ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 12.03.2009, 23:00
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
Oprobano najbolji cevapi sa kajmakom (onim pravim) i velikim porcijama, 5077 N. Lincoln Chicago IL (dozvoljeno je pusenje, samo zamolite za pikslu)
E bas mi je drago da ste lepo ruckili!!!

ziveli!
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Reply With Quote
Staro 13.03.2009, 13:36
Leona Leona je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.10.2008
YU lokacija: Sarajevo/BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik landlord Prikaz poruke
Gdje ovo? Da nije neka greska? ja koliko se sjecam oko 1,60 do 1,70 za litar..
greska, zabunila se dok sam kucala.
1.80, ali je opet previse, lagano i tiho nam cijene dizu a mi i ne primjecujemo

@kaneolopa-hvala na pojasnjenju oko mlijeka i djusa
ne mogu da vjerujem da nemaju guste sokove 100%
Reply With Quote
Staro 13.03.2009, 13:41
kaneolopa kaneolopa je offline
Stari vuk

Datum prijave: 16.02.2009
US lokacija: SF Bay
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Leona Prikaz poruke
@kaneolopa-hvala na pojasnjenju oko mlijeka i djusa
ne mogu da vjerujem da nemaju guste sokove 100%
Pazi ja sam od "gustih" sokova do sada samo nasla klasican orange juice sa pulupom i to je najbilize shto sam nashla... ovo se ostalo je...strasno npr V8 mango/breskva sok koji je samo onako ... ko boja i veshtacki ukus.
Reply With Quote
Staro 13.03.2009, 13:43
Leona Leona je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kaneolopa Prikaz poruke
Pazi ja sam od "gustih" sokova do sada samo nasla klasican orange juice sa pulupom i to je najbilize shto sam nashla... ovo se ostalo je...strasno npr V8 mango/breskva sok koji je samo onako ... ko boja i veshtacki ukus.
Vjerujem ti.
Imam osjecaj da je tamo poprilicno tesko se zdravo koliko-toliko hraniti, sve je manje vise puno aditiva, zasicenih masnoca, vjestackog ovog i onog.
Ako hoces zdravo to je onda skupo poprilicno meni se cini
Reply With Quote
Staro 13.03.2009, 13:47
Stari vuk

Nepromenjeno

Jos jedna jako jako bitna stvar.. sve namirnice imaju nesto sto se zove Nutrition Facts i to onako velikim slovima napisano tu je navedeno koliko ima masti, soli, karbonata i ostalog odredjena namirnica... ali to je po serving size npr jedna casa soka ili 13 chipsova... i tek posle toga imate onako sitnim sitnim solima Ingredients e tu treba da pecate da li ima neshto shto je modified shto uglavnom ukazuje na genetsku modifikaciju nekog deala proizvoda . Kada pogledate malko bolje ustanovicete da 90% proizvoda ima corn sirup koji je jedan od glavnih razloga zashto su ljudi ovde nakazno debeli i navucheni na slatkishe i glrickalice i sve po redu. Molim majke da obrate paznju kada uzimaju deci slatkise da gledaju da shto manje ima tog corn sirupa.
Reply With Quote
Staro 13.03.2009, 13:54
dreamerns dreamerns je offline
Super Moderator

Datum prijave: 14.06.2007
US lokacija: Burlingame, CA
YU lokacija: Novi Sad, Vojvodina
Nepromenjeno

Generalno, sigurno postoji nacin zdrave ishrane ovde. Recimo, ja sam ubedljivo najdeblji muskarac u mom kvartu. Uopste se ne salim, ali ja u Lincoln Park i Lakeview nisam video deblje ljude. Tacnije, vecina su po meni neuhranjeni...tj...previse mrsavi. Pored toga sam drugi po redu sto se debljine tice u firmi. I gledam te svoje kolege, niko od njih ne kuva, jedu stalno po restoranima neke hamburgere i sendvice...i lepo su mrsavi. Naravno, vecina njih ide na trcanje, mada opet...ja da tako jedem i trcim, opet bih bio debeo.
Stvarno sam dobio komplekse debljine ovde u Americi. Chicago je navodno grad najdebljih ljudi, a svi mrsavi....osim crnaca, oni umeju da budu onako bas nagojeni ko u filmovima. Mozda se zbog njih taj prosek digao, ne znam.....ali su belci mrsavi.

