ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.12.2012, 16:29
Sacipko's Avatar
Sacipko Sacipko je offline
Drug član

Datum prijave: 22.09.2011
US lokacija: Najverovatnije Chicago IL
YU lokacija: Niš
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreadnot Prikaz poruke

Sto se tice troskova, mi izlazimo sa oko $3000 mesecno, a po nekad i manje,
O ovome je više puta pisano, i sve relativna stvar. Najbolje pitanje je kako tek pristigla porodica, sa detetom, da zaradi tih, cirka, 3000 dolara. Nije tu pitanje ni "kućenje", ni nove stvari, već "borba" prvi, početni period, i kako se "snaći", odnosno zaraditi, prvih 4-5 meseci. Ko ide na put bez rodbine ili prijatelja da ih dočeka tamo, mora poneti više novca. Dosta više novca, ili biti spreman na fizički posao, a opet, on je slabo plaćen i sa jednim poslom ne može izgurati... A ko želi zaista da dođe u US, sprema se za to duži period. Zato i ova draž oko lutrije, prijave i isčekivanja.

Prosta računica 7,5 usd po satu, puta radni sati, pa vidi bato I to ako se uspe da se nađe posao brzo
Reply With Quote
Staro 05.12.2012, 17:12
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sacipko Prikaz poruke
O ovome je više puta pisano, i sve relativna stvar. Najbolje pitanje je kako tek pristigla porodica, sa detetom, da zaradi tih, cirka, 3000 dolara. Nije tu pitanje ni "kućenje", ni nove stvari, već "borba" prvi, početni period, i kako se "snaći", odnosno zaraditi, prvih 4-5 meseci. Ko ide na put bez rodbine ili prijatelja da ih dočeka tamo, mora poneti više novca. Dosta više novca, ili biti spreman na fizički posao, a opet, on je slabo plaćen i sa jednim poslom ne može izgurati... A ko želi zaista da dođe u US, sprema se za to duži period. Zato i ova draž oko lutrije, prijave i isčekivanja.

Prosta računica 7,5 usd po satu, puta radni sati, pa vidi bato I to ako se uspe da se nađe posao brzo
Upravo to. Ja kad sam dosla kesh mi je bio 941 dolara mesecno. Kakvo dete kakvi bakraci.
Reply With Quote
Staro 05.12.2012, 17:39
ASSI's Avatar
ASSI ASSI je offline
Stari vuk

Datum prijave: 01.11.2012
US lokacija: gde me zivot odvede :)))
YU lokacija: Novi Sad
Pošalji Skype™ poruku korisniku ASSI
Nepromenjeno

Jedina razlika je u tome sto u Srbiji tako zivis iz meseca u mesec bez ikakve perspektive da ce krenuti stvari na bolje, dok tamo imas sansu i vidis da se moze bolje i sam sebi biras put do normalnog zivota (uslovno receno), bar ja to tako odavde iz Srbije kontam
Staro 15.12.2012, 06:51
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.11.2012
US lokacija: u nekoj lepoj i finoj državi, kad me izvuku odlučiću ;)
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ASSI Prikaz poruke
Jedina razlika je u tome sto u Srbiji tako zivis iz meseca u mesec bez ikakve perspektive da ce krenuti stvari na bolje, dok tamo imas sansu i vidis da se moze bolje i sam sebi biras put do normalnog zivota (uslovno receno), bar ja to tako odavde iz Srbije kontam
Tačno, u Srbiji živiš od plate do plate (stim da to do plate ne možeš da dočekaš jer ti ponestane para već na pola meseca)... mislim da USA možeš da kreneš i sa lošijim poslom jer imaš veću mogućnost napredovanja i mislim da se rad više ceni i plaća.

Bitno je da ne gubiš nadu, imaš želju i cilj i povrh svega neku dozu sreće

p.s.
dragi forumaši nema Vas da podelite Vaša nova iskustva

DV-2015 - second application for GC !
DV-2015 - the Entry HAS NOT BEEN SELECTED !

DV-2016 - third application for GC. Never give Up!
Reply With Quote
Staro 22.12.2012, 00:49
ZeljkoUSA's Avatar
ZeljkoUSA ZeljkoUSA je offline
Stari vuk

Datum prijave: 13.05.2010
US lokacija: Realno: Chicago
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zvercica Prikaz poruke
Dred, sve mi to izgleda previše čudno. I baš jedva čekam da vidim svog supruga i sebe, da li ćemo se navikavati ili opirati tim čudnim običajima?
Meni je najveci hit bio na Grand Canyon-u. Tamo je samo na par mesta postavljena zastitna ograda, gde su najlepsi vidikovci, klupe sa stolovima za piknik, itd.

Dvoje dece (oko 3 i 5 god.) setaju IZA roditelja i igraju se, istrazuju, bacaju kamencice. Roditelji, kao dva golupcica ISPRED svoje dece, drze se za ruke, setaju i uzivaju u pogledu.

Istog trenutka sam zamislio srpsku majku kako tera dete ispred sebe, ne dalje od dva metra, ne pipati prljavu zemlju, a jedna noga - naravno vezana, za svaki slucaj
Reply With Quote
Staro 22.12.2012, 06:55
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik peja Prikaz poruke
Tačno, u Srbiji živiš od plate do plate (stim da to do plate ne možeš da dočekaš jer ti ponestane para već na pola meseca)... mislim da USA možeš da kreneš i sa lošijim poslom jer imaš veću mogućnost napredovanja i mislim da se rad više ceni i plaća.

Bitno je da ne gubiš nadu, imaš želju i cilj i povrh svega neku dozu sreće

p.s.
dragi forumaši nema Vas da podelite Vaša nova iskustva
Ih nestane i ovde para, ali imas kartice pa balansiras gore dole...
Reply With Quote
Staro 22.12.2012, 12:25
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Ih nestane i ovde para, ali imas kartice pa balansiras gore dole...
Para nikad dosta, to je opšte poznati, kad imaš malo-nikad dosta, kad imaš puno-nikad dosta

To je istina... e sad ono što imaš u USA to nemaš u Srbiji, a to je mogućnost drugačijeg života, a koliko ćeš ti sam stići u njemu da uživaš, mislim da više nego ovde ali ono pre svega, deca će imati mogućnost za mnogo boljim životom... a ne balkan, ratovi, krajina, oluja, devedesete, pa bombardovanje, mržnja rasna i nacionalna, ....

jednostavno u ovom trenutku ne vidim šta bi ovde moglo da krene bolje, svake godine 150.000 ljudi ostane bez posla, a ako ovako nastavimo 90% ljudi će raditi u državnim firmama-administraciji a koju će mo to proizvodnju ostaviti deci, čemu da se oni nadaju...

zato GC i LET PREKO BARE

Reply With Quote
Staro 11.01.2013, 06:31
peja's Avatar
peja peja je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Kolege forumaši

Kako su prošli praznici u USA, kako su deca reagovala?

dinna3008 kako su deca reagovala na Božićnu i NG euforiju, kolika im je razlika u odnosu na Srbiju?

--
p.s.

Svima želim puno sreće, radosti i ljubavi u Novoj 2013g. i budućem periodu i ostvarenje tzv. Američkog sna

A svima nama koji sanjamo GC, da nam se pred očima u Maja pojavi da smo izvučeni

Reply With Quote
Staro 11.01.2013, 09:32
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

@peja

Ovde se sve svodi za njihov bozic decembar 25, za novu godinu ne haju mnogo. Ja znam mi u Srbiji kitimo jelku za novu godinu ko kiti, to nam je onako da nam svetli i krasi dnevni boravak tih nekoliko dana pa kao drzimo je i do nase nove godine januar 14,ovde vec 26 imas jelke po elama izbacene ispred kontejnera.
Znaci niko u kuci nema jelku za novu godinu.

Docekuje kako ko uglavnom u krugu porodice ,mi smo isli na vatromet u navi pir u centru puste muziku nekih 10-15 min pre ponoci ide odbrojavanje u ponoc krene vatromet roka jedno 20 tak minuta i ajd svako kod svoje kuce.
Naravno policija na sve strane pregledaju se rancevi i torbe nije dozvoljen alkohol sve prodje mirno ,mislim da bude od oka jedno 20-30000 ljudi
Reply With Quote
Staro 11.01.2013, 16:39
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Slazem se da je Bozic glavni praznik, oko njega se sve vrti, a Nova godina se nekako slepuje. Meni se svidja sto kicenje pocne skoro mesec dana ranije, ceo grad svetli, kao i mnogobrojne privatne kuce. Ima tu i dosta kica, kao zicani jeleni i rodjenje Hristovo na travnjaku ispred kuce, sve osvetljeno desetinama lampica u boji, LED svetlo, ali ima i lepih, kao ledenice koje vise sa strehe i sl. Najlepsi je duh praznika, svi su nekako veseliji, ljubazniji, bas se oseca dobra volja. Nama je kraj decembra odlican zbog neradnih dana, nismo nesto posebno slavili. Za Novu godinu smo isli sa drustvom (4 porodice) na Harlem Globtroterse (treba i to videti uzivo jednom u zivotu), a posle kucna varijanta, klopa, sampanjac u ponoc i pokloni za klince (inace, Ameri dele poklone za Bozic, a ne Novu, kod nas je obrnuto). Naravno, kada je dosao nas Bozic, obelezili smo ga lepim ruckom u porodicnoj varijanti, pa jos jedan poklon jer je klinja bio jako dobar, i to je to. Nasa jelka jos uvek stoji okicena, najmanje do iza pravoslavne Nove godine (a po tome se prepoznaje ko je ko u kraju, uglavnom ruska emigracija). Nasa deca definitivno nemaju nista protiv da slave duple praznike, pa jos ako ulete dodatni pokloni, divota...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Reply With Quote
Odgovori

Tags