![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Seattle, Washington - Moje iskustvo » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Uh, lakše poslije ovih riječi.
Ja zaista nemam problem sa engleskim: pišem, čitam i malo slabije govorim, što pripisujem nekorišćenju jezika. Nadam se da će se isplatiti mukotrpno učenje engleskog od 9. godine. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Pravo da ti kažem, nemam nikakvu teskobu u grudima ![]() ![]() Problem je što to ne može da traje doveka, može ovako da se razmišlja dok nema dece i nekih malo ozbiljnijih planova (sem toga, nije baš ljudski razmišljati tako doveka, a i čovek se umori). Pošto je dete "stiglo" pre 6 meseci, jasno je zašto hoćemo da idemo odavde (mada smo mi hteli da idemo i pre, naravno). Elem, da ne laprdam dalje, pozdravljam Vas i porodicu, samo gurajte, sve će doći na svoje i sve će izgledati mnogo bolje kako vreme odmiče ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ![]() Sviđa mi se ovaj boldirani poslić, znači da ako dođem u Sijetl imam kome da "uvalim" klinku da je čuva ![]() Elem, a kakve su tu šanse za onu varijantu - čuvaš svoje dete kući, a usput imaš dozvolu i čuvaš još par klinaca (naravno, za lovu)? Kako to ide tu, koliko je komplikovano za dozvolu da se time baviš, kakva kuća mora da ti bude (pošto u Kanadi moraš da imaš dva izlaza, npr.)? I još nešto, nadam se da ne zalazim u privatnost previše, mogli bi da napravimo neku kalkulaciju za ove poslove koje si navela, kolika je satnica za svaki, koliko dobiješ neto na kraju meseca i sl. Ovo sve zbog toga što mislim da bi to bilo jako korisno za žene koje čitaju ovu temu i planiraju u Sijetl, da znaju koliko mogu da očekuju novca od tih osnovnih ili manje plaćenih poslova (dok se ne snađu za nešto bolje). Čekam da krene posebna tema - plate, kirije i troškovi - gde će ljudi, nadam se, po gradovima navoditi sve ove podatke. Mislim da je to ključno pri odluci gde otići, a posebno neka računica sa dve osnovne plate (muž i žena zajedno 3000-3500 dolara mesečno), pa da ljudi mogu lepo da računaju i vide koliko para poneti sa sobom, i koliko bi one mogle trajati u USA. Još jednom pozdrav, pišemo se još ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Što se mene tiče, ukoliko lično ne uspem da odem odavde i povedem porodicu, svoje dete ću pripremati i učiti da se snađe negde tamo preko, a nadam se i novčano pomoći da se usudi na takav korak. Dakle, po ovoj priči, ja sam PAPA SMURF, u ovom slučaju PAPA GLUPAN, a? ![]() ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
E bas to. I ne mora covek da prati politiku i druge vesti, ovo se oseca na svakom mikrokoraku u ovom drustvu.
|
|
|||
|
|||
![]()
A pogledajte nesrecnu Bosnu. Cirkus. Sad ce 2014. a sve je isto kao i 1914. u vrijeme Gavrila Principa. Tri nacije nadojene mrznjom kroz vijekove, jedini smisao zivota je u tome da na vrijeme upalis tv i vidis sta ce reci neki politicari u 19.30 u drugom dnevniku, i sta ces sutra pojesti. Obiljezava se samo proslost, o ekonomiji i buducnosti niko i ne pomislja. Rok trajanja pred nove ratne sukobe ove drzave u kojoj nadolazi siromastvo i ekstremizam je pri kraju. I o kojoj mi sigurnosti i sreci govorimo kad ljudi gledaju da mi za koju godinu okace pusku na rame u 21. vijeku?!
Ne znam da li sam zahvalniji majci sto me rodila da idem u USA, lutriji koja me tamo vodi, ili Bozjoj volji za sve ovo. Jos malo i zbogom Balkan, sa zeljom da se niti jedan moj potomak vise ovde ne rodi, i ne prozivi u bijedi u kojoj sam ja izgubio najproduktvnije godine. |
|
||||
|
||||
![]()
Možeš li nam reći zverčice kako je sada vreme u Seattle -u sobzirom da je već Novembar kod nas je bilo lepo vreme ali već nekoliko dana kiša, hladno oko 7-10 stepeni celjzjusa
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Zahtevamo novi post ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Ovih dana je u Seattle prilično hladno oko -3 do +3, ali čini se da ta informacija nije nešto bitna ovdašnjim ljudima. I dalje se šetaju u šorcevima, kratkim majicama, papučama. Indijke izadju u onim svojim haljinama potpuno golog stomaka i bez rukava i naravno u papučama. Mene ovo ne prestaje da iznenadjuje. Inače je vedro, nema puno oblaka, čak je više sunčanih dana. Kišu neku strašnu još nismo videli.
Što se tiče poslova, svašta se dešava. Ja sam počela da radim part time a suprug radi kao apprentice i dalje. Mi smo napravili nekakav plan tj da on dobije licencu za električara. Ova licenca je ovde jako vredna. Ja više i ne apliciram, ali su me već nekoliko puta zvali rekruteri za sasvim lepe pozicije. Poenta je da sad treba dobro da razmislimo šta ćemo, kako ćemo, kojim putem da idemo... Inače, život polako ulazi u normalu, nema se puno šta novo pisati, zato me i nema zadnjih dana.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
NJ-NYC- moje (ne)iskustvo | free | Lokacije u USA | 36 | 06.11.2014 10:44 |
Moje iskustvo sa USA | Emir87 | Stare teme | 2 | 29.12.2010 02:46 |
Moje iskustvo sa kupovinom automobila (2/2) | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.08.2007 15:51 |
Moje iskustvo sa kupovinom automobila (1/2) | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.08.2007 15:09 |
Moje iskustvo sa bankama koje posluju samo preko interneta | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.06.2007 19:44 |
![]() |