![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
A ja stavio university degree, a dopisao sam associate degree, sto bi fakticki trebalo to da znaci....
E sad ako mi to uzmu za zlo onda sam ga pop...o... Prvo ispada da nisam mogao da se prijavim zbog 3 god srednje pa visa, sad ovo....Mislim da cu ja odustati od svega...:no:
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam bila na predavanju konzularnog odeljenja americke ambasade pre mesec dana,odgovarali su na pitanja u vezi sa lutrijom.Postavila sam pitanje u vezi sa tretiranjem nase Vise skole - sluzbenik je rekao da uopste nije bitno sta se stiklira jer oni iskljucivo traze dokaz o zavrsenoj srednjoj skoli.Moze da se upise i Vocational school i University degree - za njih je validna samo zavrsena srednja skola.Cak nam je rekao jednu cinjenicu koja me je bas iznenadila - a,to je da i od tih 300 srecnih dobitnika godisnje svake godine polovina odustane od iseljenja kada shvati koliko im je novca potrebno da se presele u Ameriku i tamo zapocnu novi zivot.I kao po pravilu,obicno dobiju ljudi koji odigraju iz zabave i koji ustvari nemaju zarku zelju niti spremnost da odu u USA.
|
|
||||
|
||||
![]()
Znaci onda definitivno nemam sta da trazim na intervjuu sa mojom "edukacijom" sa kojom izgleda u zadnje vreme ne mogu ni onu stvar izbrisati jer je tvrd papir.
Mislio sam ipak da odem na intervju posto sam vec izvucen, da razresimo taj mit sa trogodisnjom srednjom + visa....ali iskreno vidim da nema svrhe. Ne znam ni zasto sam se toliko nadao upste da mi moze biti bolje....ne kazu dzabe too good to be true...:smrc:
27.10.2011. Prijava prvi put 01.05.2012. 2013EU00011XXX 14.05.2012. Poslata Koverta 22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky 29.01.2013. Obavljen lekrski pregled 20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen ![]() 21.02.2013. Viza u pasosu!!! 08.03.2013. Avionska karta 27.04.2013. Vezite se, Polecemo ![]() Oskarov Blog zelenadvlutrija.blogspot.com |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=oskark;33683]Znaci onda definitivno nemam sta da trazim na intervjuu sa mojom "edukacijom" sa kojom izgleda u zadnje vreme ne mogu ni onu stvar izbrisati jer je tvrd papir.
Mislio sam ipak da odem na intervju posto sam vec izvucen, da razresimo taj mit sa trogodisnjom srednjom + visa....ali iskreno vidim da nema svrhe. Ne znam ni zasto sam se toliko nadao upste da mi moze biti bolje....ne kazu dzabe too good to be true...:smrc:[/QUOTE] Neces valjda odustati ? To sto on kaze da traze diplomu srednje skole ne mora da znaci da je i u praksi tako.Procitaj iskustva na intervjuu temu pa ces videti da neki nisu ni nosili diplomu srednje skole vec samo fakulteta i nisu imali problema.U najgorem slucaju puces 300e ako ne dobijes vizu, a vecito "da li bi dobio" do kraja zivota nema cenu. |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=jovke;33673]Znači, sada smo došli do sigurnog odgovora da Višu školu treba tretirati kroz polje "Vocational school" u prijavi a i kasnije u obrascima koje šaljemo u Kentaki.
