ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Prijava na Lutriju

Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade

Prijava na Lutriju » Trogodisnja srednja skola » Bitni linkovi
O Lutriji Uputstvo za prijavu Agencije za prijavu Korisne informacije Učlanite se

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 26.09.2016, 14:35
Andrija89's Avatar
Andrija89 Andrija89 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 04.03.2013
US lokacija: O tome kad me izvuku...
YU lokacija: Nis
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik anamarija83 Prikaz poruke
Pozdrav svima!Planiram da apliciram za vizu.Imam zavrsen 7 stepen, a moj suprug trogodisnju srednju skolu. Da li je njegovo obrazovanje problem za dobijanje vize ili se samo gleda obrazovanje onoga ko podnosi?
Bitno je da ti kao nosilac aplikacije ispunjavas uslove.
05.11 - Dve prijave ----
Reply With Quote
Staro 06.10.2016, 22:53
Sone77 Sone77 je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2015
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kdragan77 Prikaz poruke
Veliki pozdrav svima. Kada sam se prvi put prijavio tako reci sve informacije sam pronasao na ovom forumu i zahvaljujem se svim clanovima koji pomazu .

Imam nekoliko pitanja

1. Da li je uslov sto se tice obrazovanja neprekidno skolovanje od 12 godina ili zavrsena cetverogodisnja srednja skola u vrijeme podnosenje aplikacije ( prijave za GC )

Nasao sam i jedan i drugi odgovor na forumu da moze diploma o zavrsenoj cetverogodisnjoj skoli (nebitno vanredno ili redovno , posto na diplomi i ne pise da li jedno ili drugo ) u vrijeme podnosenja prijave za GC a cesce je bio odgovor da je potrebno skolovanje u kontinuitetu od 12 godina . Ovo mi je stvarno nedoumica, posto sam upisao drzavni pravni fakultet sa tom diplomom ( naravno uz polaganje prijemnog ispita na faksu)

2. Drugi uslov sto se tice radnog iskustva da li se priznaje kao dokaz dokument ( memorandum) poslodavca o radu ili dokaz iz radne knjizice

Hvala na odgovorima
Sto se tice same prijave mozete da navedete i osnovnu skolu,ukoliko imate radnog iskustva minimum 2 godine u poslednjih 5 iz kategorija 4 i 5.Tako da nije mnogo bitno sta cete navesti u prijavi,ako je istinito vec sta cete odneti na interviju.Od onoga sto ste naveli u prijavi ne zavisi da li cete biti izvuceni.Tokom prijavljivanja mozete biti diskvalifikovani samo ako se prijavite dva puta kao sto sam to ja uradio prosle godine...
Reply With Quote
Staro 06.10.2016, 23:31
BetterFuture's Avatar
BetterFuture BetterFuture je offline
Amer

Datum prijave: 01.10.2015
YU lokacija: Beograd, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Sone77 Prikaz poruke
Sto se tice same prijave mozete da navedete i osnovnu skolu,ukoliko imate radnog iskustva minimum 2 godine u poslednjih 5 iz kategorija 4 i 5.Tako da nije mnogo bitno sta cete navesti u prijavi,ako je istinito vec sta cete odneti na interviju.Od onoga sto ste naveli u prijavi ne zavisi da li cete biti izvuceni.Tokom prijavljivanja mozete biti diskvalifikovani samo ako se prijavite dva puta kao sto sam to ja uradio prosle godine...
Clan kdragan77, kome ste odgovorili, je dobitnik GC za DV-2016 i od februara je u USA... i naravno, i dalje je na forumu.
4. DV-2020 Dobitnici Tabela

-----------------------------------
DV2017 - Has not been selected
DV2018 - Has not been selected
DV2019 - Has not been selected
DV2020 - Has not been selected
DV2021 - Has not been selected
DV2022 - Has not been selected
Reply With Quote
Staro 07.10.2016, 17:11
tanjatanja tanjatanja je offline
Član

Datum prijave: 07.10.2016
US lokacija: Ne znam :)
YU lokacija: Skopje, Makedonija
Nepromenjeno

Zdravo, htela bi da pitam o radnom iskustvu. Da li samo nosilac prijavi mora imati određeni broj poena ili i supružnik. Hvala
Reply With Quote
Staro 07.10.2016, 17:21
mostar's Avatar
mostar mostar je offline
Drug član

Datum prijave: 17.07.2012
US lokacija: Rocklin,CA
YU lokacija: Mostar,BiH
Nepromenjeno

Nosioc, sve je na njemu, ako nosioc ispunjavaja uslove dobivaju vizu i drugi koje je prijavio.😊
DV-2017 - 2 prijave - nazalost DV-2018 - 2 prijave ☹
DV-2019 - 2 prijave 😓
DV2020 - 2 prijave nista
DV2021 - 2 prijave cora
DV2022 - 2 prijave nista
DV2023 - izvuceni 🥰
Reply With Quote
Staro 07.10.2016, 17:40
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik tanjatanja Prikaz poruke
Zdravo, htela bi da pitam o radnom iskustvu. Da li samo nosilac prijavi mora imati određeni broj poena ili i supružnik. Hvala
Da ne dodje do zabune. Za ovaj tip imigracione vize ne postoji bodovanje kao sto to postoji za Kanadu. Zamolicu vas da iscitate forum kako biste se informisali o pravilima ovog programa.

Kolega moderator je uslove ucesca za ovaj krug prijavljivanja postavio ovde.
Staro 07.10.2016, 20:18
Sone77 Sone77 je offline
Član

Datum prijave: 03.10.2015
Nepromenjeno

Da li ima neko ko je otisao na osnovu radnog iskustva i sta je potrebno odneti kao dokaz,s obzirom da pretpostavljam to ne moze biti samo radna knjizica,u njoj se ipak ne navodi posao koji radite,mozda registracija iz Centralnog registra ili iz Fonda PIO?
Reply With Quote
Staro 09.10.2016, 09:37
sax sax je offline
Član

Datum prijave: 24.09.2015
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

5. What are the requirements for education or work experience?

U.S. immigration law and regulations require that every DV entrant must have at least a high school education or its equivalent or have two years of work experience within the past five years in an occupation that requires at least two years of training or experience. A “high school education or equivalent” is defined as successful completion of a 12-year course of elementary and secondary education in the United States OR the successful completion in another country of a formal course of elementary and secondary education comparable to a high school education in the United States. Only formal courses of study meet this requirement; correspondence programs or equivalency certificates (such as the General Equivalency Diploma G.E.D.) are not acceptable. You must present documentary proof of education or work experience to the consular officer at the time of the visa interview.
Reply With Quote
Staro 11.10.2016, 10:54
sax sax je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik kdragan77 Prikaz poruke
Onda super , cestitam . Sve je ostalo formalnost , nema brige ako imas cetverogodisnju srednju skolu u vrijeme prijave za lutriju.

Ako imas sve potrebne papire, ljekarski samo naprijed.
Ovo ti govorim iz svog licnog iskustva, posto znam sta sve prolazis ( posto sam i sam isao da necu proci interviju) nema sta da se brines.

Jos jednom cestitam i dobro nam dosao
..sto znaci, vi imate trogodisnju, i vanredno cetverogodisnju, i dobili ste GC, i sad ste u US?
Reply With Quote
Staro 11.10.2016, 11:26
sax sax je offline
Član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik johnywalker Prikaz poruke
uslov za lutriju jeste da u vrijeme prijave ispunjavaš sve uslove. Znači moraš imati završenu 4. godišnju srednju školu u vrijeme prijave. Međutim ako si već upisan na fakultet onda očigledno da ispunjavaš uslove već.

Trebalo bi biti dovoljno, pod uslovom da struka/posao koji obavljaš ispunjava opet uslove koji se traže a to je da bude u određenoj klasifikaciji. Više informacija o tome imaš ovdje na forumu ili na zvaničnoj stranici lutrije.
da li ovo znaci da je dovoljno se samo upisati na fakultet?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja