![]() |
|
|
Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
Prijava na Lutriju » Dv-2016 » Bitni linkovi | ||||
O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Prije svega se ispričavam na smetnji jer znam da ima odgovor na moje pitanje(znam da sam već prije tražio i našao ga na ovom forumu ali zaboravio sam što trebam kliknuti i sad kad mi ponovo treba ne mogu naći)
Ovako, kako studiram po bolonji te imam akademsku titulu prvostupnika (iliti baccalaureusa) inžinjera struke koju sam dobio nakon završetka preddiplomskog studija te da li sad trebam zaokružiti da je moj stupanj obrazovanja University Degree? Iako sam trenutno na 2. godini diplomskog studija i ovo mi je zadnja godina gdje bio trebao steći naziv magistra struke. pa me sada zanima što da kliknem: University Degree ili Some Graduate Level Courses btw moj studiji je 3+2 (3 godine preddiplomskog i 2 godine diplomskog) Ovo je pitanje za budućnost ako me ne izaberu ovaj put(ovo mi je treća prijava pa nisam baš preoptimističan): kad ću biti magistar struke onda izaberem Master's Degree? Hvala unaprijed |
|
|||
|
|||
![]()
Odaberi university degree. Bitno je samo da imas srednju zavrseno da bi se kvalifikovao. Sve ostalo, ukoliko te izvuku mozes poslije dodati. Nista strasno.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ja se prijavio pre neki dan, svima zelim puno srece u DV 2016
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav svima na forumu. Želim da se prijavim za Dv-2016 (to bi mi bio drugi put), ali imam nameru da u 2015. putujem turistički u SAD, pa ne znam da li mi prijava na lutriju umanjuje šanse da dobijem turističku vizu. Da li je neko od vas bio u ovakvoj situaciji? Pitam, zato što me je jedan od prethodnih postova bacio u nedoumicu. Nešto u stilu: prijavom za GC iskazujete nameru da emigrirate, a to se sve nalazi kod njih u sistemu. Post je bio upućen korisniku koji je već imao važeću turističku vizu, moj je slučaj malo drugačiji- naime, ja tek treba da apliciram za nju (leto 2015.), pa me zanima da li bi mi prijava na lutriju pokvarila šanse da je dobijem. Unapred zahvalna na odgovoru.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|||
|
|||
![]()
Opet ja
![]() Najviši stepen obrazovanja koji ste stekli do danas - (1) samo osnovna škola, (2) srednja škola – manje od tri razreda (bez diplome), (3) srednja škola – diplioma, (4) stručna škola, (5) nezavršen fakultet, (6) završen fakultet, (7) nezavršene magistarske studije, (8) magistarske studije, (9) nezavršene doktorske studije, (10) doktorat. Znaci strucna skola sto ja trebam zavrsiti u Maju ![]() ![]() HVALA ![]()
2013-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2014-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2015-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2016-1 prijava HAS NOT BEEN SELECTED 2017-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2018-3 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2019-3 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2020-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2021-x 2022-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED 2023-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED |
|
|||
|
|||
![]()
ako jos nisi završio srednju školu onda se ne možeš ni prijaviti jer ne ispunjavaš kriterije. Mislim, tehnički se možeš prijaviti, ali u slučaju da te izvuku bio bi diskvalifikovan jer nisi uspunjavao kriterije U TRENUTKU PRIJAVE, znači sada.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
P.s. Sad, kada sam bio u USA, i video kako je, jos vise želim da dobijem na lutriji, i omogućim deci normalniji život.
DV2015 - has not been selected x2 DV2016 - has not been selected x2 DV2017 - has not been selected x2 DV2018 - has not been selected x2 DV2019 - has not been selected x2 DV2020 - has not been selected x2 |
|
|||
|
|||
![]()
Takodje, isti slucaj. Dobila sam turisticku vizu bez ikakvih problema iako sam se nekoliko puta pre toga prijavljivala na lutriju. Ja mislim da to ni ne gledaju - bitno je da imas jake veze sa maticnom drzavom: posao, nekretnine, porodicu.
|
|
|||
|
|||
![]()
Sve zavisi. Ja prije dok sam imao BiH pasoš i drugi put, nakon isteka prve vize, (u to vrijeme vize su vazile samo godinu) na razgovoru mi je konzul rekao:" vidim prijavio si se na dv lutriju! To planiraš da iseliš u Ameriku?" Ja sam rekao da je to samo onako radi fazona i da iako bi me izvukli trenutno ne bi imao vremena da idem (što je i bila istina). Ona je nešto pisala u pc i rekla mi moguće da te zbog ovoga na granici isto budu ispitivali pa eto da znaš. Ako se desi, reci im isto ovo što si i meni rekao. Medjutim na granici niko nista nije pitao. Udario pecat i welcome. Minuta.
Kada sam prvi put vadio vizu, isto tako sam se bio prijavio ali tada niko nista nije pitao. Dobro se sjecam prvog razgovora - trajao je manje od minute. Konzul je pitao samo kome ides? Ja rekao prijateljima i on rekao da je viza odobrena. Znaci sve zavisi od konzula i njegovog raspolozenja odnosno koliko paznje posvecuje detaljima ![]() |
![]() |
|
|
![]() |