ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 05.05.2014, 17:59
goKi-'s Avatar
goKi- goKi- je offline
Drug član

Datum prijave: 30.04.2014
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Pošalji Skype™ poruku korisniku goKi-
Nepromenjeno

Извинете што одам малце офф-топик, но имам едно прашање до извлечените
Што внесувате во 8e. District/County/Province/State? Тука треба да се наведе општината или? Знам дека е малце рано за вакви прашања, ама подобро на време да се информирамe Поздрав и честито до сите што добија зелени карти
Reply With Quote
Staro 23.06.2014, 09:43
alek alek je offline
Drug član

Datum prijave: 15.05.2013
Nepromenjeno

na intv sum na 29.07 pa sakav da prasam iako poveke pati go imam sretnto ova prasanje n a forumov megutoa sega ponovo nekoj sto bil na intv dali nekoj od dokumentite kako diplma ili nekoj drug treba da se preveduvaat
Reply With Quote
Staro 23.06.2014, 10:09
Nikolaniko Nikolaniko je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: Scottsdale, AZ
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik alek Prikaz poruke
na intv sum na 29.07 pa sakav da prasam iako poveke pati go imam sretnto ova prasanje n a forumov megutoa sega ponovo nekoj sto bil na intv dali nekoj od dokumentite kako diplma ili nekoj drug treba da se preveduvaat
Alek,

Jas im prativ email na US Embassy vo Skopje da gi prasam istoto, mi rekoa deka dokolku dokumentite se na Makedonski ili Angliski, ne treba da se preveduvaat, treba samo originalniot dokument i obicna fotokopija. Istoto ti go pisuva i na nivniot web site.

Jas imam vadeno dokumenti za soprugata i deteto od Srbija i niv morav da gi preveduvam na Angliski, ama ako tvoite dokumenti se site na Makedonski, togas ponesi gi samo originalite i obicni fotokopii.
Reply With Quote
Staro 25.06.2014, 06:26
LAV Sk's Avatar
LAV Sk LAV Sk je offline
Član

Datum prijave: 08.02.2014
US lokacija: Michigan
YU lokacija: Skopje
Nepromenjeno

Imam dve prasanja:dali treba da se prevede sveditelstvo(znaci dali za upis vo amerkansko skolo ke baraat prevedeno sveditelstvo od X oddelenie),i dali zatvoreniot kovert po pristignuvanje na amerikansko tlo se otvora na prvata destinacija ili na krajnata,posto imam kratko vreme od 2 casa medju letovite?
Reply With Quote
Staro 25.06.2014, 12:51
noki noki je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
YU lokacija: Zemun, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LAV Sk Prikaz poruke
Imam dve prasanja:dali treba da se prevede sveditelstvo(znaci dali za upis vo amerkansko skolo ke baraat prevedeno sveditelstvo od X oddelenie),i dali zatvoreniot kovert po pristignuvanje na amerikansko tlo se otvora na prvata destinacija ili na krajnata,posto imam kratko vreme od 2 casa medju letovite?
Nas plikoto ni go zemaa uste vo ambasada, a na tatko mi i majka mi koga se selea vamu mu go zedoa na aerodrom na poslednata destinacija(bez ogled kolku premestuvanja si imal,na poslednata postojka ce pominis niz imigraciono)
Vo vrska so sveditelstvoto,mozebi trebese ali jas ne gi prevedov sveditelstvata od sin mi. Koga dojdovme ovde,pojdovme vo centarot kade se vrsi zapisuvanje na decata i mi gi zedoa izvodot od rodeni i sveditelstvoto na makedonski,napravija tuka pred mene kopii,si gi zadrzaa kopiite,a mene mi gi vratija originalite(bez nikakov problem)-sin mi togas go zapisuvav vo 3-to oddelenie....Sepak mislam da go pominuvam istoto ,bi napravila samo prevod na angliski-bez notar i pecat,kaj nas se naplatuva za notarski pecat, a ovde poveceto banki kade sto ce otvoris cheking smetka,ti ja davaat taa usluga besplatno.
Reply With Quote
Staro 26.06.2014, 06:01
LAV Sk's Avatar
LAV Sk LAV Sk je offline
Član

Nepromenjeno

noki ti si zakon fala ti mnogu,kakov e toj obrazec 134 na oficijalniot sajt ne mi baraat takvo nesto a tuka nekoi go spomnuvaat-pa,treba ili ne?
Reply With Quote
Staro 26.06.2014, 12:51
noki noki je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Na zvanicniot sajt za lotarijata,pisuva deka ne treba I-134, na forumov sekogas gledam deka mu go baraat toj formular vo Skopje,i mislam vo ambasadata vo Bosna. Toj formular je garantno pismo,i ako nekoj od ovde ti go pusta,treba da e propraten so izraboteni dokumenti za plateni taksi za 2 godini nanazad. Jas imav I-134 ali ne bese kompleten,i koga bev vo ambasadata vo Skopje,me prasaa zosto formularot ne e celosen,kade ti se dokazite za plateni taksi,jas mu odgovoriv,deka na zvanicniot sajt za lotarijata pisuva deka ne treba toj obrazec,ali jas sakav da go imam,i deka sestra mi od Amerika mi go pustila vo kratko vreme i ako e potrebno ce mi pusti propratna dokumentacija.Tie naravno mi kazaa deka nema potreba, deka e vo red i mi go zemaa samo formularot.Inaku toj obrazec se spusta od na ovoj sajt:

http://www.uscis.gov/i-134
Reply With Quote
Staro 14.07.2014, 14:14
LAV Sk's Avatar
LAV Sk LAV Sk je offline
Član

Nepromenjeno

Mojot karton so vakcini nemoze da se najde-bilo nekogas.Dali nekoj znae sto se slucuva togas? Pozdrav
Reply With Quote
Staro 14.07.2014, 15:18
noki noki je offline
Stari vuk

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik LAV Sk Prikaz poruke
Mojot karton so vakcini nemoze da se najde-bilo nekogas.Dali nekoj znae sto se slucuva togas? Pozdrav
Da, i ja go imav istiot slucaj, mojot soprug bese vo red ,toj ja imase celata istorija na vakcinacii. Jas bidejki sum rodena vo Srbija,i posle toa se preselivme vo Makedonija koga imav 10-11 godini,ne bev vo moznost da ja najdam celosnata istorija za imunizacija. Sto potoa se sluci e deka,tie mi dadoa livce za vakcinite sto trebit da gi primam,i mi gi dadoa tuka vo Skopje-mislam deka bea dve vakcini i edna vakcina za postariot sin(toj bese na 8-godisna vozrast).Soprugot i postaroto dete ne trebese da primaat nisto dodatno.
Reply With Quote
Staro 14.07.2014, 23:21
MagedonMM MagedonMM je offline
Drug član

Datum prijave: 08.07.2014
Nepromenjeno

Moram da priznam deka malku sum razocaran od naseto pomaganje vo ovoj del, imam cuvstvo deka nie makedoncite sme tolku sebicni so cest na isklucoci ( Noki) koja nesebucno na site pomaga i se trudi na sekoj post da odgovori.
Godisno dobivame GC preku 100 semejstva a aktivni 20luge.Sramota za site nas-tipicno makedonski.A da ne spomnam za tie sto veke se vo USA veke i zaboravile niz sto pominale i nemaat potreba na drugi da pomagaat.
NOKI uste ednas sekoja cest za Vas -mnogu mi pomognaa vasite postovi (ma da i VIA i Magelan i uste nelolku se odlicni)
Ti posakuvam da uzivas maksimalno vo USA
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja