![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
izgleda nista dok se ne pirizenimo u Ca za neku Amerikanku :suure:
|
|
|||
|
|||
![]()
zar je bas toliko zeznuto u kaliforniji sto se tice poslova... da sve ide preko veze?
|
|
||||
|
||||
![]()
Pa nije ti sam u Cali neophodna veza, vec svugde u US. Ako nemas preporuku tesko da ces dobiti posao na prvu ruku...:smrc:
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
znaci nisu ni ameri ludi...eeee izem ti ameriku ako je isto ko' ovde kod nas sto se tice zaposlenja :dedica1:
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=nikolasubotica;26845]znaci nisu ni ameri ludi...eeee izem ti ameriku ako je isto ko' ovde kod nas sto se tice zaposlenja :dedica1:[/QUOTE]
zavisi od posla i od zanimanja ali je u principu tako ako dolazis sam i da te niko nije zvao i vec anagazovao za neki posao -znaci nemas americku diplomu ni srednju skolu njihovu niti poznajes nekoga ovde itd . ....treba ti DEBELA veza za te neke poslove koje ces da radis dok ne pocnes nesto u svojoj profesiji kao sto rekoh dosta sad ima tih sema da uletis lovu nekome da te zaposli -malo se iscimas i nadjes menadzera koji ce da te uzme za recino 1000-2000 dolara (zavisi od sljake )mozda ti uzme i nesto od plate u procentima -kako se vec dogovoris ..upoznao sam momka koji je za 5000 uleteo na ekstra posao u restoranu ( la-melrose )-baksis mu je oko 150 dolara za vece -njemu se isplatilo brzo ..da nisu ameri sisali vesla ..odmah ugradnja -ima i situacija da ti ''trening'' za peraca sudova u restoranu traje 7 dana !-naravno to ti je neplaceno ..ma mislim ko u srbiji X10 gore ..najseljackije fore se ovde rade na tim nekim ''casual'' poslovima koji su navodno svima dostupni do trenutka dok im kao ''nekrene'' u americi u njihovim profesijama cast izuzecima kompjuterasima i nesto malo IT-evcima ..oni nemaju bas puno tih problema |
|
|||
|
|||
![]()
Ne postoji mesto na planeti gde nece biti loših ljudi koji će pokušati da te prevare ... Toga svakako ima i u Americi ali baš zbog toga treba biti oprezan... Na moju veliku sreću imam drugaricu koja je menadžer i ako bih bio izvučen imao bih pomoc od nje... Ona je u Majamiju... I ja sam čuo da ima ljudi koji kao radiš 7 dana probno i nije plaćeno...sedmi dan ti kaže da nisi zadovoljio iako si baš dobro odradio posao... Od takvih treba bežati... Takođe sam od mog drugara čuo koji je platio menadžeru 2000 $ i dobio je sasvim ok posao ... Evo tu radi dve godine i prezadovoljan je... Ja sigurno neću odustati iako u zadnje vreme po forumu se piše da je tamo haos... Goreg haosa od ovog ovde kod nas u Srbiji nema...pozdrav svima :)
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=zdravko80;26852]Ne postoji mesto na planeti gde nece biti loših ljudi koji će pokušati da te prevare ... Toga svakako ima i u Americi ali baš zbog toga treba biti oprezan... Na moju veliku sreću imam drugaricu koja je menadžer i ako bih bio izvučen imao bih pomoc od nje... Ona je u Majamiju... I ja sam čuo da ima ljudi koji kao radiš 7 dana probno i nije plaćeno...sedmi dan ti kaže da nisi zadovoljio iako si baš dobro odradio posao... Od takvih treba bežati... Takođe sam od mog drugara čuo koji je platio menadžeru 2000 $ i dobio je sasvim ok posao ... Evo tu radi dve godine i prezadovoljan je... Ja sigurno neću odustati iako u zadnje vreme po forumu se piše da je tamo haos... Goreg haosa od ovog ovde kod nas u Srbiji nema...pozdrav svima :)[/QUOTE]
Hah, ovdje radiš i po tri mjeseca probno na nekoj mizeriji od minimalca, pa ti kaže da nisi zadovoljio. Ili radiš 2 godine na određeno, a kad treba da te primi za stalno, dobiješ otkaz. A što se tiče kupovine radnih mjesta, i ovdje ljudi daju i po 5000 Eura za neka mjesta (dižu kredite, zavaljuju se 2-3 godišnje plate da se zaposle :wtf:), neki budu prevareni, neki ne. Sve u svemu, mislim da koliko god bilo loše u USA, definitivno nije gore nego ovdje. Samo treba sve raditi legalno, tamo bar postoji pravna država i nekakva prava koja se poštuju. A da meni neko traži par hiljada eura/dolara/krvnih zrnaca da me zaposli, ja bih ga prijavila zbog uzimanja mita. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=NightSky;26856]Hah, ovdje radiš i po tri mjeseca probno na nekoj mizeriji od minimalca, pa ti kaže da nisi zadovoljio. Ili radiš 2 godine na određeno, a kad treba da te primi za stalno, dobiješ otkaz.
A što se tiče kupovine radnih mjesta, i ovdje ljudi daju i po 5000 Eura za neka mjesta (dižu kredite, zavaljuju se 2-3 godišnje plate da se zaposle :wtf:), neki budu prevareni, neki ne. Sve u svemu, mislim da koliko god bilo loše u USA, definitivno nije gore nego ovdje. Samo treba sve raditi legalno, tamo bar postoji pravna država i nekakva prava koja se poštuju. A da meni neko traži par hiljada eura/dolara/krvnih zrnaca da me zaposli, ja bih ga prijavila zbog uzimanja mita.[/QUOTE] nista ne dobijas a stime sto ces da ga prijavis ..samo gubis posao ..kriza je zestoka ..nema pravila vise ni pravne drzave .. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=NightSky;26856]Hah, ovdje radiš i po tri mjeseca probno na nekoj mizeriji od minimalca, pa ti kaže da nisi zadovoljio. Ili radiš 2 godine na određeno, a kad treba da te primi za stalno, dobiješ otkaz.
A što se tiče kupovine radnih mjesta, i ovdje ljudi daju i po 5000 Eura za neka mjesta (dižu kredite, zavaljuju se 2-3 godišnje plate da se zaposle :wtf:), neki budu prevareni, neki ne. Sve u svemu, mislim da koliko god bilo loše u USA, definitivno nije gore nego ovdje. Samo treba sve raditi legalno, tamo bar postoji pravna država i nekakva prava koja se poštuju. A da meni neko traži par hiljada eura/dolara/krvnih zrnaca da me zaposli, ja bih ga prijavila zbog uzimanja mita.[/QUOTE] Apsolutno se slažem da je tamo pravna država... to niko ne spori ali sigurno ne bih dozvolio da radim probno 3 meseca za nekou mizeriju od koje ne mogu ni kraj sa krajem da sastavim... zna se da je 7 dana sasvim dovoljno da se vidi kakva je situacija(posle mesec dana ako gazda ne poveća platu tražim dalje)... Koliko sam ja informisan tu se lako izgubi posao ali se lako i pronađe drugi... e da a što se tiče plaćanja za radno mesto pa to se zna... ako neko izdvoji 5000 eura za neko radno mesto onda to radno mesto je dobro sa dobrom platom... tu se plaćanje radnog mesta kreće od 1500 $ do 2500 $ (barem su meni tako rekli)...svako plaćanje preko te cifre se podrazumeva posao sa većom platom... drugarica je platila jednom menadžeru 2500 $ za radno mesto u jednom tržnom centru u Majamiju...evo tamo radi dve i po godine i zadovoljna je(posle 6 meseci je i prijavljena)... pozzz :) |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=zdravko80;26873]Apsolutno se slažem da je tamo pravna država... to niko ne spori ali sigurno ne bih dozvolio da radim probno 3 meseca za nekou mizeriju od koje ne mogu ni kraj sa krajem da sastavim... zna se da je 7 dana sasvim dovoljno da se vidi kakva je situacija(posle mesec dana ako gazda ne poveća platu tražim dalje)... Koliko sam ja informisan tu se lako izgubi posao ali se lako i pronađe drugi... e da a što se tiče plaćanja za radno mesto pa to se zna... ako neko izdvoji 5000 eura za neko radno mesto onda to radno mesto je dobro sa dobrom platom... tu se plaćanje radnog mesta kreće od 1500 $ do 2500 $ (barem su meni tako rekli)...svako plaćanje preko te cifre se podrazumeva posao sa većom platom... drugarica je platila jednom menadžeru 2500 $ za radno mesto u jednom tržnom centru u Majamiju...evo tamo radi dve i po godine i zadovoljna je(posle 6 meseci je i prijavljena)... pozzz :)[/QUOTE
poso se jako tesko nazali ali se lako gubi ..e sad kupovina posla je masovna i cene stalno idu gore ..evo sad vidim kod tebe za majami da je vec 2500 dolara ..pre dve godine kad sam ja bio tamo bilo je oko 1500...znaci cene idu gore ,to je vec skoro duplo. tesko te ovde prijavljuju zbo poreza i beneficija ,vrlo retko to imas ako radis u restoranu ako smem da te pitam jel tvoja drugarica radi aventuri (trzni centar )? tamo sam poznavao neke ljude iz yuge i rusije -radili su u sbaro-u...pisao sam vec o tome sta i kako su naplacivali -mislim da su 20-30% pazara stavljali sebi u dzep kad su radili za kasom (nista im ne prebacujem -takva je situacija ) u svakom slucaju sretno svima koji dolaze ovamo. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
San Diego, California | pence | Lokacije u USA | 174 | 23.05.2019 18:14 |
Pronalaženje prvog posla u Americi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 492 | 25.03.2019 13:34 |
Par saveta u vezi poslova | dreamerns | Vaša strana | 51 | 11.04.2012 03:20 |
Sadasnji zivot u USA-DA ili NE??? | nelson | Vaša strana | 49 | 15.10.2008 00:04 |
Neki drugi zivot... | nelson | Vaša strana | 7 | 02.10.2008 07:06 |
![]() |