Blog: http://novakovici.blogspot.com
Reply With Quote
Staro 13.03.2009, 15:18
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns Prikaz poruke
Generalno, sigurno postoji nacin zdrave ishrane ovde. Recimo, ja sam ubedljivo najdeblji muskarac u mom kvartu.
nije tacno imamo onog jednog gay-a koji je deblji od tebe
Citat:
Uopste se ne salim, ali ja u Lincoln Park i Lakeview nisam video deblje ljude. Tacnije, vecina su po meni neuhranjeni...tj...previse mrsavi.
Stvarno sam dobio komplekse debljine ovde u Americi. Chicago je navodno grad najdebljih ljudi, a svi mrsavi....osim crnaca, oni umeju da budu onako bas nagojeni ko u filmovima. Mozda se zbog njih taj prosek digao, ne znam.....ali su belci mrsavi.
Naravno kada zivimo u gay kraju sta drugo da ti kazem, opste je poznato da oni vode malko vishe racuna o svom izgledu
evo nesto da te nasmeje http://www.youtube.com/watch?v=HTN6Du3MCgI
Reply With Quote
Staro 14.03.2009, 00:03
Sloba_Kg Sloba_Kg je offline
Stari vuk

Datum prijave: 21.11.2008
US lokacija: Atlanta, GA
Nepromenjeno

Sto se sokova tice oni jeftiniji (oko 1$ za kutiju) su pravo djubre.
Mi smo pili neki passion fruit i placali smo 2.50$ kutiju od pola galona(ne secam se proizvodjaca) i bio je vrh.

Sto se corn sirupa tice tacno je da je glavni sastojak skoro svega, a sto se mene tice njihovi slatkisi i nisu nesto (osim M&M's...mljac)

Jedna interesantna situacija se desila kada sam u NYC u Astoriji nabasao u nekom brazilskom supermarketu koji nam je bio preko puta na sirup proizvodjaca GRADINA - Krusevac. Bio je sok od maline u pitanju. Naravno cena je bila u skladu sa uvoznim artiklom...
Bilo je tu i jos par proizvoda...
Attached Images
File Type: jpg DSC00667.jpg (99,1 KB, 28 views)
17.6.2008 - poslao kovertu u KCC
1.12.2008 - stigla druga koverta
15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA
U Atlanti od 13.maja 2009.
Reply With Quote
Staro 14.03.2009, 00:38
Leona Leona je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Vala ja sam mislila da u Americi mozes imati komplex od svega osim debljine

corn sirup jeste bas kao sto kazete u skoro svim stvarima, cula sam da ga stavljaju i u coca colu.
I opet se vracam na problem, da sve sto je zdravo tj.bez silnih aditiva, je vjerovatno skuplje.
Cini se da je Evropa za Ameriku po tom pitanju raj
Reply With Quote
Staro 14.03.2009, 01:00
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sloba_Kg Prikaz poruke
Sto se sokova tice oni jeftiniji (oko 1$ za kutiju) su pravo djubre.
Mi smo pili neki passion fruit i placali smo 2.50$ kutiju od pola galona(ne secam se proizvodjaca) i bio je vrh.

Sto se corn sirupa tice tacno je da je glavni sastojak skoro svega, a sto se mene tice njihovi slatkisi i nisu nesto (osim M&M's...mljac)

Jedna interesantna situacija se desila kada sam u NYC u Astoriji nabasao u nekom brazilskom supermarketu koji nam je bio preko puta na sirup proizvodjaca GRADINA - Krusevac. Bio je sok od maline u pitanju. Naravno cena je bila u skladu sa uvoznim artiklom...
Bilo je tu i jos par proizvoda...
Zadnje sta sam uzela je taj V8 koji je nesto manje od dve litre i kosta 3,87 u Jewlu inace je oko 4 u mojoj mi lokalnoj prodavnici jedan od shto bi se reklo "boljih" sokova pa i dalje to cudo ima Corn Sirup u pm.. O tim za 1 $ sokovima ja ni ne pricam.
Fora je da eto svega zivoga mozes pronaci ja u mojoj maloj prodavnici na uglu imam cak i napolitanke iz krasha.. nekeda zaluta eurokrem i euro blok... naravno oko 2.5 dolara je pakovanje ali shta da radim.
Shto se tice slatkisha pa brale nisi ti otkrio glavne njihove slatkishe... imaju oni da se unezverish toga... o slanishima da i ne pricam.
Naravno ja se ne mogu navici na to da nema mars cokoladica... to je jedino shta nemaju a imaju mars fabrike. Samo jedno malo upozorenje... snickers cokoladice su proglashene najozloglasenijim cokoladicama koje se trenutno pro u US upravo zbog kolicine kalorija koje sadrze a na strani pishe Nutrition fact za dva zalogaja a ne za celokupno chudovishte.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja