ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Lokacije u USA

Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA

Lokacije u USA » Gde ko planira da ide i zašto? » Bitni linkovi
O Americi Život u USA Države (States) Gradovi Naša mesta (mapa)

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.08.2014, 02:46
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik highvoltage84 Prikaz poruke
Dosta razmisljam u u ovih par dana da se preselim u Colorado, blizu Aurore tacnije Littleton ili Stapleton zbog toga sto se tamo nalazi ogroman i najsavremeniji distribucioni centar moje firme koji ima dosta posla i sve to, a razlog je sto mi je ovo malo mesto u kome sam trenutno i Indijana dosadili zesce,a i moj dc je izgubio dosta biznisa koji su preuzeli ostali centri pa tako da ne zelim da dodjem u situaciju da izgubim svoju satnicu i lepo osiguranje. I pored svega toga moj drug Marko mi je reko da je Colorado najlepsa zemlja u Americi...mada nisam ja jedini koji se pita, videcemo.
Bar ovde mozes da mrdas ako ti se negde ne svidja. Kod nas ako si srecnik koji ima uopste posao to ti je - sto ti je...
Reply With Quote
Staro 25.09.2014, 14:21
kreta kreta je offline
Stari vuk

Datum prijave: 23.06.2014
Nepromenjeno

Hey ivcha80, da li ti je jedna od opcija DC ili drzava Washington? Ja razmatram DC area, pa mozda se sretnemo... Nesto razmisljam kako nigde nemamo tabelu gde smo ili gde cemo biti... Onako statisticko-informativno... Pretpostavljam da Chicago ubedljivo vodi i da ga prate LA i NY...
Reply With Quote
Staro 03.11.2014, 16:02
nino333 nino333 je offline
Član

Datum prijave: 03.11.2014
Nepromenjeno help

pozz svima ja nemam nikoga od familije da zivi u usa a planiram tamo otici sledece godine posto je ovdje kod mene u Bosni propast ziva posla ni na vidiku na birou rada sam vec 3 godine
Reply With Quote
Staro 03.11.2014, 22:20
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

A izvucen si na lutriji ove godine ili si se tek prijavio? Ili kako planiras da odes?

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 21.04.2015, 18:46
ggtron's Avatar
ggtron ggtron je offline
Drug član

Datum prijave: 15.04.2015
US lokacija: NY/NJ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Pozdrav svima. Skoro sam saznao za ovaj forum, malo citao, pa resio da napisem prvi post. Vise pitanje nego bilo sta drugo.

Kako da izaberem u koji cu grad ici (ako dobijem GC)?

Nemam nikog u US, znam neke ljude koji su otisli ali nisam bas u kontaktu sa njima. Vidim da ovde ima dosta informacija, i mnoge su bajate.
Reply With Quote
Staro 21.04.2015, 19:55
Isend's Avatar
Isend Isend je offline
Drug član

Datum prijave: 18.04.2015
US lokacija: zelja: SF Bay Area
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Ja isto nemam nikog u USA pa sam evo stavio da bi isao u San Dijego jer mi se svidja Kalifornija to je jedini razlog. Ali realno, verovatno cu drugacije razmisljati ako nekada budem izvucen i verovatno cu grad za dolazak izabrati na osnovu posla kojim prvo planiram da se bavim...s obzirom da mi se svidja vozenje kamiona izabrao bih neki grad gde je taj posao razvijeniji. I birao bih odmah neki veci grad.

Eto to je neki moj pravac razmisljanja, a kapiram da nije nikakav problem da se kasnije preselim ako mi ne bude odgovaralo mesto.
Reply With Quote
Staro 22.04.2015, 11:34
Pahuljica's Avatar
Pahuljica Pahuljica je offline
Drug član

Datum prijave: 02.10.2014
US lokacija: New York
YU lokacija: ispod palme na obali mora
Nepromenjeno

Ja iskreno jos uvijek nisam ni razmisljala o tome jer nemam pojma da li ce me izvuci i ne volim da konstruisem scenarija unaprijed iako sam veliki optimista, ali ukoliko budem imala srece idem u NY samo iz razloga sto tamo vec imam nekog kod koga bih mogla da budem u pocetku, ko bi mi pomogao, a i bila sam nekoliko puta pa se OK snalazim.
Sama sam sa malim djetetom pa i ne bih bas posla negdje gdje nemam kome da se obratim za ne daj Boze.

-------------------------------

Big Apple, we're coming!
Reply With Quote
Staro 22.04.2015, 12:24
Isend's Avatar
Isend Isend je offline
Drug član

Datum prijave: 18.04.2015
US lokacija: zelja: SF Bay Area
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Kad vec imas nekog u Americi onda mislim da i ne treba razmisljati o drugim lokacijama jer ce ti svakako biti lakse ako imas kod koga. Problem je za nas koji nemamo nikog tamo pa onda treba pametno izabrati...
Reply With Quote
Staro 22.04.2015, 17:33
ggtron's Avatar
ggtron ggtron je offline
Drug član

Datum prijave: 15.04.2015
US lokacija: NY/NJ
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Ja se licno dvoumim izmedju New York/New Jersey ili Los Angeles.
Veliki gradovi gde ocekujem da cu lako naci posao, metropole, osim sto je LA malo dalje od Srbije i jeftiniji.
Reply With Quote
Staro 22.04.2015, 20:03
mikiSA mikiSA je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 01.07.2011
US lokacija: juzno od CHI, IL
YU lokacija: Sarajevo, BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ggtron Prikaz poruke
Ja se licno dvoumim izmedju New York/New Jersey ili Los Angeles.
Veliki gradovi gde ocekujem da cu lako naci posao, metropole, osim sto je LA malo dalje od Srbije i jeftiniji.
Mislim da ti je LA malo skuplji od onog sto ti ocekujes. Dobro sve skontaj, da se ne zeznes kasnije.

LPR od 31.5.2012.
-----------------------------------------------
USA citizen 20.9.2017.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja