ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Stare teme

Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana.

Thread Tools Display Modes
Staro 05.11.2008, 21:18
E4o4 E4o4 je offline
Član

Datum prijave: 05.11.2008
Nepromenjeno

[QUOTE]p.s. jel ti to E404 - Error 404, "omiljena" strana?[/QUOTE]

:kap: provalili ste me :suure: ja bi bio onaj sto nikako da ga nadju :)

@gc.lutrija:

hmm po pravilniku :estudian:

"COUNTRY WHERE YOU WERE BORN – The name of the country should be that which is currently in use for the place where you were born."

"in use", pretpostavljam da ne tangiraju UN ni 3% nego gledaju svoj spisak drzava, a oni priznase Kosovo... E sad pitanje je, da li da stavis Born Kosovo, Eligibitlity Serbia...ili kako vec :a014:
Staro 05.11.2008, 23:03
gc.lutrija's Avatar
gc.lutrija gc.lutrija je offline
Član

Nepromenjeno

[QUOTE=V777;5273][COLOR="Navy"]Ta ajde ti onda lepo zovi Ambasadu u Beogradu i pitaj ih ovo sve sto si nama rekao, te kad ti oni daju odgovor, a ti tako napisi u prijavi, a onda i nama pusti post ovde da vidimo sta kaze Ambasada. Sta kazes na to? Tako ces i ti da budes miran i mi cemo znati sta kaze ambasada, vazi?

Pozdrav![/COLOR][/QUOTE]

Ne znam čemu takav odgovor - ako nešto ne znaš, onda je najbolje da ćutiš. Ili da pitaš. Ja sam postavio pitanje ovde jer sam mislio da je ovaj forum mesto za tako nešto. A ti ako ne znaš odgovor, nema potrebe da se javljaš, posebno ne na takav način. Nego lepo čitaj šta pišu drugi ljudi, pa ćeš možda nešto i naučiti, supermoderatore. A kada naučiš, onda im lepo i odgovoriš. A ne ovako. A mi ćemo onda znati da si i ti nešto naučio. Važi?

Pozdrav

[COLOR="darkred"][B]Opomena: Ovo nije nacin na koji mi razgovaramo na forumu i molim te da to imas u vidu kada sledeci put postavljas post. Mi mozemo da razmenimo iskustva ali ako je tebi mrsko da okrenes par telefona nego ti je lakse da zaposlis nekoliko ljudi na ovom forumu da traze informacije umesto tebe - onda imas pogresnu predstavu i o ovom sajtu i o nacinu na koji se nabavljaju informacije. Ako je ovo nacin na koji obicno komuniciras, ne verujem da ce bilo ko od "stalnih" i imati volju da ti pomogne. Inace, mi smo nase naucili - zato smo i ovde. Ako zelis pomoc i druzenje, molim te budi pristojan i postuj pravila foruma. Hvala, Zana - super moderator[/B][/COLOR]

Last edited by Zana; 06.11.2008 at 05:12. Razlog: Opomena
Staro 06.11.2008, 01:20
dejancic's Avatar
dejancic dejancic je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 14.05.2008
US lokacija: LA
YU lokacija: BG
Nepromenjeno

Ja se trudim da bar prvih desetak postova govorim tiho i vodim psa sa sobom, a neki odmah po ' ako ne znas odgovor ticu'!?!?!
Ajmo fight, fight, fight!!!!!! :bigkiss:
Staro 06.11.2008, 04:25
V777's Avatar
V777 V777 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: US
Nepromenjeno

[COLOR="Navy"]Ja kad sam zvala, imala sam direktne brojeve telefona (imamo ih ovde negde na forumu, a ima ih i na sajtu US ambasade u Bg) i to se ne placa (koliko se secam, prvo su oni mene zvali i ostavili broj telefona)...e sad, to je za imigraciju, a za turisticku se cini mi se placa, ali i to se placa kad se zakazuje intervju...tako nekako...ima tacno na sajtu Ambasade procedura...

On moze da pozove imigracione brojeve, jer njega imigracija interesuje, te da vidi sta ce da mu kazu.

