ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Dv-2016 » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 17.10.2014, 14:06
mario1989 mario1989 je offline
Član

Datum prijave: 26.01.2012
Nepromenjeno

Prije svega se ispričavam na smetnji jer znam da ima odgovor na moje pitanje(znam da sam već prije tražio i našao ga na ovom forumu ali zaboravio sam što trebam kliknuti i sad kad mi ponovo treba ne mogu naći)

Ovako, kako studiram po bolonji te imam akademsku titulu prvostupnika (iliti baccalaureusa) inžinjera struke koju sam dobio nakon završetka preddiplomskog studija te da li sad trebam zaokružiti da je moj stupanj obrazovanja University Degree?

Iako sam trenutno na 2. godini diplomskog studija i ovo mi je zadnja godina gdje bio trebao steći naziv magistra struke.

pa me sada zanima što da kliknem:

University Degree ili Some Graduate Level Courses

btw moj studiji je 3+2 (3 godine preddiplomskog i 2 godine diplomskog)

Ovo je pitanje za budućnost ako me ne izaberu ovaj put(ovo mi je treća prijava pa nisam baš preoptimističan):

kad ću biti magistar struke onda izaberem Master's Degree?

Hvala unaprijed
Reply With Quote
Staro 17.10.2014, 16:07
johnywalker johnywalker je offline
Stari vuk

Datum prijave: 03.05.2014
Nepromenjeno

Odaberi university degree. Bitno je samo da imas srednju zavrseno da bi se kvalifikovao. Sve ostalo, ukoliko te izvuku mozes poslije dodati. Nista strasno.
Reply With Quote
Staro 17.10.2014, 18:54
tommy.king tommy.king je offline
Član

Datum prijave: 02.12.2011
US lokacija: NYC
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ja se prijavio pre neki dan, svima zelim puno srece u DV 2016
Reply With Quote
Staro 19.10.2014, 01:06
Modesty Blaise Modesty Blaise je offline
Član

Datum prijave: 19.10.2014
Nepromenjeno

Pozdrav svima na forumu. Želim da se prijavim za Dv-2016 (to bi mi bio drugi put), ali imam nameru da u 2015. putujem turistički u SAD, pa ne znam da li mi prijava na lutriju umanjuje šanse da dobijem turističku vizu. Da li je neko od vas bio u ovakvoj situaciji? Pitam, zato što me je jedan od prethodnih postova bacio u nedoumicu. Nešto u stilu: prijavom za GC iskazujete nameru da emigrirate, a to se sve nalazi kod njih u sistemu. Post je bio upućen korisniku koji je već imao važeću turističku vizu, moj je slučaj malo drugačiji- naime, ja tek treba da apliciram za nju (leto 2015.), pa me zanima da li bi mi prijava na lutriju pokvarila šanse da je dobijem. Unapred zahvalna na odgovoru.
Reply With Quote
Staro 19.10.2014, 06:56
SRBghost SRBghost je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 03.10.2013
US lokacija: NYC/NJ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Modesty Blaise Prikaz poruke
Pozdrav svima na forumu. Želim da se prijavim za Dv-2016 (to bi mi bio drugi put), ali imam nameru da u 2015. putujem turistički u SAD, pa ne znam da li mi prijava na lutriju umanjuje šanse da dobijem turističku vizu. Da li je neko od vas bio u ovakvoj situaciji? Pitam, zato što me je jedan od prethodnih postova bacio u nedoumicu. Nešto u stilu: prijavom za GC iskazujete nameru da emigrirate, a to se sve nalazi kod njih u sistemu. Post je bio upućen korisniku koji je već imao važeću turističku vizu, moj je slučaj malo drugačiji- naime, ja tek treba da apliciram za nju (leto 2015.), pa me zanima da li bi mi prijava na lutriju pokvarila šanse da je dobijem. Unapred zahvalna na odgovoru.
Na ovo pitanje ti niko ne moze dati siguran odgovor. Sve zavisi od toga da li ces uspeti da ubedis sluzbenika u ambasadi da ces se vratiti u Srbiju, sto znaci da bi trebalo da imas stalan posao duze vremena, eventualno neku nekretninu na svom imenu..... Ipak, i pored toga postoji sansa da te odbiju, a sadruge strane,mogu da ti je odobre bez problema.
24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing
26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama)
28.03.2015. - kupljene karte
24.06.2015. - NYC resident
01.04.2016. - Garden State
Reply With Quote
Staro 19.10.2014, 13:00
tobi tobi je offline
Drug član

Datum prijave: 26.10.2011
Nepromenjeno

Opet ja Prije sam pitao posto sam sad 4 razred srednje strucne skole a tamo stoji ovako:
Najviši stepen obrazovanja koji ste stekli do danas - (1) samo osnovna škola, (2) srednja škola – manje od tri
razreda (bez diplome), (3) srednja škola – diplioma, (4) stručna škola, (5) nezavršen fakultet, (6) završen fakultet,
(7) nezavršene magistarske studije, (8) magistarske studije, (9) nezavršene doktorske studije, (10) doktorat.
Znaci strucna skola sto ja trebam zavrsiti u Maju sad me zbunjuje ovo pod srednja skola sa diplomom jel to npr. skola koja nije u struci ili je to 3 godine srednje skole posto ovo srednje skola manje od 3 godine (bez diplome) a ja imam zavrsen 3 razred! Sve u svemu da li bi mi neko mogao objasniti ovo jer imam zavrsen 3 razred
HVALA
2016-1 prijava HAS NOT BEEN SELECTED
2017-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED
2018-3 prijave HAS NOT BEEN SELECTED
2019-3 prijave HAS NOT BEEN SELECTED
2020-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED
2021-x
2022-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED
2023-2 prijave HAS NOT BEEN SELECTED
Reply With Quote
Staro 19.10.2014, 13:07
Stari vuk

Nepromenjeno

ako jos nisi završio srednju školu onda se ne možeš ni prijaviti jer ne ispunjavaš kriterije. Mislim, tehnički se možeš prijaviti, ali u slučaju da te izvuku bio bi diskvalifikovan jer nisi uspunjavao kriterije U TRENUTKU PRIJAVE, znači sada.
Reply With Quote
Staro 19.10.2014, 18:06
Kuguar's Avatar
Kuguar Kuguar je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.10.2014
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Modesty Blaise Prikaz poruke
Moj slučaj, je isti kao tvoj. Prošle godine sam odigrao za lutriju, a ove godine u martu aplicirao i dobio turističku vizu. Nisam ni znao, da to moze da bude (mozda) otezavajuca okolnost, ali se ispostavilo da nije. Cak mi nisu ni pomenuli, mada ne verujem da nisu to videli. U svakom slučaju sam dobio vizu bez problema.
P.s. Sad, kada sam bio u USA, i video kako je, jos vise želim da dobijem na lutriji, i omogućim deci normalniji život.
DV2018 - has not been selected x2
DV2019 - has not been selected x2
DV2020 - has not been selected x2
Reply With Quote
Staro 19.10.2014, 22:57
printer printer je offline
Član

Datum prijave: 17.10.2014
Nepromenjeno

Takodje, isti slucaj. Dobila sam turisticku vizu bez ikakvih problema iako sam se nekoliko puta pre toga prijavljivala na lutriju. Ja mislim da to ni ne gledaju - bitno je da imas jake veze sa maticnom drzavom: posao, nekretnine, porodicu.
Reply With Quote
Staro 19.10.2014, 23:34
Stari vuk

Nepromenjeno

Sve zavisi. Ja prije dok sam imao BiH pasoš i drugi put, nakon isteka prve vize, (u to vrijeme vize su vazile samo godinu) na razgovoru mi je konzul rekao:" vidim prijavio si se na dv lutriju! To planiraš da iseliš u Ameriku?" Ja sam rekao da je to samo onako radi fazona i da iako bi me izvukli trenutno ne bi imao vremena da idem (što je i bila istina). Ona je nešto pisala u pc i rekla mi moguće da te zbog ovoga na granici isto budu ispitivali pa eto da znaš. Ako se desi, reci im isto ovo što si i meni rekao. Medjutim na granici niko nista nije pitao. Udario pecat i welcome. Minuta.

Kada sam prvi put vadio vizu, isto tako sam se bio prijavio ali tada niko nista nije pitao. Dobro se sjecam prvog razgovora - trajao je manje od minute. Konzul je pitao samo kome ides? Ja rekao prijateljima i on rekao da je viza odobrena. Znaci sve zavisi od konzula i njegovog raspolozenja odnosno koliko paznje posvecuje detaljima
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja