![]() |
|
|
Lokacije u USA Teme posvećene državama, gradovima i delovima gradova u USA |
Lokacije u USA » New York City, New York » Bitni linkovi | ||||
O Americi | Život u USA | Države (States) | Gradovi | Naša mesta (mapa) |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Pisao sam mislim negde. Covek je stariji (58 god ima sada), inace je profi muzicar koji nije uspeo tamo da se snadje u muzici skroz (iako je ovde vazio za jako dobrog i cenjenog), pa je radio kao nosac namestaja. U medjuvremenu je ovde dobio unucice pa se vratio da sinu i snaji pomogne koliko moze, a sada mu se ne vraca jer bi morao da ponovo nosi namestaj (a vise nije mlad), a ovde se ponovo vratio muzici totalno sto je mnogo lakse.
Inace uvek kad pricamo o tome, posto volim da slusam te price, on se rado seca tog perioda.
|
||||
|
||||
![]()
Zavisi gde zivis, sta kupujes i gde... Uz to 2009 i sada ni blizu po pitanju cena... A sa tim parama koliko su oni zaradjivali je sigurno minimalac za zivot, ali zavisno kako trosis mozes nesto i sacuvati
Uz to, covek se jos prilagodjava, nema pojma gde je povoljnije za kupovanje, logicno da mu sada treba npr 50$ dnevno za hranu, a da ce mu za godinu dve trebati 20$ kada se uhoda |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Svako ima drugaciju pricu... kad smo dolazili culi smo od ljudi ovde da nam treba 50K za normalan zivot, neki su isli i do 80K, ali po mojoj nedavnoj racunici, ovde je dovoljna bruto plata od 38000 (ukupno) za dvoje da zive sasvim normalno. 1200 stan 100 net, struja, kablovska 1000+ hrana, odeca, prevoz, telefon, tehnika Zdravstveno i zubno osiguranje x12 + 25% porez
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Život u NJ nije život u NY. U bližim delovima NJ su cene rentiranja malo niže nego na Manhattan-u. Wladinho, živo me interesuje gde je to i u kakvom smeštaju živeo tvoj prijatelj i šta je jeo kada su njih dvoje mesečno imali ukupne troškove 1500$. Malo mi je teško da u to poverujem. Ja sam dao komentar za našu situaciju, a i obrazložiću: Mi smo par sa malim detetom. Nama je potreban bar jednosoban stan. 1625$ nam je mesečna renta 210$ metro karte 120$ prepaid telefoni 40$ struja 15$ gas 35$ internet 40$ pranje i sušenje veša Ovo su samo standardni mesečni izdaci (nemamo kablovsku i ne uplaćujemo zdravstveno ili zubno za sada, a to je svakako neophodno) koji dođu blizu 2100$. Hranu, standardne potrepštine za dete (pelene, maramice, papice...), kozmetiku, hemiju i sl. plaćamo 1000+$ mesečno, pri čemu se trudimo da kupujemo robu koja je na akciji, gde god ima jeftinije i sl (Trade Fair, Target, Trader Joe's...). Ne jedemo često napolju (jednom nedeljno odemo u Chipotle i potrošimo oko 20$, pojedemo ponekad parče pizze za 1$ kod Bryant parka, ne naručujemo klopu...) i ne ispunjavamo sebi hirove. Dakle ovo je 3100-3200$ mesečno. Nepredviđeni troškovi se događaju s vremena na vreme (pre dva dana su nam recimo ugradili detektor za ugljen monoksid kod spavaće sobe - čini mi se da će nam naplatiti 25$). Dodaj sada na to da imamo malo dete kojem je svako malo potrebno kupiti komade garderobe, igračku, ili neku drugu nestandardnu potrepštinu. Ako misliš sebi kupiti neku neophodnu stvar - komad garderobe, obuće, knjigu ili bilo šta slično (a svaki mesec ti treba bar dva-tri takva komada), platiti šišanje, lek, komad za kuću... onda ćeš uvideti da ni ovaj ostatak do 4000$ "nije teško potrošiti". I to je sve bez zdravstvenog i zubnog osiguranja, kablovske televizije, kafića, restorana... O putovanjima ili štednji para u okviru tih 4000$ ni ne pomišljamo. Tehniku (TV recimo još uvek nemamo. Računare, kameru i foto aparat, Ipod-ove, telefone smo doneli sa sobom i to nam nije predstavljalo trošak) nisam računao u troškove, kao ni nameštaj, pokućstvo i slično. Ovo kako mi trenutno živimo je za mene skroman život. Ja mislim da nisam preterao - samo je pitanje perspektive. |
|
|||
|
|||
![]()
Ja prijavila sebe za green card a decka nisam a sta ako ja dobijem kako da podje i on sa mnom?Sta uradeti necu da ga ostavim
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Ima na forumu vec pisano o tome. Pa ako ga toliko volis onda se vencate pre odlaska na interviju ponesete dokaz (izvod,zajednicke slike..itd) i on dobija automatski.
|
|
|||
|
|||
![]()
Ma to ne mozes generalizovati, koliko kome treba. Neko voli da izlazi i da potrosi malo novca na to, neko voli skupe krpice, neko voli sta vec... Neko zna da se stisce, da kuva i da jede kuci, da se oblaci skromnije. Koliko ljudi, toliko i razlicitih finansijskih prica. To nema sanse da se moze da se utvrdi.
Elem, gledam juce sta je ovaj uragan Sendi napravio u Njujorku, majko moja mila. Potop. Pogotovu elektricnih instalacija. Masa ljudi je i dalje bez struje a nije bas toplo vreme. Nadam se da ce im se to regulisati sto pre. Ja sam nesto juznije, nisam imala struju 8 h a kontam bas kako bi da je to vise dana, nemam pojma. Stvarno uzas. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mr. Marzik - preselite u Chicago. Za te pare ima da zivis u svojoj kuci.
![]()
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kansas City, Missouri | sile2302 | Lokacije u USA | 0 | 24.12.2014 20:19 |
New York State, potom Florida | tiberije | Lokacije u USA | 5 | 03.11.2014 19:35 |
White Plains, New York | SRBghost | Lokacije u USA | 4 | 28.08.2014 07:14 |
City Data | xeg | Lokacije u USA | 0 | 17.07.2008 15:47 |
![]() |