![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
E, narode moj, sto reko Ibi, evo mene posle 6 godina opet ovde. Rekoh, daj da pomognem ljudima informacijama koliko mogu. Izvukli me na lutriji 2010, odselili se u Californiju sa porodicom 2011, ostali do 2016, postali citizeni i-odselili se u Svajcarsku. Ukratko. Sad koga sta zanima, velike su sanse da mogu da odgovorim...?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
https://www.padmapper.com/listings/1...-jose-ca-95111 ? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ps: ima li opcija brisanje postova ako se pogresi,ja nisam video? Last edited by Markonato; 20.09.2016 at 17:40. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Hvala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
cene stanova su abnormalne. Mnogo zavisi od toga gde se nameracis. Postoje mesta koja se smatraju sigurnim, sa veoma malo ili nimalo kriminala, i ona koja se smatraju,kao, tamo ides jedino ako si lud ili si jedan od krimosa pa ti niko nista ne moze. MestA gde se ne ide su Oakland, osin na brda oko grada ali to retko ko moze da plati jer to su luksuzne kuce uglavnom. Moram da ti kazem takodje da cena nije najveci problem da iznajmis stan/kucu nego ko hoce da je iznajmi. postoji taj sistem bodovanja koji se zove credit score i bez toga nece ni da te pogledAJU. Imao sam druga koji se doselio posle mene, imao je milion dolara u kesu (??) i nije mogao da iznajmi stan jer nije imao kredit scor ni zaposlenje a nudio je placanje godinu dana unapred! Da se prijavis da si zainteresovan za stan, svaki put moras da popunis formular u kome te pitaju gomilu privatnih pitanja, kao, koji ti je racun u banci, koliko imas para na njemu, gde si stanovao pre toga, zasto si otisao, gde radis i kolika ti je plata, preporuke..i moras da platis 30 dolara za svaku aplikaciju. Cene? Pa ovako, u San Franciscu, garsonjera u ne bas najboljem deklu grada kosta oko 2000 dolara minimum, plus depozit, dva meseca kirije, ako te uopste uzmu u obzir jer je navala neopisiva a stanova jednostavno - nema! Ja licno nikad ne bih stanovao u SF jer je prvo opasno, kako se smraci, a drugo, uvek je hladno, temperatura retko predje 20 stepeni u najdubljem letu. Pola grada je uvek u magli. Ima lepih mesta u gradu kao Crissy Field, nice beach... Ako je cena prihvatljiva a mesto izgleda ok, mora da ima neka kvaka jer tamo nema nista dzabe - ili je u pogresnom delu grada ili nesto drugo ne stima. Ne idi u San Jose, generalno lose mesto puno gangova. Pojedini delovi grada ok, ali bolje zaobici nocu. Takodje je izuzetno lose u East Palo Alto ali je Palo Alto dobro mesto i kosta puno para. Problem sa bay erijom je sto su tu locirani Google, Facebook, LinkedIn, i sve ostale velike IT i social media companije i njihovi radnici su puni para i traze stanove kojih nema dovoljno i nabijaju cenu koju niko drugi ne moze da plati. dakle, realna cena za jednosoban stan sa kupatilom na dobrom mestu, dobro uredjen bi bio oko 3,000 izvan San Francisca. O njemu nemoj ni da mislis. Ovo sto si ti napisao za hiljadu dolara izgleda absolutno neverovatno i mora da ima neka kvaka....
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
E, to bi bila dugacka prica brate, ali ima blog koji sam pisao od pocetka na rszoran tacka blogspot tacka ch pa ako te zanima....
|
|||
|
|||
![]()
Ocigledno da je Kalifornija najbolje mesto za zivot po svim parametrima. Pored toga najnaprednija su drzava po pitanju tehnologije, medicine, liberalna prava i slicno. Veoma je cisto u smislu vazduha itd. Pored toga klima je zaista prelepa.
Problem je samo sto je jako skupa. Ako porodica nema barem 800-900k u kesu i ako nemas izgleda da ce porodica imati prihode od barem 200-300k godisnje ne vredi ici u Kaliforniju. Kalifornija je dobra ili za IT strucnjake (San Francisco, San Jose) ili za recimo filmsku industriju (LA) a sve ostalo je izuzetno tesko. Samo najsposobniji, edukovaniji i najpametniji mogu da opstanu u Kaliforniji i da im bude lepo. Mnogo nasih strucnjaka zivi u Kaliforniji i opstaju dugo godina. Preporucujem gledanje ovog video izvestaja Dragana Rakonjca koji drzi i facebook stranicu Serbians California. https://www.youtube.com/watch?v=Zr7ekIh-WVQP Premotati od 12:40 minuta (Vlada Marajnovic). On je covek koji zna sta prica i covek je Senior Director - VP u firmi Cisco Systems. Mnogo nasih ljudi ima koji su sposobni a on je u samom vrhu. Ja licno bi preporucio San Dijego ako neko ipak hoce Kaliforniju a da nije u IT ili u filmskoj industriji. Ja cu verovatno u San Dijego po svim parametrima odgovara osim sto je i to dosta skupo. Last edited by teoreticar; 20.09.2016 at 22:19. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znate sta, u ime clanova ovog foruma, molimo vas da sa ovakvim teorijama nastavite na nekom drugom mestu - mozda je bolje na stranici Serbians California, mozda se uklopi u ovakvo klevetanje i mesanje u neciju privatnost: Citat:
Citat:
Sup.Mod. |
![]() |
|
|
![]() |