ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV-2010 Prve koverte » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 05.05.2009, 14:01
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

@equity
Halo ... vjerujem da si nervozan/-zna, ali smiri se! Uopste ne razumijem tvoju logiku, procitaj jos jednom postove!
Sta je 14.5. nego sredina maja? Manje-vise su u tom periodu dobijane koverte prosle godine ... Sta ocekujes, da je stigla u martu?!

Nauci da citas, razumijes sta ljudi pisu, pa onda mozemo diskutovati!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!
Staro 05.05.2009, 14:10
Killerclick Killerclick je offline
Član

Datum prijave: 05.04.2009
Nepromenjeno

Ja neću više da se prijavljujem za zelenu kartu.
Uprkos zanemarljivoj šansi, provalio sam da ja podsvesno već mesecima planiram da ću 2010 da se preselim u USA... što naravno ima loš efekat na sve što radim (tj što bi trebalo da radim) ovde gde sam sada.
Staro 05.05.2009, 14:19
equity
Gost

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik steficacvek Prikaz poruke
@equity
Halo ... vjerujem da si nervozan/-zna, ali smiri se! Uopste ne razumijem tvoju logiku, procitaj jos jednom postove!
Sta je 14.5. nego sredina maja? Manje-vise su u tom periodu dobijane koverte prosle godine ... Sta ocekujes, da je stigla u martu?!

Nauci da citas, razumijes sta ljudi pisu, pa onda mozemo diskutovati!
Da li ti znaš šta si rekla, da je normalno da do sredine maja niko ne dobije kovertu. Pa ti ja kažem da ne samo da nisi upućena i da je zapravo obrnuto tj. da do sredine maja najviše ljudi dobije kovertu, nego se i sama sebi podsmijevaš tom izjavom pošto si i ti ta koja je kovertu dobila kako si napisala 14. maja dakle prije sredine maja, pa mi onda reci po tvojoj logici kako je to moguće.

p.s. a što se tvoje logike tiče, kad si već tako spremna da se svađaš, ti si izgleda i ljekarski završila(13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled) prije nego i što si dobila prvu kovertu (14.5.2008 Koverta primljena). Iako znam da je u ovom slučaju vjerovatno samo greška u kucanju ali eto kad me već vučeš za jezik.
Staro 05.05.2009, 14:44
equity
Gost

Thumbs up

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Killerclick Prikaz poruke
Ja neću više da se prijavljujem za zelenu kartu.
Uprkos zanemarljivoj šansi, provalio sam da ja podsvesno već mesecima planiram da ću 2010 da se preselim u USA... što naravno ima loš efekat na sve što radim (tj što bi trebalo da radim) ovde gde sam sada.
Brate nemoj da se obeshrabrujes, to samo znači da duboko razmišljaš o tim stvarima. Iako ti se sada čini da, od te prevelike želje da se preseliš u USA i istovremeno velike neizvjesnosti da li će se to i stvarno desiti, malo zapostavljaš život ovde, to je samo trenutno. Uglavnom ostani dosledan svojim istinskim željama i planovima u životu i onda kada se najmanje budeš nadao to će se i ostvariti, bar u određenoj mjeri ako ne u potpunosti.

Sa srećom!
Staro 05.05.2009, 14:46
steficacvek's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

@equity
Nervozni, daj se smiri molim te!

Prvo, nisam rekla 15.5. nego sredina maja. U stilskom smislu, to nije fiksni datum nego sredina mjeseca, za nekog od 10. do 20., za nekog 13.-17... Ja sam kovertu dobila sredinom maja, tj. 14.5.2008. Nemoj da se svadjamo oko gluposti, sad tjeras inat bukvalnoscu.
Drugo, vidim da se mnogi brinu zasto jos nije stigla koverta. Vodjena iskustvima proslogodisnjih dobitnika, rekla sam da je vecina dobila kovertu kasnije. Sjecam se kad smo se registrovali na forum jedno po jedno i sjecam se da je vecina ljudi sa nasih prostora koverte primala sredinom maja. Jos nije vrijeme za paniku, to je bila poenta!
Trece, sve ovo si shvatio/la vec pri citanju prvog posta sigurna sam. Ako imas neki problem sa mnom, to je vec druga stvar.
Cetvrto, da, u mom svijetu, ja upravljam vremenom. Godine i datumi se vrte kako ja odredim, tako da sam ugurala i ljekarsko prije prve koverte... Naravno da je greska u kucanju, ali eto, nek si mi bas rekao! Uh...
Peto, dabogda ti sutra dobio/la kovertu i ja ne bila upravu!

... i do druzenja

@Killerclick
Zar mora jedno da iskljuci drugo? I ja sam vec 2 godine fokusirana samo na preseljenje, tako da razumijem o cemu govoris. Pokusaj da shvatis to ne previse obavezujuce, da gradis svoj zivot ovdje a kad koverta dodje, lako ce se ostale stvari rjesiti.
Pozdrav!
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

Staro 05.05.2009, 15:01
zoran80's Avatar
zoran80 zoran80 je offline
Drug član

Datum prijave: 13.05.2008
Nepromenjeno

Osjećam potrebu da se oglasim i zaštitim "steficacvek", i ako nikad nisam dobio prvu kovertu, a prijavljujem se već 5 godina. Ovaj forum pratim od osnivanja 2005.god. Do tada nisam znao ništa o zelenoj lutriji. Čovjek pod nickom "equity" je običan maloumnik. "steficacvek" i ljudi slicni njoj su zlata vrijedni svima koji zele pomoc i podrsku na ovom forumu. Ona je spremna uvijek da svima odgovori i pomogne, a mogla je da se ponaša da je boli uvo za sve jer je dobila zelenu kartu. Kad god sam ja nešto pitao na forumu, ili neko drugi trudila se da pomogne koliko je imala informacija. Pored nje ima jos ljudi koji su spremni da pomognu. "steficacvek" porucujem ti da uopste ne registrujes takve maloumnike kao taj lik, jer on je zalutao na naš forum.
Nebitno je kad ce ko dobiti kovertu, mjesec dana prije ili kasnije, bitno je da stigne, i da su tu na forumu ljudi poput "steficacvek" koji žele da pomognu u daljoj proceduri.
Staro 05.05.2009, 15:05
equity
Gost

Nepromenjeno

Nebitno da li se sredina Maja tumači kao 10.-20. ili 13.-17. izjava da je NORMALNO da do sredine Maja NIKO ne dobije kovertu je NEBULOZNA i to je ono na šta sam ja nisam mogao a da ne skrenem pažnju.

Ako te zanimaju iole relevantne procjene za područje bivše Jugoslavije kada su u pitanju termini stizanja koverti, najviše ljudi dobije prvu kovertu od sredine Aprila do sredine Maja. To su neki srednji redni brojevi u rasponu od recimo 3000 do 15000. Ostali kojih ima u jako manjem broju dobiju kovertu čak u Martu i to su uvijek jako mali redni brojevi (ispod 1000), a oni koji kovertu dobiju nakon sredine Maja su u povećanom riziku da njihovi redni brojevi budu iznad recimo 17000 što govorim sa strane mogućnosti da na kraju i dodju na red za vizu. Kažem sa povećanim rizikom jer naravno uvijek postoje izuzeci da neko dobije kovertu i u Junu a da mu redni broj bude npr. 5000, ali naravno to su daleko rjeđi slučajevi gdje je možda bio problem oko poštanske službe i slično.

To što kažeš da ti upravljaš vremenom u svom svijetu je sasvim OK, samo nemoj mene da učiš da je tako kako se tebi sviđa i ispravno.
Staro 05.05.2009, 15:13
equity
Gost

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik zoran80 Prikaz poruke
Osjećam potrebu da se oglasim i zaštitim "steficacvek", i ako nikad nisam dobio prvu kovertu, a prijavljujem se već 5 godina. Ovaj forum pratim od osnivanja 2005.god. Do tada nisam znao ništa o zelenoj lutriji. Čovjek pod nickom "equity" je običan maloumnik. "steficacvek" i ljudi slicni njoj su zlata vrijedni svima koji zele pomoc i podrsku na ovom forumu. Ona je spremna uvijek da svima odgovori i pomogne, a mogla je da se ponaša da je boli uvo za sve jer je dobila zelenu kartu. Kad god sam ja nešto pitao na forumu, ili neko drugi trudila se da pomogne koliko je imala informacija. Pored nje ima jos ljudi koji su spremni da pomognu. "steficacvek" porucujem ti da uopste ne registrujes takve maloumnike kao taj lik, jer on je zalutao na naš forum.
Nebitno je kad ce ko dobiti kovertu, mjesec dana prije ili kasnije, bitno je da stigne, i da su tu na forumu ljudi poput "steficacvek" koji žele da pomognu u daljoj proceduri.
Kralju to što kažeš da si dosta naučio na ovom forumu je možda moguće znaš zbog čega, zbog radujuće činjenice da na ovom forumu postoji i neko ko zaista zna nešto o DV Lottery ili bar zna pravi način da dodje do relevantnih informacija. Takvi članovi su u prvom redu XEG, donekle landlord, i da ne nabrajam dalje pošto nisam mnogo ni čitao jer mi se povraća kakve sve nebuloze se pišu.

Protiv ove tvoje štićenice nemam apsolutno baš ništa, kao ni protiv bilo koga drugog i naravno da im želim sve najbolje u životu, ali kako očekuješ da bi trebalo da reagujem na nečiju izjavu da je "mlijeko crno", da kažem kao ti da jeste, je li to?

Kažeš kad god si nešto pitao... Jedina stvar koja se ovde može saznati a malo teže samostalnim istraživanjem jeste na primer da saznaš pravi način apliciranja tj. da je prijava besplatna, iskustva na interview-ima, da ti eventualno neko ko je dobio kovertu kaže koja su sve dokumenta uključena ove godine i slično, a ako ti ovde treba da pitaš neke nebuloze da ih ne nabrajam sad onda brale tebi je najbolje dati socijalnu pomoć jer ako takav odeš u USA zamisli kako ćeš se tek tamo snaći.

Last edited by equity; 05.05.2009 at 15:27.
Staro 05.05.2009, 15:24
steficacvek's Avatar
Pravi "Amer"

Nepromenjeno

Ti stvarno ne vidis dalje od nosa. Otkud tebi relevantne informacije za područje bivše Jugoslavije? Za svaki primjer koji ja znam, koverta je stigla SREDINOM MAJA! Druga stvar, u posljednje dvije godine, koliko ja pratim lutriju i znam licno neke primjere, ljudi sa podrucja ex-yu su vecinom imali brojeve pa recimo izmedju 10000 i 20000. Za njih je sasvim normalno da koverta jos nije stigla. Daj mi izvor tvojih informacija, pa cu te mozda shvatiti ozbiljno ...
I jos jednom ponavljam, sasvim je normalno i nije neobicno da koverta stigne sredinom maja ... Ako namjeravas da ti broj bude trocifren ili ispod 10000, to se nece desiti. Jedino u cemu se slazem, je da kad koverta dodje sredinom maja, broj ce najvjerovatnije biti oko 15000 (u prosjeku, moze biti i 13000 a moze i 18000), sto su sasvim dobri brojevi u biti.
I jos nesto, pa da zavrsimo. Rekla sam "normalno je da nikom ne dodju koverte ..." ne racunajuci da ima bukvalaca koji ne razumiju slobodnije interpretacije. Racunala sam na ljude sa kakvima sam naucila komunicirati ovdje, koji malo sire razmisljaju. Moja greska ...
Opet ponavljam, ja znam za najvise primjera kad je koverta stizala sredinom maja i to je sasvim normalno vrijeme kad treba ocekivati kovertu.
Dosta od mene ...

@zoran80
Hvala ti! Ja znam kako sam se ja osjecala, i znam koliko mi je ovaj forum bio dragocjen. Ako mogu da pomognem nekom drugom, zaista cu to od srca da uradim. Kao i mnogi drugi ovdje. Mislim da smo ipak svi razumni i nema potrebe za nekim vecim i gorim svadjama. A pokoja rasprava tu i tamo je dobra za odrzavanje balansa
Puno sreće ti zelim!
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

Staro 05.05.2009, 15:38
equity
Gost

Nepromenjeno

Nisam rekao relevantne INFORMACIJE nego PROCJENE, dakle pošto je sa tobom pričati kao sa zidom nisu u pitanju relevantne informacije nego malo podrobnije procjene.

Ove procjene koje ja nazivam iole relevantnim su zasnovane na mom praćenju post-ova ljudi koji su dobijali kovrte i javljali se još kad je Srđević imao blog dakle još od prije nekoliko godina za šta ti možda i ne znaš.

A to što stalno ponavljaš jedno te isto ja zaista ne znam šta da ti više kažem sem da je "mlijeko zaista crno" da bi prestala više da mlatiš.

Tags
boro

Pravila pisanja