![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Seattle, Washington - Moje iskustvo » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Uf, šta reći.
Nadam se svemu najboljem za vas tamo u Sijetlu, karakter zverčice je mnogo bitan. Sve najbolje dečici i vama matorima što se žalite da niste pre krenuli putem US. Hvala na neiscrpnim informacijama, i suštinskom obraćanju putem foruma, iskrenim i detaljnim podacima vašeg započetog novog života. A što se tiče mene u toku sam već godinama u vezi Green Card, i nedavno sretoh u vozu devojku koja je dobila istu i kaže prvo za NY. Ja, lično obišao sam pola sveta poslom, i ne znam gde ću dalje. Nazad na more, ili Novi Zeland, ili napravih ceo spisak za prekretnicu u daljem životu... Niko me ništa ne pita, ali ću vam reći, ako vas zanima, gde sam odlučio dalje. Kakva rečenica, ali život je takav. Last edited by 4thman; 11.12.2013 at 08:42. |
|
|||
|
|||
![]()
I 4thman-e gde si odlucio dalje .... eto mene bas zanima, a mozda zainteresuje jos nekog
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
@4thman mislim, pa sad nam moras reci
![]() Namerno ili ne zainteresovao si nas ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() Nije sve u novcu, ali jeste u budućnosti... ![]() Ne bih više da maltretiram temu mojim mislima, molim te nastavi, zaista je štivo za svakog ko je okrenut boljoj budućnosti. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Hajd sad malo o poslovima, imam ustisak da sam ostala nedorečena. Moj suprug je došao sa jasnim ciljem a to je da postane licencirani električar. Električari su, kao što sam čini mi se rekla, jako cenjeni i plate su jako dobre. Licenca se dobija tako što je potrebno da 4000 sati, što je oko 2 godine punog radnog vremena, se radi kao apprentice ili šegrt. Nakon dve godine, ide se na kraći kurs, koji traje dve do četiri nedelje. Kada se skupi 4000 sati i dovoljno časova u učionici, polaže se test. Nakon položenog testa dobija se licenca koja traje godinu dana i to residental. Residental electrician može da obavlja električarske poslove samo u privatnim kućama do tri sprata. Da bi se licenca obnovila svake godine se mora skupiti odredjeni broj sati u učionici, što je obično izmedju dva do pet dana. Kada se dobije residental license, može se ići dalje započeti isti proces za dobijanje comercial license. Licencirani comercial electrican može obavljati električarske poslove u privatnim kućama iznad tri sprata i svim poslovnim objektima. Znači za residential license potrebno je 4000 sati, odredjeni sati u učionici i test a za comercial license dodatnih 4000 sati, odjedjeni sati u učionici i test.
Električari zaradjuju od 30 do 40 dolara na sat, ili od 45 do 70 dolara ako se učlane u Uniju. E o samom članstvu još ne znamo ništa, idemo korak po korak. Što se mene tiče, ja imam iskustvo u marketingu tako da sam tražila poslove iz te oblasti. Kada smo došli poslala sam oko 30-tak CV-a, od kojih su me neki odmah odbili, drugi se nisu ni javili a treći su me zvali na razgovor. Ja sama u medjuvremenu dobila posao, ali sam odustala zato što sam našla drugi posao koji mi nudi veći komfor, imam osobu koja mi čuva dete i jako lepu priliku da napradujem. Medjutim i dalje dobijam pozive na inetrvju i to obično za poslove koji se naplaćuju po učinku. Pored toga dobila sam nekoliko poziva i za ozbiljnije poslove i to je u procesu, videćemo šta nude pa ću da razmislim. Svidja mi se ova firmica, ljudi su sjajni, planiraju da se sire tako da treba dobro izvagati. Ponuda poslova je velika. Uvek se može naći nekakav posao za početak, a onda se treba graditi, tražiti nešto bolje, plaćenije.. Ko hoće da radi, može se.
|
|||
|
|||
![]()
Od Tesle do licence. Uf. Kakvi smo mi moderni ljudi. No šira slika postoji i mora se razumeti.
Hvala zverčice, poslednja rečenica prethodnog posta govori dosta o uredjenom sistemu kapitala. Takve su sve nemačke(germanske) zemlje. " imam osobu koja mi čuva dete" - surovi 21.vek. A ja, umesto da sam na Novom Zelandu iznajmih stan u Novome Sadu... ![]() Last edited by 4thman; 26.12.2013 at 13:28. |
|
|||
|
|||
![]()
Htjela bih samo zahvaliti Zvercici na opsirnim postovima i neka tako nastavi...Nama koji nismo u USA to jako puno znaci...barem meni...
Zvercice ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Zvercice legendo ziva, ako bi me izvukli jednog dana i ja bih se odlucio za Seattle, tako da mi puno znaci sve sto pises! Ima li puno biciklista?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ha,ha, ima i svuda su biciklističke trake i to od manjih mesta pa sve kroz sam centar Seattle. Takođe oko Seattla ima nekoliko planina gde su napravljene staze za sve, i to od onih koji bi samo da prosetaju sa porodicom i raspale rostilj, staze oko planina za bicikliste, pa do onih koji se bave ekstremnim penjanjem.
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
NJ-NYC- moje (ne)iskustvo | free | Lokacije u USA | 36 | 06.11.2014 10:44 |
Moje iskustvo sa USA | Emir87 | Stare teme | 2 | 29.12.2010 02:46 |
Moje iskustvo sa kupovinom automobila (2/2) | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.08.2007 15:51 |
Moje iskustvo sa kupovinom automobila (1/2) | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.08.2007 15:09 |
Moje iskustvo sa bankama koje posluju samo preko interneta | emigracija | Vodič za nove emigrante u USA | 0 | 07.06.2007 19:44 |
![]() |