![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » Chicago, Illinois » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
@Dinka
Skola u kojoj ja odrzavam status znam da je trazila prosle godine profesore za ESL, ali bez zelene karte ne zaposljavaju... Koji je tvoj status? |
|
||||
|
||||
![]()
e, ima li u chicago neka oblast ili deo grada da se zove, ja cu na srpskom
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
JUING?
Jesi siguran da se tako izgovara? U samom gradu nijedna cetvrt nema slicno ime (bar se ne izgovara tako). |
|
||||
|
||||
![]()
ok. Moracu ponovo da pitam. Jedan prijatelj je vec bio tamo, vratio se i rece mi da se tako zove... Provericu pa javljam
Hvala |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Al sad bar znas kako se pise pa udri u google map...
|
||||
|
||||
![]()
Ima Ewing Ave, ali ne postoji "hood" sa takvim imenom.
Ta ulica je u cikaskom "East Side" gde ima dosta nasih (mahom posleratni imigranti) i nalazi se kog luke, uz samu granicu sa Indijanom. Tamo je i nasa crkva na 114-oj ulici. Ako je to to, to ti bas i nije reprezentativna cetvrt, lose povezana sa centrom sto se gradskog prevoza tice, a nasu staru imigraciju polako nadmasuju meksikanci pa je kraj i manje siguran nego sto je bio. Sume sumarum, ima mnogo boljih krajeva grada od East Side-a ![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Tacnije, Komsija iz kraja, koji je oko 40 god tamo, ima tu kucu koju izdaje. drug jedan je svracao kod njega prosle godine, inace i on dobio GC, sad je u Srbiji pa ponovo ide za desetak dana, i rece mi za mogucnost da inajmim sprat kuce tamo. I spominjao mi meksikance i crnce. Znaci bas i nije kraj za dete, suprugu i mene... opasno je? |
|
||||
|
||||
![]()
Nemas u Cikagu opasne i sigurne krajeve, nego manje opasne ili vise opasne (tj. manje sigurne ili vise sigurne), tako da ako planiras da se nastanis ovde bolje da biras manje opasne delove, a taj East Side bas i nije kraj u kome bih ja podizao decu...
Izmedju ostalog, cak i da uzmemo u obzir da je siguran, dole nemas nista. Ta cetvrt je statisticki jos uvek sa vecinskim belim stanovnistvom, mada je to nekadasnje radnicko naselje sa propalom idustrijom, okruzeno jezivim krajevima sto znaci da ces morati da potegnes zestoki put do posla (nekog pristojnog). Cak i kada bi u Indijani trazio posao, mesta u Indijani na koje se naslanja Cikago su zesca propast (Whiting, East Chicago, Hammond & Gary) i tamo mozes jedino po jeftinije gorivo i nista vise. Ako dolazis u CHGO, za pocetak su najbolji delovi koji imaju dobar prevoz ("L" train) kao npr Lakeview, Irving Park ili Norwood Park, koji su i sigurniji i laksi za nalazenje poslova, a i izgledaju X puta pristojnije od East Side-a. |
|
||||
|
||||
![]()
Jbg ovo je jedino reano sto mogu da iznajmim, naravno, u varijanti da dobijem GC. Uostalom bar prvo neko vreme. Ionako imam u planu da prvo zapalim ja, pa kasnije supruga i dete. Druga varjanta, doduse manje realna je da delim stan sa ovim drugom, negde u downtown, i to ako prihvati....
|
|
|||
|
|||
![]()
Bio sam 2 tjedna u Chicagu i Rockfordu. Fenomenalan grad i jedan i drugi. Chicago je jedini veliki grad u Midwest i stvarno ima sve šta covjek pozeli. Ima posla, kriminala i dobre zabave.
Mogu reci da sam se dosta sigurno osjeco jer je prisutnost policija velika posebno u downtown. Policijska kola stalno kruze. Pogled sa starog Searsa iliti novog Willis Tower-a je predobar. Pogled seže do 50 miles kad je vedro. Aurora outlet Mall je bio fora ako sam ime dobro zapamtio. Stvarno za kupit sve i svacega a bio sam u jednom Mall-u ali sam zaboravio ime. Blizu je ulaska u Chicago. Otkupljuju robu koja se nije prodala prosle sezone i cijene su nevjerovatno niske (posebno za ljudi koji dolaze iz Europe). True Grit jeans sam nasao za $80 a original price $300. Discount preko 50% na vecinu robe. Ko se oce obuc kvalitetno a jeftino taj store je super rjesenje. Sta se tice stanovanja neznam tocno kakva je situacija u Chicagu ali recimo mjesta oko Chicaga su dosta jeftina za stanovit ili kupit kucu. A cijene u Midwestu su cini mi se jeftinije malo nego na East Coast. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Chicago weather | dreamerns | Vaša strana | 16 | 09.10.2012 16:13 |
Zapadni Illinois | landlord | Lokacije u USA | 10 | 24.11.2009 15:54 |
LA vs Chicago | xeg | Lokacije u USA | 46 | 08.05.2009 17:05 |
Naperville, Illinois | wingreen | Lokacije u USA | 7 | 11.09.2008 21:21 |
Minnesota ili Chicago | dreamerns | Lokacije u USA | 10 | 10.05.2008 01:36 |
![]() |