Pozdrav![/COLOR]:1081::1081::1081:
Staro 06.11.2008, 05:06
Zana's Avatar
Zana Zana je offline
Amer

Datum prijave: 16.05.2008
US lokacija: City of Angels
Nepromenjeno

Za gc.lutrija:

U ime svih clanova foruma zelim ti dobrodoslicu. Opomena gore je dobronamerna - nadam se da mozes da se uklopis u nacin komunikacije koji je uobicajen na ovom forumu. Ovde smo da pomognemo jedni drugima ukoliko je moguce kroz normalan vid komunikacije. Mnogo korisnih informacija je vec postovano, molim te pronadji vremena da procitas bar neke od njih pre nego sto pocnes sa postavljanjem pitanja. Mi nismo official predstavnici DV lottery programa - te svaku informaciju treba proveriti, sto ne bi trebalo da predstavlja problem bilo kome koje ozbiljan u vezi sa imigracijom. Ukoliko zelis profesionalnu pomoc i peace of mind, uverena sam da postoji dosta agencija koje ti mogu pomoci uz nadoknadu. Isto je moguce i ovde ukoliko zelis da neko drugi odradi celi posao umesto tebe. Nadam se da ce ovaj forum ispuniti tvoja ocekivanja. Pozdrav i sve najbolje.
Staro 06.11.2008, 06:35
srdjevic's Avatar
srdjevic srdjevic je offline
Administrator

Datum prijave: 19.05.2005
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

[quote=gc.lutrija;5267]Naime - rodjen sam na Kosovu, a vec duze vreme zivim u uzoj Srbiji (drzavljanstvo, licna karta, itd.). Da li ima svrhe da se prijavljujem ako za country of eliglibility ili za drzavu u kojoj sam rodjen napisem: Srbija.
Sa americke tacke gledista to je pogresan podatak (za njih je Kosovo drzava).
Mislim, neko bi to resio lako - napises ono sto oni zele da cuju i to je to. Ali ja ne mogu - jace je od mene. Tako da ne znam da li ima svrhe slati prijavu...[/quote]

Country where born: [B]Kosovo[/B]
Country of eligibility: [B]Serbia[/B]

Imaš sve naše papire, tako? Krštenicu na kojoj piše "Rodno Mesto, Republika Srbija", ili šta? Pasoš imaš Srbije (YU), tako?

[quote=gc.lutrija;5282]Ne znam čemu takav odgovor - ako nešto ne znaš, onda je najbolje da ćutiš. Ili da pitaš. Ja sam postavio pitanje ovde jer sam mislio da je ovaj forum mesto za tako nešto. A ti ako ne znaš odgovor, nema potrebe da se javljaš, posebno ne na takav način. Nego lepo čitaj šta pišu drugi ljudi, pa ćeš možda nešto i naučiti, supermoderatore. A kada naučiš, onda im lepo i odgovoriš. A ne ovako. A mi ćemo onda znati da si i ti nešto naučio. Važi?[/quote]

Sasvim pristojno ti je V777 odgovorila (nije ti se obrati[B]la[/B] lošim tonom, pročitaj njen post ponovo kad budeš bio smireniji - ujutru), jer da si čitao malo više na forumu, znao bi da je poenta u sledećem: ovde ćeš naučiti 99% stvari koje su ti potrebne od tačke A (prijava na lutriju) do tačke B (život u USA). Nažalost, pogotovo ako imaš specifičnu situaciju (kao što i Nikola ima), tih 1% ćeš morati da uradiš sam ako stvarno želiš da emigriraš (i opstaneš) u USA. Kad dođeš, rećićeš mi da li sam u pravu. :;D:
Kada budeš čitao dalje na forumu, primetićeš trend da gde god ljudi [I]koji žele da pomognu[/I] (a neki su otišli [I]toliko[/I] daleko da više nisu obični članovi) nisu sigurni koji je odgovor tačan, savetovaće zainteresovanog da "okrene" ambasadu telefonom i da ostavi informaciju ovde. Iz istog tog razloga će ti i tih 99% gorenavedenih informacija biti potvrđene i tačne, te će ti ovaj forum koristiti bar malo... :;D:

Iz tog razloga i Zanina poruka stoji na mestu i ja je takođe potpuno podržavam.

Dobrodošao nam na forum, želim ti ugodan i opušten boravak na [I]našemu[/I] (ti uračunat) sajtu, kao i uspešnu emigraciju (ili makar informisanje o istoj). Ako budeš imao neko pitanje, slobodno otvaraj teme; ako znamo odgovor, reći ćemo ti ga (ili uputiti na temu gde je to već odgovoreno u slučaju da je tebi promakla), ili ćemo te uputiti na zvaničan izvor informacija (tamo ambasadu, ovde USCIS). I svi srećni i zadovoljni. :obrva:

Svako dobro ti želim.
:wavey:

[quote=E4o4;5270]Da sumiram, vi mislite da bih mogao da stavim, [U]Country where born: BiH[/U], [U]Country of eligibility: Serbia[/U][/quote]

Po istoj logici - da.

[quote=xeg;5271]p.s. jel ti to E404 - Error 404, "omiljena" strana?[/quote]
Da, Nidža je kolega iz branše, zato ga i ohrabrujem da se prijavi... Da ne budem usamljen... :grin:
Staro 06.11.2008, 09:59
gc.lutrija's Avatar
gc.lutrija gc.lutrija je offline
Član

Nepromenjeno

[QUOTE=srdjevic;5294]Country where born: [B]Kosovo[/B]
Country of eligibility: [B]Serbia[/B]

Imaš sve naše papire, tako? Krštenicu na kojoj piše "Rodno Mesto, Republika Srbija", ili šta? Pasoš imaš Srbije (YU), tako?

