ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » Da se prebrojimo..2010 » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 13.09.2009, 09:58
Sima's Avatar
Sima Sima je offline
Drug član

Datum prijave: 06.06.2009
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno Ne brini

I meni su na E-mail javili da je poslata 27. avgusta, a razgovor je 08.10.2009. u BGD. Isto nisam dobio drugu kovertu - izgleda da nikom za oktobar jos nije stigla. Nadam se tokom naredne nedelje, daj Bože!

Last edited by Sima; 13.09.2009 at 10:08.
Staro 13.09.2009, 10:56
tamacharly tamacharly je offline
Drug član

Datum prijave: 27.05.2009
Nepromenjeno

pa valjda ce stici
Staro 19.09.2009, 23:22
vesnicica vesnicica je offline
Član

Datum prijave: 08.09.2009
US lokacija: Austin, TX
YU lokacija: Beograd
Pošalji Yahoo poruku korisniku vesnicica
Nepromenjeno

Evo mene,još jedan broj...174** i čekam,čekam...biće, nadam se.A šta kad bude?Imam nedoumicu...nije da mi je loš život,dobri poslovi (muž i ja),stambeno obezbeđeni (čitaj kreditno zaduženi) ali imamo 2 sina i želimo im lep život.Mislim da nekretnine i nisu nešto...treba im dati dobro školovanje pa neka stiču sami, neka se bore dalje sami, osnovno će imati.Da li bi pogrešili ako bi se uputili tamo negde? Ajde vi što ste tamo i još ako imate decu....pomozite, nama koji smo ovde i imamo decu, da prelomimo.
Staro 21.09.2009, 08:02
dreadnot's Avatar
dreadnot dreadnot je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 24.06.2009
US lokacija: Milwaukee, WI
YU lokacija: Beograd, RS
Pošalji Yahoo poruku korisniku dreadnot
Nepromenjeno

Da li ti izgleda da ovde dolaze dobra vremena? Da se situacija stabilizuje? Da se drustvene prilike menjaju na bolje? Da ce biti novih radnih mesta? Da je skolovanje sve bolje i bolje i da ce imati prodju svuda sa nasom diplomom? Ovo su samo osnovna pitanja koja su mi u trenutku pala na pamet, a siguran sam da ih ima jos? U zavisnosti od odgovora na njih, znaces sta da uradis...

02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010
05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx
01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki
09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki
04. 12. 2009. - Stigla druga koverta
22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled
27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje
09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA!
17. 09. 2010. - D(eparture) Day
Staro 21.09.2009, 11:40
amilio amilio je offline
Drug član

Datum prijave: 12.06.2009
US lokacija: Los Angeles
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vesnicica Prikaz poruke
Evo mene,još jedan broj...174** i čekam,čekam...biće, nadam se.A šta kad bude?Imam nedoumicu...nije da mi je loš život,dobri poslovi (muž i ja),stambeno obezbeđeni (čitaj kreditno zaduženi) ali imamo 2 sina i želimo im lep život.Mislim da nekretnine i nisu nešto...treba im dati dobro školovanje pa neka stiču sami, neka se bore dalje sami, osnovno će imati.Da li bi pogrešili ako bi se uputili tamo negde? Ajde vi što ste tamo i još ako imate decu....pomozite, nama koji smo ovde i imamo decu, da prelomimo.
Ista situacija i ista nedoumica, situirani, dobri poslovi za ove uslove itd ..... klinac drugi razred ...... ali imao sam srece pa sam ovo leto proveo u USA (LA, NY) jedno 2 meseca pa mozda malo gledam na stvari drugacijim ocima.

Po meni, prvi i najveci razlog zasto treba pokusati je upravo to sto kazes, treba misliti na njihovu buducnost. Siguno ce dobiti bolje uslove za skolovanje, ako kasnije dobijemo i drzavljansto sigurno ce mu mnoga vrata biti otvorena. Drugo, imacemo jedno veliko iskustvo cak i da ne uspemo tamo a ovde se uglavnom uvek mozemo vratiti na manje vise isto. Trece ova zemlja nije stabilna ako cemo objektivno, ma koliko nama ovde zivot bio ok trenutno, neznas sta te sutra ceka i mislim da i ako je tebi dobro svaki dan slusas "tuzne" price ljudi oko tebe. Takodje nemozes da imas poverenje u drzavu, npr jutros bas slusam u kolima za one akcije koje su obecali prosle godine, javlja se bakica koja se uzajmila i potrosila pare unapred a sada nista od akcija. Ako nesto ovde krene naopako mozes se zestoko kajati sto niste iskoristili priliku, a nikad neznas sta moze da nas snadje .... prokleta mogucnost izbora .... na krjau krajeva,odete, probate i ako vam se ne svidi kazete nije to za nas i spokojni se vratite ovde ......

To je neko moje vidjenje ...... Zivot pise romane
18.06.2009. prva koverta poslata u KCC
22.06.2009. koverta stigla u KCC
Staro 21.09.2009, 12:20
Član

Wink

Ma znaš šta....ja u stomaku imam dobar osećaj po pitanju odlaska ali nekako ti je lakše kad odeš sa 20,25,30 godina sam a drugo kada imaš malo više godina i kad imaš decu koja zavise od tebe i ako napraviš glupost ....bojim se kako će se odraziti na njih,mada,deca su to,oni se naviknu na sve živo.Ma biće da ćemo se mi svi koji smo sada sa ove strane na forumu biti za neku godinu na forumu ali odande pa ćemo tamo da se prebrojavamo...ko je 2009 čekao kovertu za 2010!Družićemo se mi još....a ako si planirao NY sa porodicom onda se sigurno tamo nalazimo jer zbog poznanstava počeli bi odatle.
Staro 21.09.2009, 12:56
amilio amilio je offline
Drug član

Datum prijave: 12.06.2009
US lokacija: Los Angeles
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vesnicica Prikaz poruke
Ma znaš šta....ja u stomaku imam dobar osećaj po pitanju odlaska ali nekako ti je lakše kad odeš sa 20,25,30 godina sam a drugo kada imaš malo više godina i kad imaš decu koja zavise od tebe i ako napraviš glupost ....bojim se kako će se odraziti na njih,mada,deca su to,oni se naviknu na sve živo.Ma biće da ćemo se mi svi koji smo sada sa ove strane na forumu biti za neku godinu na forumu ali odande pa ćemo tamo da se prebrojavamo...ko je 2009 čekao kovertu za 2010!Družićemo se mi još....a ako si planirao NY sa porodicom onda se sigurno tamo nalazimo jer zbog poznanstava počeli bi odatle.
Ako ce ti biti lakse i ja sam 30+ godina.

NY nisam planirao, sva sreca da sam ga video i u principu da sam video samo NY mislio bih da je takva cela Amerika i verovatno ne bih razmisljao o odlasku. NY mi sa decom nije opcija .... u principu imao sam neke drugare u NY koji cim su dobili decu su pobegli odatle .... U principu moje misljenje je da treba ici u NY samo ako si samac i vidim da ljudi kada dobiju decu ili odu u penziju beze odatle. LA je za decu mnoooogo bolja sulucija, parkovi, skole, zabava, prostranstvo ....... NY je i skuplji od LAa.

To je moje misljenje, mozda nisam u pravu ......
18.06.2009. prva koverta poslata u KCC
22.06.2009. koverta stigla u KCC
Staro 26.09.2009, 12:25
cile cile je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.08.2009
US lokacija: Minneapolis,MN
Pošalji Skype™ poruku korisniku cile
Nepromenjeno

