![]() |
|
|
|||||||
| Prijava na Lutriju Pitanja i procedure za prijavu na Lutriju preko zvaničnog sajta američke vlade |
| Prijava na Lutriju » Da li imam šanse » Bitni linkovi | ||||
| O Lutriji | Uputstvo za prijavu | Agencije za prijavu | Korisne informacije | Učlanite se |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Poslao sam im email, ako odgovore napisat cu moze li ili ne.
|
|
|
|||
|
|||
|
Ako se ona prijavi i u monentu prijave ispunjava jedan uslov, cetvorogodisnju srednju skolu, onda ti kao pratilac mozes da budes i sa osnovnom.
|
|
|
|||
|
|||
|
E ovako, juče sam slao mail ambasadi i upravo su mi odgovorili na pitanje:
"Poštovanje!!! Pošto je uslov za učešće u Lutriji, između ostalog, i minimum četiri razreda srednje škole, zanima me da li tih četiri razreda mora biti završeno za četiri godine? Razlog zašto Vas ovo pitam leži u tome da sam dobio neproverenu informaciju da učesnik u lutriji, koji je iz bilo kog razloga, npr. ponavljanja nekog razreda ili je zbog nekog ličnog problema, morao da napravi pauzu u toku školovanja, ne ispunjava uslov za učešće u lutriji. Na zvaničnom sajtu je navedeno koliki je minimalni stepen obrazovanja, ali nigde nisam uspeo da pronađem podatak da je osnovnu i četiri razreda srednje škole potrebno završiti u roku od najviše dvanaest godina i da nikakve pauze nisu dozvoljene. Hvala Vam unapred na odgovoru!!!" pa delim sa vama njihov odgovor: "Dragi potencijalni podnosioče molbe za vizu, Neophodno je da školovanje bude neprekidano i redovno. Ponavljanje razreda nije razlog za diskvalifikaciju. S poštovanjem, Immigrant Visa Section American Embassy Belgrade" |
|
|
|||
|
|||
|
ovaj post treba da ide u sticky obavezno, dilema je napokon razresena.
|
|
|
|||
|
|||
|
Zavrsena regularno srednja trogodisnja sa 18-19 godina starosti. Posle 3 godine pauze (vojska i 2 godine blejanja) upisana sa 22 godine starosti visa skola. Naravno zavrsena visa skola. To po vama nije 12 godina kontinuiteta obrazovanja, a drugar izvucen i dobio vizu na razgovoru i sad je u USA?! Sta cemo sad reci kao objasnjenje, osim toga da ima veci stepen obrazovanja od srednje skole, ali nije 12 kontinuiteta jer je izmedju srednje trogodisnje i vise pauzirao 3 godine ?!
Last edited by pelcer224; 09.03.2015 at 13:32. |
|
|
|||
|
|||
|
Pročitala sam da je jedan forumaš sa završenom trogodišnjom školom uspeo da dobije vizu. Na razgovoru sa konzulom prošao je bez problema, naravno prilikom apliciranja išao je varijantu B tj. radno iskustvo. Pokušaću da pronađem taj post...pa možda možeš i direktno da mu se obratiš oko detalja.
Moj suprug je takođe sa srednjom trogodišnjom školom, aplicirali smo oboje već po drugi put i idemo na varijantu njegovog radnog iskustva u slučaju da on bude dobitnik! Ja svakako zadovoljavam uslov po pitanju obrazovanja... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ali pise da mora da bude neprekidno i redovno. To znaci da ne priznaju ako se cetvrta godina zavrsi vanredno.
01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx 21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky 28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky 13.09.2013. Zakazan intervju 13.11.2013. Obavljen lekarski pregled 21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen Od 12/13/2013 u USA |
|
|
|||
|
|||
|
Izgleda da nije bitno koliko je puta neko ponavljao razred, samo je važno da nema prekida i da postoji kontinuitet u školovanju...
|
|
|
||||
|
||||
|
Da i da je redovno skolovanje....hmmmmmm.....
![]() Pozz za @dakiva i hvala sto je postovao ogovor ambasade ovde. Licno, mislim da im je uslov diskriminatorski malo (sta ako je neko isao u skolu vanredno zbog bolesti ili zbog iste pauzirao....), no tako je kako je.... Pozz i za tebe @RadeDaca, svaka cast na odlucnosti da odes, veruj mi gde ima volje ima i nacina. Milsim da ces na forumu naci dosta informacija za tvoju struku, tako da procackaj malo po temama i vidi da se povezes sa ljudima koji su iz tvoje struke (mislim da je @zvercica dosta pisala na temu elektricara i uslova za rad u USA jer joj je suprug iz te profesije).
Last edited by beholder; 09.03.2015 at 15:11. Razlog: typo |
![]() |
|
|