ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Druga koverta

Druga koverta Dobili ste drugu kovertu sa spiskom papira za ambasadu i uputstvu za obavljanje lekarskih pregleda. Šta sad?

Druga koverta » druga koverta za dv 2010 » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Thread Tools Display Modes
Staro 03.03.2010, 14:23
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

hrabro od tebe, svako za sebe zna šta gubi a šta dobija
Staro 03.03.2010, 23:22
Ivan33's Avatar
Ivan33 Ivan33 je offline
Drug član

Datum prijave: 11.06.2009
US lokacija: LA, California
YU lokacija: Valjevo
Nepromenjeno

Evo i ja da se pohvalim....u ponedeljak stigla druga bela, poslata 05.02.2010., primetio sam da fali strana sa instrukcijama (koji dokumenti, u koliko primeraka....) ali čini mi se da to već ima u nekoj temi pa ću potražiti......u svakom slučaju intervju je 29.04.2010.
Staro 04.03.2010, 00:02
dragance dragance je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.05.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivan33 Prikaz poruke
Evo i ja da se pohvalim....u ponedeljak stigla druga bela, poslata 05.02.2010., primetio sam da fali strana sa instrukcijama (koji dokumenti, u koliko primeraka....) ali čini mi se da to već ima u nekoj temi pa ću potražiti......u svakom slučaju intervju je 29.04.2010.
Čestitam .Imaš li ideju gde ćeš?
Staro 04.03.2010, 10:18
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik el magico Prikaz poruke
dobio drugu kovertu, ali sam odustao od emigracije , malo je više razloga zbog kojih bih ostao ovde, tako da sada poklanjam GC kome je to zaista potrebno
Sta rteci a ne zaplakati... ali valjda znas svoje razloge... ipak, ovakva sansa...

Neka je sa srecom, kakva god da je odluka

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 04.03.2010, 13:53
nemili's Avatar
nemili nemili je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.10.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku nemili
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik el magico Prikaz poruke
dobio drugu kovertu, ali sam odustao od emigracije , malo je više razloga zbog kojih bih ostao ovde, tako da sada poklanjam GC kome je to zaista potrebno
U svakom slucaju treba postovati svaciju odluku. Samo ti zelim i nadam se da se neces jednoga dana kajati za propustenom prilikom, kao neki koje poznajem...
Staro 08.03.2010, 23:54
Ivan33's Avatar
Ivan33 Ivan33 je offline
Drug član

Nepromenjeno

Od kako sam dobio drugu kovertu razne kombinacije mi se motaju po glavi....Potrudicu se da ne idem široko, pa ako može neki savet od ljudi koji su već u USA, bili, ovde...Naime, davna želja mi je da živim i radim u USA, 5-6 god apliciram, ali sad je stiglo u malo nezgodno vreme...u međuvremenu sam se zaposlio u banci (evo 5-ta godina,na dobrom mestu), dobio sina (6 god, u sep ove god kreće u I razred), supruga završila ekonomiju ali još uvek ne radi (svi znamo kako to ide teško)...S obzirom da su mi u LA (već 10-11 god) dva najbolja druga, drže restoran, mislio sam da u avgustu odemo kod njih (naravno, oni su nas zvali, ali ipak mislim da forumaši imaju više informacija) na 20-tak dana, aktiviramo GC i vratimo se, ja zbog posla, dete u školu.....jer stvarno ne bih želeo da se kajem što sam ovo ispustio. Razmišljao sam da u toku ove godine vidim šta ćemo dalje, vidim kakve su mogućnosti za posao za oboje, sledeće god odem sam na jedno 3 meseca (mogu to da izdejstvujem) radim kod njih (pa možda i još negde, ne libim se ničega) kako bih malo stao na noge.....Međutim ono što me buni (malo listao po forumu) je šta se dešava sa GC, da li i na koji način ista može da se održava a da nisi non stop u USA (možda Žana zna?!)? Šta ako neko preskoči 1 godinu (verovatno postoje neke cake)? Da li odavde mogu da se uzmu povratne avio karte ili ne smeju? AKo razumete priču, da ovde ipak imam nešto što ne bih tek tako da ostavim, dajte neku sugestiju. Hvala.
Staro 09.03.2010, 00:04
Ivan33's Avatar
Ivan33 Ivan33 je offline
Drug član

Nepromenjeno

Ovo je druga tema....S obzirom da u drugoj koverti nisam dobio spisak potrebnih dokumenata za intervju (znam da ima u prvoj koverti, našao sam na forumu spisak iz 2007 i 2008..ali....) pa da nešto ne ispustim ako neko ipak može da mi napiše spisak ili pošalje na e-mail......npr. pozivno pismo (mora neka forma ili je dovoljan e-mail)....kakva potvrda iz MUP-a i vojske (sadržaj), potvrda iz suda...jesu li dovoljne diplome sa fakulteta ili moraju i potvrde o završenom školovanju (pretpostavljam ..samo dokazi o najvišem stepenu, ane nositi i uverenja za srednju školu). To je to, zamolio bih kolege forumaše koji su skoro bili na intervjuu za pomoć...nekako mi se čini da je dreadnot onako što bi naš narod rekao prava pi****la (sve pozitivno narvno, takav sam i ja, težak sam sebi a ne drugima) i da on može lepo da mi sroči priču, naravno i drugi su dobrodošli....
Staro 09.03.2010, 01:32
mitar's Avatar
mitar mitar je offline
Drug član

Datum prijave: 08.06.2009
US lokacija: New York City, NY
YU lokacija: Niš, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivan33 Prikaz poruke
Ovo je druga tema....S obzirom da u drugoj koverti nisam dobio spisak potrebnih dokumenata za intervju (znam da ima u prvoj koverti, našao sam na forumu spisak iz 2007 i 2008..ali....) pa da nešto ne ispustim ako neko ipak može da mi napiše spisak ili pošalje na e-mail......npr. pozivno pismo (mora neka forma ili je dovoljan e-mail)....kakva potvrda iz MUP-a i vojske (sadržaj), potvrda iz suda...jesu li dovoljne diplome sa fakulteta ili moraju i potvrde o završenom školovanju (pretpostavljam ..samo dokazi o najvišem stepenu, ane nositi i uverenja za srednju školu). To je to, zamolio bih kolege forumaše koji su skoro bili na intervjuu za pomoć...nekako mi se čini da je dreadnot onako što bi naš narod rekao prava pi****la (sve pozitivno narvno, takav sam i ja, težak sam sebi a ne drugima) i da on može lepo da mi sroči priču, naravno i drugi su dobrodošli....
Izvod iz knjige rodjenih, kopije diplome srednje skole sa svedocanstvima ili diploma fakulteta i original na uvid, potvrda iz policije da nisi hapsen ( imaju u SUP zahtev koji popunis), potvrda iz suda da nisi osudjivan ( u sudu uzimas zahtev koji popunis), potvrda iz vojnog odseka da si sluzio vojsku treba ti vojna knjizica da prepisu podatke ( meni su ovo vratili u ambasadi), koverta sa lekarskog pregleda. Takse se placaju za potvrdu iz suda i SUP-a, dokumenta se ne prevode ja sam samo overio u opstinu kopije diplome srednje skole i svedocanstva jer jos nisam zavrsio fakultet, u opstinu sam reko da mi treba za posao i nisu mi naplatili taksu i naravno pasos. Platio sam tamo 775$ pre razgovora sa konzulom. Pozivno pismo u slobodnoj formi. Mogu da ti posaljem moje pozivno pismo koje mi je rodjak poslao na mail i koje sam ostampao i predao.
Potvrdu suda sam dobio odmah sledeceg dana kad sam predao zahtev a potvrdu iz SUP-a sam cekao mesec dana jer sam rodjen u Crnu Goru pa su me sluzbeno proveravali. Inace to traje par dana ako si rodjen u gradu u kome trenutno zivis, ako ne onda te prvo provere u grad gde si rodjen a onda u gradu u kome zivis i tu izgube par dana.
Druga koverta stigla: 09.11.2009.
Zakazan intervju za 10.12.2009 - odložen za 10.02.2010.
Završen lekarski pregled: 04.01.2010.
Visa odobrena - 11.02.2010.
U USA - od 03.06.2010.
Staro 09.03.2010, 10:23
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Sve ti je Mitar detaljno napisao, s time sto nama nije trebala potvrda iz suda, samo iz MUP-a, a posto je zena nosilac onda ni bilo kakvi papiri iz vojnog odseka. Mi cak nismo ni overavali kopiju zenine diplome o zavrsenoj srednjoj skoli (samo je za nju trebalo, ona je nosilac), vec smo poneli original na uvid. Nije americka administracija kao ova nasa, pa da im je stalo za tamo neki pecat iz opstine, vide svojim ocima da je kopija ista kao original. Posto si ozenjen obavezno vencani list, izvodi iz knjige rodjenih za SVE clanove porodice, uverenja o drzavljanstvu takodje. Potvrda iz MUP-a za sve starije od 16 godina, dakle za zenu i tebe. Koverta sa lekartskog pregleda za svakog clana porodice, i ponesite za svaki slucaj rendgenske snimke, mada ih u 99% slucajeva ne traze.
Lova, prava sitnica, 2325 USD, mi smo sjajno prosli, odnosno sve novcanice su nam prosle, ali ipak ponesi viska, za svaki slucaj, ako neka zapne na proveri.

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 09.03.2010, 10:26
pekka pekka je offline
Stari vuk

Datum prijave: 19.03.2009
US lokacija: California
YU lokacija: Vojvodina
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik mitar Prikaz poruke
Izvod iz knjige rodjenih, kopije diplome srednje skole sa svedocanstvima ili diploma fakulteta i original na uvid, potvrda iz policije da nisi hapsen ( imaju u SUP zahtev koji popunis), potvrda iz suda da nisi osudjivan ( u sudu uzimas zahtev koji popunis), potvrda iz vojnog odseka da si sluzio vojsku treba ti vojna knjizica da prepisu podatke ( meni su ovo vratili u ambasadi), koverta sa lekarskog pregleda. Takse se placaju za potvrdu iz suda i SUP-a, dokumenta se ne prevode ja sam samo overio u opstinu kopije diplome srednje skole i svedocanstva jer jos nisam zavrsio fakultet, u opstinu sam reko da mi treba za posao i nisu mi naplatili taksu i naravno pasos. Platio sam tamo 775$ pre razgovora sa konzulom. Pozivno pismo u slobodnoj formi. Mogu da ti posaljem moje pozivno pismo koje mi je rodjak poslao na mail i koje sam ostampao i predao.
Potvrdu suda sam dobio odmah sledeceg dana kad sam predao zahtev a potvrdu iz SUP-a sam cekao mesec dana jer sam rodjen u Crnu Goru pa su me sluzbeno proveravali. Inace to traje par dana ako si rodjen u gradu u kome trenutno zivis, ako ne onda te prvo provere u grad gde si rodjen a onda u gradu u kome zivis i tu izgube par dana.
Ne bih da unosim bilo kakvu zabunu, ali kada sam zvao ambasadu da licno proverim sta treba poneti na razgovor, sluzbenik mi je rekao da ne treba nista iz suda vec samo potvrda iz policije ( police record ).
I jos jedna bitna stvar. Posto si ozenjen, trebaju vam naravno i izvodi iz maticne knjige vencanih.

Pravila pisanja