Evo,da se javim i ja sa 40+ godina !
Pa, Vesnicice,sta kazes na ovu cifru? Hrabro ili ludo? Pa jos sam u celoj prici, pa sa sinom koji ima 18 godina i nije bas za maminu ideju.......ali klinci,a i ovo je jos dete,veruj mi,tek kasnije ukace zivot,slazes se?
Amilio je potpuno u pravu.....a ja dodajem,da nijedan normalan roditelj nece dozvoliti da tamo krene nizbrdo,a da na vreme nije vratio decu ovde.....
Ne dozvoli da te truje strah,jer radis dobru stvar
Deci treba pruziti izbor,a da li ga ovde imaju?To nisu veliki apetiti,vec realnost!
Uostalom,Dreadnot,svaka ti cast,ali si dao sadrzajnu anamnezu i procenu oporavka ovdasnjih bolesti,na zalost!
Kao sto i svi znamo,nije novac sve,ali je neophodan(naravno da ovo nije novo otkrice).........a prilike i sreca su promenljive.
Klinci su nam ono najvrednije sto smo iznedrili,ali njihova buducnost zavisi od nase,kako je skrojimo........ali i mi imamo prava da zivimo,zar ne?
Ako nas ne gledaju previse zabrinute,uzivacemo u njihovoj sreci

Zato samo napred, pozitivno i hrabro
Staro 27.09.2009, 08:23
moni's Avatar
moni moni je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.07.2008
US lokacija: Colorado Springs, CO
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Vesnicice,

Nemoj da razmisljas.Pruzi deci dve opcije.Nemoj posle da se kajes Sto nisam probala... ili da te deca kasnije krive sto nas niste izbavili odavde i sl.
Evo mi ja 30++, suprug 40+, Neky 17.
Sve smo ostavili u Srbiji: kucu,sopstveni biznis,poslovni prostor.Ali to su samo zidovi,i neizvestan posao.
Neznam da li nam je ovde buducnost, tek smo stigli malo vise od mesec dana, ali ucinicemo sve sto je u nasoj moci da ovde ostanemo.Mslim da ovde ima buducnosti za nase dete.Neky krenuo u skolu i za sada mu se svidja. Sistem skolovanja je sasvim drugaciji.
Za posao je uvek teze imigrantima ali ameri su dosta prljavi i neznaju da drze krpu,racunam na to.Juce poslodavac sutra spremaljka, pa sta. Znam da ce to dati mom detetu jos jednu opciju.Mislim kako mi ovo izgleda da ce biti ova druga.Za nas je Neky aplicirao vise puta i uskocili smo u poslednji voz da idemo zajedno.Nema sta da se razmislja.
U KCC stigla nasa koverta: 29.05.2008.
Zakazan interviju: 15.05.2009.
Druga koverta:26.03.2009.
Viza u pasosu: 22.05.2009.
U Americi od 20.08.2009.
Staro 27.09.2009, 10:33
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik moni Prikaz poruke
Vesnicice,

Nemoj da razmisljas.Pruzi deci dve opcije.Nemoj posle da se kajes Sto nisam probala... ili da te deca kasnije krive sto nas niste izbavili odavde i sl.
Evo mi ja 30++, suprug 40+, Neky 17.
Sve smo ostavili u Srbiji: kucu,sopstveni biznis,poslovni prostor.Ali to su samo zidovi,i neizvestan posao.
Neznam da li nam je ovde buducnost, tek smo stigli malo vise od mesec dana, ali ucinicemo sve sto je u nasoj moci da ovde ostanemo.Mslim da ovde ima buducnosti za nase dete.Neky krenuo u skolu i za sada mu se svidja. Sistem skolovanja je sasvim drugaciji.
Za posao je uvek teze imigrantima ali ameri su dosta prljavi i neznaju da drze krpu,racunam na to.Juce poslodavac sutra spremaljka, pa sta. Znam da ce to dati mom detetu jos jednu opciju.Mislim kako mi ovo izgleda da ce biti ova druga.Za nas je Neky aplicirao vise puta i uskocili smo u poslednji voz da idemo zajedno.Nema sta da se razmislja.
Bas si srce sto dajes podrsku...znaci a pogotovu ako je od vrsnjaka pa jos sa detetom.Ovde se takve stvari desavaju da sam sve vise u fazonu da cu da bezim glavom bez obzira!Ja vam od srca zelim da se tako dobro snadjete da svaki dan gledas neku koja ce sa krpom da ti se seta po kuci a ti ces samo da pises cekove dok ti ruka ne poplavi!!!Od sveg srca vam zelim puno,puno srece i uspeha i da detetu pruziti ono sto zasluzuje....a to je dobru skolu!Praticu vas progres,svakako!

Pravila pisanja