![]() |
|
|
Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
@ZexNS
Tako i ja razmisljam, citao sam ceo ovaj forum o turistickoj, pa reko da pitam jel neko ima neke nove informacije ili takvo iskustvo? Nisam bas mislio na nedelju dana, recimo da budem tamo oko 5 meseci, pa se vratim kuci na mesec, dva... Imam tamo posao, kmiondzija naravno, sta bi drugo nasi ljudi radili ![]() Mislim da je to ok? imacu para na racunu svaki put kada budem opet isao, imam svoju firmu, tipa svidja mi se amerika hocu da obidjem nesto sto nisam, tamo cu da trosim pare...itd, mogu da kazem nesto na taj fazon? ili da se mozda prijavim na onu B1 ili B2 vizu??? Hvala puno na odgovoru, znaci bas kad neko hoce da pomogne! |
|
|||
|
|||
![]()
Ne bi bas da te ohrabrujem da to radis, ali kako hoces
![]() Uglavnom B1/B2 viza je ustvari poslovno/turisticka viza, a na imigracionom ti policajac pored pecata uvek upise B1 ili B2 u zavisnosti koja je svrha tvog dolaska i u vecini slucaja ti upise datum do kada trebas da napustis USA. P.s. Poslovna viza nije radna viza, da ne bude zabune. ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Pa da, zavisi od carinika, mada mislim da je realno da me pusti, ima ljudi koji vise vremena tamo provode, videcu jos, Hvala u svakom slucaju!
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Po meni je to minus i mislim da u ambasadi lose reaguju na ta pozivna pisma i garancije.
Ambasadi je bitno da vidi cime ti sam garantujes povratak kuci, sa cime ces finansirati svoj put i kako ces odgovarati na pitanja ![]() Naravno, mozes poneti garantno pismo, ali vise se gleda sta ti licno iznosis u svoju "odbranu" da neces tamo ostati. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Onoliko vremena koliko provedes u USA toliko vremena moras provesti vani prije nego mozes ponovo uci. Dakle, ako ovde ostanes 5 mjeseci, u USA se mozes vratiti nakon 5 mjeseci i jednog dana. Moja mama dolazi svakih 6 mjeseci i mora toliko da bude van USA, da bi mogla ponovo da dodje. Nadam se da ti ovo pomaze.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pozdrav.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
@landlord
Hvala landrond! to pomaze dosta! ![]() Hteo sam jos da pitam dal iko zna, koja je procedura da se u americi dobije turisticka? i dal' je to moguce? Ja sam imao 2 J1 vize, sve sam na vreme ispostovao i sad opet apliciram, sad u sredu za J1 opet, ne bih trebao da imam nikakvih problema, na masteru sam gradjevine...jel postoji mogucnost da tamo odem u imigraciono, sa pricom nekom hocu da se vratim kao turista ili vec smislicnu nesto dobro, kada mi ova viza bude na isteku, i apliciram da dobijem turisticku, da se prebacim ili kako vec? ili moram kuci pa odavde da apliciram opet? |
|
||||
|
||||
![]()
da se samo pohvalim, juce sam dobio J1!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Tags |
problemi sa vizom, turisticka viza |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hotelijersko-turistički tehničar(HITNO) | Volf | Vodič za emigrante | 4 | 28.06.2014 02:11 |
Šta je potrebno da me prijatelj pozove u SAD na turističku? | Good Spirit | Vaša strana | 18 | 28.10.2009 15:55 |
![]() |