![]()  | 

| 

| 
	|||||||
| Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... | 
![]()  | 

| 
		 | 
	Thread Tools | Display Modes | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

ja sam jos u srbiji pa me zanima kako do godisnjeg od mesec dana? jel to zavisi od firme ili sta? hvala  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Svojevremeno sam čuo priču jednog čoveka koji je pričao da je radio za Fejsbuk i vratio se. Plata mu je bila $10.000 mesečno. Komentar mojih poznanika je bio kratak:  

Generacija DV2018 ![]() Ubi bene, ibi patria  
			 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Prica o odlasku/povratku nema neki univerzalan objektivan odgovor. I ja sam pokusala to da istrazujem i shvatila da je odluka i ka tamo i ka nazad prvenstveno duboko licna i zavisi od milion faktora. Argumentaciju ces naci i na jednoj i na drugoj strani. Mene trenutno moje zivotne okolnosti vode preko bare i to ne zbog novca, a pre par dana sam imala priliku da upoznam devojku koja se pre mesec dana vratila u Srbiju odande posle 19 godina provedenih u USA i opet razumem i njene razloge. Kako god ispadne na kraju sve je to jedna velika zivotna avantura i gde god se nasli treba iskoristiti najbolje. #Carpe diem

| 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Kao sto je Voja rekao svatko tko moze mora doci i probati i ne ici za time sta netko napise na forumu, svacije iskustvo i vidjenje Amerike je drugacije. 

Moje osobno iskustvo nakon tri godine ovdje je da se u Hrvatsku vracam samo za godisnji a mozda ni tada. Da se radi radi se, da se ne sjedi po kavama ne sjedi ali to me nije privlacilo ni doma, ja sam radio doma za austrijsku kompaniju i vjerujte mi tamo nisam radio nista manje nego ovdje. Razlika je u tome sta me ovdje vise cijene i bolje plate, mozes si priustiti da otputujes dva tri puta godisnje, mozes ustediti...daleko od toga da je ovo savrsen sistem i da je sve med i mlijeko ali je svakako puno bolji nego onaj doma. Isto tako moram reci da smo mi imali jako puno srece pri pronalasku poslova i na tome smo zahvalni. Amerika nije za svakoga ali tko se uspije snaci mislim da moze zivjeti lijepi zivot ovdje. 

Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR  
			 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

Ja sam svoje lično iskustvo poredio sa stanjem i kvalitetom života u Njemačkoj i više mi se sviđa u Njemačkoj. Da sam kojim slučajem morao birati BiH ili SAD, naravno da se ne bi nikada ni vratio.  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

Prijave: 2001, 2009, 2010, 2011,2012... 06.05.2013. cura izvučena broj 15*** 07.06.2013. poslani papiri za KCC 17.06.2013. papiri stigli u KCC 03.09.2013. odgovor iz KCC da su papiri u procesu 03.02.2014. interview odgođen 28.02.2014. liječnički odrađen 24.03.2014. novi datum interviewa 24.03.2014. green day ![]() 21.08.2014. USA LPR  
			 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

a sta radis u usa? 

kako do odmora 2-3x kao sto kazes? ja bih malo duzi odmor ako uspem da nadjem  
		 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

mozda cu da probam USA pa ako mi se ne dopadne da probam Nemacku, Srbija je svakako najgori izbor, samo ne znam koji period sebi da dam u USA  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Po onome sto sam ja citao do odmora se jako tesko dolazi u prvim godinama rada (narocito u struci). Cini mi se da je neko na forumu pisao o tome da je u prvoj godini rada jedva izboksovao 10 dana godisnjeg i slicno...  

Mislim da godisnji zavisi od toga sta radis i za koju firmu radis  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Citat: 

... Ukratko, Nemacka je, spoj lepog i korisnog. Da imam te dve opcije, sigurno bih odabrao Nemacku, jer sam vec video US, a ti prvo vidi US, probaj. Amerika u stvarnosti i na filmovima kako je pretstavljaju su dve potpuno razlicite Amerike... Evropa je original svaka njena zemlja ima ogromnu tradiciju, US je kopija nastala za 200 godina uz forsiranje publiciteta kroz filmove it'd... Moje misljenja...
		 | 
![]()  | 

| Tags | 
| povratak | 

| 

|