![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
@kaneolopa
Samo Wallmart Express, mahom namirnice, vise je kao grocery store i kapiram da ima onaj odeljak za preuzimanje on-line narudzbina... Ali da je iznenadjenje, priznajem... Ajd' taj express manje vise, ali Super Wallmart bukvalno na state line-u sa Indijanom, gde cikaski East Side izlazi na state line, bukvalno preko ulice koja deli dve drzave je podignut nov ogromni. To mu dodje Hammond, IN, ali fakticki je vise u SouthSide... Vidis, NYC drzi do sebe, a ovaj CHGO nema premca u tim mahinacijama ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
za pocetak, nije Wallmart, nego Walmart, a kao drugo, sta fali walmartu? ne razumem sto imate tolike predrasude? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Meni su ovi super centri sasvim ok. Cisti, dobro osvjetljeni... Tu kupujemo za bebu pelene i formulu. Nigdje drugo nisam nasao jeftinije. Tako da se isplati.
2009EU00018xxx 22.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 21.05.2008 - dobio prvu kovertu 26.5.2008 - uzvratio sam im svojom kovertom 29.5.2008 - dobili su moju kovertu 04.2.2009 - stigla druga koverta 19.2.2009 - uspjesno zavrsen ljekarski pregled 26.2.2009 - AOS stigao 13.3.2009 - zakazan intervju 17.3.2009 - Dan kad sam pozelenio _____________________________________ U Americi od 24.05.2009. |
|
||||
|
||||
![]()
Ne znam sta je kod nje razlog, ali kod mene je SRI (Socially responsible investing). Za CA konkretno, svake godine su na raspolaganju podaci o socijalnim davanjima, po kojima ispada da radnike Walmart-a u stvari finansiraju taxpayers. Drze ih part-time i na takvim platama da su automatski kvalifikovani za drzavno osiguranje i beneficije. To sto bih ustedela na proizvodima kod njih, placacu sada kroz sales tax jer drzava nema para za skole... To je samo jedna crtica, sve moze da se pronadje online o tome kakva je njihova poslovna politika i kako uspevaju da odrze niske cene. To je moj razlog, ne ulazim u Walmart, Target, i sl. Dobro sam se pobrinula da mi nijedan dolar ne odlazi u investiranje u takve i slicne firme - svaka kupovina kod njih je u sustini investiranje... Nije u pitanju nikakva predrasuda niti ocenjivanje kvaliteta proizvoda, vec druge stvari.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
kapiram sta pricas. ali mene licno kao customer-a ne tangira previse njihova poslovna politika ako mi odgovaraju proizvodi i cene. nije moj posao kao potrosaca da ispravljam tudje krive drine u sistemu, jer kad bih tako rezonovao onda bih se stresirao non-stop posto takvih "nepravdi" ima milion...zato su meni i Walmart, i K-Mart i Target sjajne stores, i u njima mozes da kupis OK stvari obicno jeftinije nego na drugim mestima... |
|
|||
|
|||
![]()
Samo da kazem da Walmart ima u NY..Ne zelim raspravljati da kvarimo forum ali eto,prijatelj mi je rekao da ima..
|
|
||||
|
||||
![]()
Nema Wallmarta u Njujorku. Ima jedan u Valley Streamu, na granici sa Queens County, ali nije na teritoriji grada. Ovde kad god pomenu Wallmart, ljudi izadju na ulice. Cuo sam da ce im dati dozvolu, ali da ne mogu naci dovoljno velici plac. Za Target znam da placaju vise od minimalaca, nije nesto puno, ali toliko placaju i po gradu u manjim radnjama, ali zato cene u Targetu nisu iste kao u nekim manjim mestima po Americi.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
e sad si nam sve rek'o! pa sto ne napisa u kom smislu cene nisu iste? jesu vece? manje?? ![]() a i slozismo se svi da je Walmart, a ti opet Wallmart.... ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
vece! ma nemam pojma kako se pise, nisam nikad bio. :P
|
|||
|
|||
![]() pa sta pricas onda kad nisi ni bio! ![]() sto volim internet.... ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Debt free nacin zivota? | milosx | Stare teme | 11 | 13.12.2011 05:05 |
Chicago i početak života u njemu | D$D | Lokacije u USA | 53 | 31.01.2011 17:49 |
NYC - pocetak zivota u USA | kolja | Stare teme | 55 | 23.09.2010 15:44 |
Dreamerns Chicago - pocetak zivota u USA | dreamerns | Stare teme | 17 | 16.12.2008 19:57 |
![]() |