![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Kanada trenutno sada prima jako malo. Imaju par zanimanja koja su pozeljna. to je otprilike 1000 do 2000 iz te struke jedne odredjene struke. Cim se kvota napuni, a jako se brzo napuni, onda oni vise i ne razmatraju do iduce godine, vrate ti papire i onda ponovo predajes... Mene ako pitas birokratsko govno koje sljaka reda radi a u zbilji kako rade selekciju to je pravo pitanje. Opet ko nije probao nije ni uspio. |
|
|||
|
|||
![]()
Hvala vam na informacijama, pokusacu nesto na suprugovo zanimanje, jer na moje zanimanje nema sanse, jer bez drzavljanstva ne mogu nigde raditi
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pravila su se promenila za iseljeničku vizu za Kanadu. Promene se odnose na jezik - tj dobija se više poena, godine - sada se dobija maksimum poena od 23 do 35, obrazovanje - moraćemo da akreditujemo svoje fakultete. Ovo je jako grubo a detalji su ovde http://www.canadavisa.com/canada-imm...t115576.0.html.
Dakle, izgleda da više uopšte neće biti ograničenja za zanimanja niti kvota. Sve izgleda jako zanimljivo ali pošto novi program pročinje tek od janurara 2013, još uvek ne znamo kako će to izgledati.
|
|||
|
|||
![]()
Zvercica, kada kazes jezik sta tacno mislis ? Vise bodova na IELTS-u ili znanje i francuskog ili mozda i jedeno i drugo ? Pogledo sam link ali nisam bas sve pohvatao jer ne znam kako su stvari stajale ranije pa bas i ne mogu da uporedim.
hm.. cekam taj januar kao da je pocetak leta ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Hajde da probam da pojasnim o čemu se radi.
Ovo je novi sistem bodovanja Listening IELTS CLB FSWC POINTS 5.5 or less <=6 Not eligible for FSWC 6.0 7 4 points 6.5 7 4 points 7.0 7 4 points 7.5+ 8+ 5 or 6 points (depending on where cut-off is defined for CLB 8 vs CLB 9 equivalency, IELTS 7.5 is 5pts and IELTS band(s) approaching 9.0 would be 6pts) Reading IELTS CLB FSWC POINTS 5.5 or less <=6 Not eligible for FSWC 6.0 7 4 points 6.5+ 8+ 5 or 6 points (depending on where cut-off is defined for CLB 8 vs CLB 9 equivalency, IELTS 6.5 is 5pts and IELTS band(s) approaching 9.0 would be 6pts) Writing IELTS CLB FSWC POINTS 5.5 or less <=6 Not eligible for FSWC 6.0 7 4 points 6.5+ 8+ 5 or 6 points (depending on where cut-off is defined for CLB 8 vs CLB 9 equivalency, IELTS 6.5 is 5pts and IELTS band(s) approaching 9.0 would be 6pts) Speaking IELTS CLB FSWC POINTS 5.5 or less <=6 Not eligible for FSWC 6.0 7 4 points 6.5+ 8+ 5 or 6 points (depending on where cut-off is defined for CLB 8 vs CLB 9 equivalency, IELTS 6.5 is 5pts and IELTS band(s) approaching 9.0 would be 6pts) In the proposed FSWC plan: CLB/NCLC 7: 4 points per ability CLB/NCLC 8: 5 points per ability CLB/NCLC 9: 6 points per ability A attached je stari sistem, pa probajde da uporedite. Konkretno: ako je neko ranije imao L6,5 R6 W6 i S7 po starom je to bilo 2+2+2+4=10 poena a po novom je to 4+4+4+5=17 poena
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ali to je samo jedan od uslova... drugi ce biti obavezna ponuda za posao |
|
||||
|
||||
![]()
Da, IELTS nije uopšte lagan test. Dešavalo se da ljudi koji jako dobro govore engleski, dobiju lošije ocene. Ono što je bitno kod ovog testa je dobro se pripremiti. Na netu ima mnogo materijala i sve je objašnjeno do neverovatnih detalja, tako da uz dobru pripremu može se fino uraditi.
Ako nekog interesuje, mogu da postavim linkove (da ne tražim sad po netu ![]() Što se tiče ponude za posao, mislim da nisi u pravu. Koliko sam ja gledala nigde nisam videla da će se tražiti ponuda za posao. Promenjeno je to što je nekad ponuda za posao nosila 10 a sada 15 poena, znači samo je vrednuju više nego ranije. Ono što je sada bitno je to da ćemo morati da akreditujemo svoje diplome. Dakle nećemo moći kao do sada samo da pošaljemo overene prevode, već da u nekoj njihovoj instituciji akreditujemo diplomu, da oni potvrde da to što smo ovde završili odgovara njihovom obrazovnom sistemu, i evo šta kažu: "Designated organizations would work on a case-by-case basis to authenticate credentials obtained in foreign jurisdictions and determine their equivalent value in Canada. This measure would allow CIC to benefit from a better assessment of the quality of a foreign educational credential. Applicants whose credentials do not exist in Canada as well as those who do not have a credential equivalent to a completed Canadian credential would not be eligible for the FSWC." Kada jednom akreditujemo poeni ostaju kao i do sada, PhD -25 poena, master ili dva bachelor -22 poena, bachelor 20 i tako dalje... Radno iskustvo se ranije vrednovalo najviše 21 poen a sada najviše 15 poena. I evo kako izgleda 1 year of work experience: 9 points 2-3 years of work experience: 11 points 4-5 years of work experience: 13 points 6+ years of work experience: 15 points Ranije je bilo 1 godina 15 poena, 2 godine 17, 3 godine 19 i 4+ godine 21 poen. Godine: ranije se za godine davao maksimum od 10 poena ukoliko imate od 18 do 49 godina, sada se daje maksimum 12 poena ako imate od 18 do 36, a dalje opada za po jedan poen. I na kraju Adaptability maksimum 10 poena i to za: - previous work in Canada principal applicant 10 poen, accompanying partner 5 poen - To get 5 points for previous study in Canada for either the applicant or accompanying spouse, "the applicant or accompanying spouse would need to have obtained, studying full time in a program of at least a two-year duration, - rodjaci u Kanadi, 5 poena, ali da nisu mladji od 18 godina. -Language skills - accompanying spouse/partner - at (CLB/NCLC 4): 5 points (ovde pogledati moj prethodni post koji scor na IELTS-u odgovara CLB/NLC 4) Pass mark je i dalje 67 poena i koliko se priča neće više biti kvota, niti definisanih zanimanja. Lično mislim da je kvaka u akreditaciji diplome, tj da će levak u stvari biti tu, jer ako bi dozvolili da svi koji skupe 67 poena apliciraju, ponovo bi imali probleme sa backlog, koji upravo rešavaju. Cic je pozvao sve institucije u Ca koji se bave akreditacijom diploma da se jave i krajem godine planiraju da izaberu jednu ili više čije će se akreditacije koristiti u svrhu imigracije. Evo nekoliko linkova samo da vidite šta neke od agencija traže da bi vam akreditovale diplomu. Naravno još uvek se ne zna koja će intitiucija biti izabrana, ovo je samo uvid u to kako izgleda proces akreditacije. http://www.icascanada.ca/home.aspx http://www.wes.org/ca/ http://learn.utoronto.ca/internation...s/ces-services -
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Evo, ovde ima sve http://forum.krstarica.com/showthrea...nja-i-odgovori
Najbitnije je skinuti sve knjige sa sa http://artefact.lib.ru/languages/eng...ks_ielts.shtml . Svaka knjiga ima po 4 primera samog testa i tvoje je da vežbaš, vežbaš i vežbaš. Inače i u British Council primer jednog testa naplaćuju 1800 dinara. Na youtube imaš sve lekcije iz Speaking i Writing modula, i odlične su. Ovo je tačno sve što ti treba za uspešan IELTS.
|
|||
|
|||
![]()
Mnogo ti hvala!!!
Ja sam planirala da ovde u USA upisem kurs jer cemo ostati sigurno koji mesec turisticki al videcemo, ako moze (a ocigledno da moze) i online onda cemo tako.. Jel i dalje samo nosilac zahteva polaze jezike ili oboje? |
![]() |
|
|
![]() |