up! |
|
||||
|
||||
![]()
Kolege forumaši
![]() ![]() ![]() Kako su prošli praznici u USA, kako su deca reagovala? dinna3008 kako su deca reagovala na Božićnu i NG euforiju, kolika im je razlika u odnosu na Srbiju? -- p.s. Svima želim puno sreće, radosti i ljubavi u Novoj 2013g. i budućem periodu i ostvarenje tzv. Američkog sna ![]() A svima nama koji sanjamo GC, da nam se pred očima u Maja pojavi da smo izvučeni ![]() ![]() ![]()
|
||||
|
||||
![]()
@peja
Ovde se sve svodi za njihov bozic decembar 25, za novu godinu ne haju mnogo. Ja znam mi u Srbiji kitimo jelku za novu godinu ko kiti, to nam je onako da nam svetli i krasi dnevni boravak tih nekoliko dana pa kao drzimo je i do nase nove godine januar 14,ovde vec 26 imas jelke po elama izbacene ispred kontejnera. Znaci niko u kuci nema jelku za novu godinu. Docekuje kako ko uglavnom u krugu porodice ,mi smo isli na vatromet u navi pir u centru puste muziku nekih 10-15 min pre ponoci ide odbrojavanje u ponoc krene vatromet roka jedno 20 tak minuta i ajd svako kod svoje kuce. Naravno policija na sve strane pregledaju se rancevi i torbe nije dozvoljen alkohol sve prodje mirno ,mislim da bude od oka jedno 20-30000 ljudi |
|
||||
|
||||
![]()
Slazem se da je Bozic glavni praznik, oko njega se sve vrti, a Nova godina se nekako slepuje. Meni se svidja sto kicenje pocne skoro mesec dana ranije, ceo grad svetli, kao i mnogobrojne privatne kuce. Ima tu i dosta kica, kao zicani jeleni i rodjenje Hristovo na travnjaku ispred kuce, sve osvetljeno desetinama lampica u boji, LED svetlo, ali ima i lepih, kao ledenice koje vise sa strehe i sl. Najlepsi je duh praznika, svi su nekako veseliji, ljubazniji, bas se oseca dobra volja. Nama je kraj decembra odlican zbog neradnih dana, nismo nesto posebno slavili. Za Novu godinu smo isli sa drustvom (4 porodice) na Harlem Globtroterse (treba i to videti uzivo jednom u zivotu), a posle kucna varijanta, klopa, sampanjac u ponoc i pokloni za klince (inace, Ameri dele poklone za Bozic, a ne Novu, kod nas je obrnuto). Naravno, kada je dosao nas Bozic, obelezili smo ga lepim ruckom u porodicnoj varijanti, pa jos jedan poklon jer je klinja bio jako dobar, i to je to. Nasa jelka jos uvek stoji okicena, najmanje do iza pravoslavne Nove godine (a po tome se prepoznaje ko je ko u kraju, uglavnom ruska emigracija). Nasa deca definitivno nemaju nista protiv da slave duple praznike, pa jos ako ulete dodatni pokloni, divota...
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
![]() |
Tags |
bebe, deca, odlazak, roditelji |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Razlozi (naši), za odlazak u USA | curlika | Vaša strana | 309 | 04.02.2023 22:27 |
Turistički odlazak u Ameriku i Kanadu | Ivan_66 | Ne-imigrantske vize | 15 | 22.08.2015 22:10 |
Odlazak u USA bez igde ikoga | nelson | Vodič za emigrante | 131 | 31.10.2013 00:15 |
Gde je najbolje za porodicu sa malom decom? | wingreen | Lokacije u USA | 104 | 19.12.2012 21:25 |
Odlazak sa porodicom | MinkaMilos | Stare teme | 15 | 18.09.2010 14:00 |
![]() |