Šta sa igračima kao i ja koji smo označili University degree za Višu školu a budemo izvučeni? Da li preći na Vocational school u daljoj proceduri u obrascima koji se šalju u Kentaki? Da li će praviti frku oko toga ako budemo mijenjali? Druga stvar. Kako je prema američkom sistemu najbolje nazvati našu Višu školu? Jedni su na forumu pominjali recimo za mašinstvo "Advanced school of mechanical engineering", dok je bilo i pominjanja "Higher school of...", ili treba nešto treće.[/QUOTE] Mislim da se oni sa igracima ozbiljno bave tek kada im se posalju prvi obrasci a da na prijavu manje gledaju pa je u obrascima bolje navesti Vocational school iako se u prijavi navelo University. Ta prica da pola izvucenih ljudi odustane nema utemeljenja jer da ima u Oktobru bi bilo mnogo vise dodatnih dobitnika a ne tako malo da se na prste jedne ruke mogu izbrojati. Stereotip i samo njima znane price iz ambasade i Kentakija. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=mijan;33686]Ta prica da pola izvucenih ljudi odustane nema utemeljenja jer da ima u Oktobru bi bilo mnogo vise dodatnih dobitnika a ne tako malo da se na prste jedne ruke mogu izbrojati. Stereotip i samo njima znane price iz ambasade i Kentakija.[/QUOTE]
Ja verujem u "igru brojki i procente". Treba razlikovati 2 vrste "igraca" Jedni smo mi sa foruma koji izgaramo da budemo selektovani a drugi su svi oni koji nisu ni culi za sajt zalenalutrija a i nece ni cuti. Tako da kontrolu toga koliko je iz Srbije aktivno otislo, ne mozemo znati sve dok ameri to ne objave. Jel tako.? Drugo, zaista sam siguran da mnooogi odustanu bilo zbog neozbiljnosti ili zbog toga sto su napredovali u necemu sto nece da ostave, a da ne pricamo o onima koji ne mogu da obezbede pare za sve to. Primer jedan za igru procenata i odluka: Bilo letos na nekokj televiziji kako dvoje reportera jure po gradu i traze par koji bi pristao da ode (valjda) 7dana na neko turisticko putovanje gde bi ama bas sve imali placeno, dakle apsolutno nista od para im ne treba jer i dzeparac dobiju pre polaska. Potrosili su masu vremena i pitali jako puno ljudi dok nisu nasli par koji je pristao na to. Da li to nesto govori? No comment! Jos jedan primer za slicno: Ajf da uzmemo za primer Kineski restoran u N.Sadu. (ako jos postoji, davno kad sam bio postojao je)...pitanje se moze postaviti u vidu ankete da vidimo koliko ljudi je bilo u tom restoranu (naravno novosadjani) ili i drugi-nebitno i kad je to zadnje bilo. Siguran sam da mnogi nikad nisu bili a i oni koji su bili, bili su daaavno. Pa ako je tako, kako se tom restoranu isplati da radi? Pa jednostavno, zbog igre brojeva i cinjenice da se nalazi na najprometnijem mestu - u samom centru. Nek 1000 ljudi prodje pored njega i 1001. udje, njima je ok. Zato jer ko zna koliko hiljada ljudi dnevno prodje pored. Zasto prosjaci prose pred crkvama? Zasto je jedan poznati amer. biznismen i sada bogatas, kada je bio klinac, prodavao zenske carape sistemom od vrata do vrata? Pa zato jer se vodio racunicom: Pokucam na 10 vrata (redom naravno), otvore se 7, dakle troje nema kuci ili nece da otvore...od tih 7 cetvoro nece da kupe carape, ostaje 3-je otvorenih vrata gde ce recimo dvoje kupiti a jedan nece jer...nema para ili sta vec. I sad...kad uzme i izracuna koliko je zaradio, podeli to na 10 vrata i dobije da je svakim kucanjem na vrata zaradio recimo...5centi (lupam)...poenta je da na sto vise vrata treba pokucati i bice vise prodaje. Slicno ko i kod nas...treba sto vise ljudi da apliciraju da bude ispunjen bonus tj. procenat onih koji dobijaju GC i odlaze. Naravno, vec poznato....ako ih manje se prijavi veca sansa da budes selekt ali opet ISTA PROCENTUALNA SANSA od tih selektovanih, da ce ti selektovani i zavrsiti ceo proces i otici. Meni je to sasvim logicno. Karta koja nedostaje su SAMO ONI KOJE NE ZNAMO I NIKADA NECEMO NI SAZNATI KO SU a otici ce za USA. (a mi cemo da se i dalje druzimo na forumu i sanjarimo). :) DODATAK: A mogli bi da napravimo i statistiku koliko je njih selektovano sa foruma a da nisu nastavili tj. otisli...samo...nece se prijaviti da su odustali a mnogi vise i ne posecuju sajt.
|
|||
|
|||
![]()
Mijane,nije stereotip.Konzularni sluzbenik nam je lepo objasnio da je struktura dobitnika takva da ljudi dobiju na lutriji,pozovu ambasadu i onda kad saznaju ( a tek tada saznaju,sto je neverovatno ) da sami snose troskove vize,lekarskog,leta,da sami nalaze posao,da nema finansijske pomoci - onda ti isti ljudi odustanu od cele price.Rekao je da u proseku svake godine otkad lutrija postoji skoro polovina dobitnika iz Srbije uopste ne ode Ameriku.Covek radi to i nema razloga da laze i to pred americkim sluzbenicima koji su takodje bili tu.Mnogi se prijave iz zezanja,mnoge prijavi neko drugi,a sanse da se dobije su zaista minimalne.
|
|
|||
|
|||
![]()
Meni je ovo osma prijava i poznajem lutriju bolje od tebe. Sluzbenici pricaju stereotipe vec odavno i u sustini nista novo i ne prate oko lutrije da bi preneli igracima nego ono sto su pricali i pre 10 godina znaju da ponove kao papagaji. Nije samo nas forum aktivan pa ima i drugih foruma pa ne videsmo tamo silne nove dobitnike iz Evrope i sveta. Ja znam da mnogi odustanu ali kada budemo videli nihove zamene u Oktobarskom izvlacenju onda mogu nesto pricati o lutriji i njenoj regularnosti. Neka dokazu i reci i dela, a ne samo reci. Videcemo vas nove igrace kada popadate 1. maja da li cete tada biti euforicni kao sada. :;D:
|
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=oskark;33683]Znaci onda definitivno nemam sta da trazim na intervjuu sa mojom "edukacijom" sa kojom izgleda u zadnje vreme ne mogu ni onu stvar izbrisati jer je tvrd papir.
Mislio sam ipak da odem na intervju posto sam vec izvucen, da razresimo taj mit sa trogodisnjom srednjom + visa....ali iskreno vidim da nema svrhe. Ne znam ni zasto sam se toliko nadao upste da mi moze biti bolje....ne kazu dzabe too good to be true...:smrc:[/QUOTE] Sta se palis ko sta kaze. Da im je bitna samo srednja skola,ne bi ni ponudili opciju za obrazovanje kod prijave prve prijva-stavili bi samo high school opciju ,ne bi u ambasadi uzimali ni diplomu sa faxa vec bi ti trazili samo high school diplomu. Iskuliraj ko sta prica,spremi se za intervju!
2013EU000239XX 10.10.2011-Poslao prijavu 03.05.2012-Dobio poklon za rodjendan od KCC-a 09.05.2012-Poslao kovertu 16.05.2012-Stigla koverta u KCC 19.04.2013-Lekarski 15.05.2013-Ponovo rodjen 21-22.05.2013-Zagreb-Zurich-Miami(Florida) |
|
|||
|
|||
![]()
Na tebi je da probas pa kako zelis.Srednja skola je ono je preduslov za ucesce,ali ti ces sam da odlucis kako i sa cim ides na intervju.
Mijane,da svi sve znaju ne bi bilo ovoliko pitanja i raznih iskustava,svakako je korisno procitati i druga misljenja.Da ti bas sve znas,ne bi bio na forumu.Na kraju je odluka kako raditi od trenutka dobijanja samo licna.Nema razloga da sve shvatas preozbiljno i da budes nepristojan.Ovde je bitna razmena informacija i sagledavanje stvari iz vise uglova.I naravno,kao i za mnoge stvari u zivotu - za ovu lutriju pre svega treba imati mnogo srece da te izvuku,na filtriran ili nefiltriran nacin.A to je dato malom broju ljudi odavde.I sam vidis koliko si puta igrao pa nista. |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ovde policajac a šta tamo biti? | anci | Vaša strana | 15 | 07.10.2014 09:50 |
Kada ce ove godine biti lutrija? | Irvine | Stare teme | 8 | 17.06.2012 13:49 |
prijava za lutriju | a_ilcic | Stare teme | 3 | 21.10.2011 18:30 |
Izvlacenje ce biti ponovljeno 15.jula 2011. | MrDax | Prva koverta | 97 | 25.07.2011 10:38 |
Prijava za devojku | banej86 | Stare teme | 4 | 02.11.2010 18:48 |
![]() |