Sasvim pristojno ti je V777 odgovorila (nije ti se obrati[B]la[/B] lošim tonom, pročitaj njen post ponovo kad budeš bio smireniji - ujutru), jer da si čitao malo više na forumu, znao bi da je poenta u sledećem: ovde ćeš naučiti 99% stvari koje su ti potrebne od tačke A (prijava na lutriju) do tačke B (život u USA). Nažalost, pogotovo ako imaš specifičnu situaciju (kao što i Nikola ima), tih 1% ćeš morati da uradiš sam ako stvarno želiš da emigriraš (i opstaneš) u USA. Kad dođeš, rećićeš mi da li sam u pravu. :;D:
Kada budeš čitao dalje na forumu, primetićeš trend da gde god ljudi [I]koji žele da pomognu[/I] (a neki su otišli [I]toliko[/I] daleko da više nisu obični članovi) nisu sigurni koji je odgovor tačan, savetovaće zainteresovanog da "okrene" ambasadu telefonom i da ostavi informaciju ovde. Iz istog tog razloga će ti i tih 99% gorenavedenih informacija biti potvrđene i tačne, te će ti ovaj forum koristiti bar malo... :;D:

Iz tog razloga i Zanina poruka stoji na mestu i ja je takođe potpuno podržavam.

Dobrodošao nam na forum, želim ti ugodan i opušten boravak na [I]našemu[/I] (ti uračunat) sajtu, kao i uspešnu emigraciju (ili makar informisanje o istoj). Ako budeš imao neko pitanje, slobodno otvaraj teme; ako znamo odgovor, reći ćemo ti ga (ili uputiti na temu gde je to već odgovoreno u slučaju da je tebi promakla), ili ćemo te uputiti na zvaničan izvor informacija (tamo ambasadu, ovde USCIS). I svi srećni i zadovoljni. :obrva:

Svako dobro ti želim.
:wavey:

Po istoj logici - da.

Da, Nidža je kolega iz branše, zato ga i ohrabrujem da se prijavi... Da ne budem usamljen... :grin:[/QUOTE]

Hvala na dobrodošlici.
Nisam imao nameru da narušavam uobičajene norme ponašanja ustanovljene ovde, ali kada mi se neko prvi put obrati rečima:

[QUOTE]Ta ajde ti onda lepo zovi Ambasadu u Beogradu i pitaj ih ovo sve sto si nama rekao, te kad ti oni daju odgovor, a ti tako napisi u prijavi, a onda i nama pusti post ovde da vidimo sta kaze Ambasada. Sta kazes na to? Tako ces i ti da budes miran i mi cemo znati sta kaze ambasada, vazi?[/QUOTE]

onda to meni zaista ne izgleda kao sasvim pristojan odgovor. Iako sam tekst ne sadrži ni jednu uvredljivu reč, nije bio OK. Ali, prihvatam da je to sve stvar nečije percepcije. U tom slučaju očekujem da na isti način doživite i moj odgovor njoj i sve je OK.

Hvala i na odgovoru na postavljeno pitanje. Ono što mene zaista muči je da li ću biti diskvalifikovan ukoliko napišem [I]Country where born: Serbia[/I]. Na kraju krajeva - sva dokumenta su mi srpska. I na dokumentima piše Republika Srbija. Ako bih napisao (a to ne želim, kako već rekoh) ono što mi ti savetuješ - onda se podaci na zvaničnim dokumentima ne bi podudarali sa onim koje sam ja dao prilikom prijave. A ako napišem ono što želim, doći ću u situaciju da oni mogu da kažu da (sa njihove tačke gledišta) nisam dao ispravne podatke. Pošto je to malo nedefinisana situacija, nisam uspeo da pronađem konkretan odgovor. Ukoliko nešto saznam, svakako ću postovati ovde.

Pozdrav.
Staro 06.11.2008, 10:13
stizeljeto's Avatar
stizeljeto stizeljeto je offline
Stari vuk

Datum prijave: 05.05.2008
Nepromenjeno

V777 je zensko i nista sto je napisala nije uvredljivo. Napisala je da provjeris u ambasadi da budes siguran i da onda napises oficijalan odgovor na forum jer zaista do sada nismo imali ovakvo pitanje. Dakle svi bi iz tog tvog postovanog odgovora nesto naucili. Mislim da si samo stavio krive naglaske na njenu recenicu pa je ispalo da ti ona pametuje. Inace v777 pise duuuuuuuugacke postove o mnogim stvarima i zaista odvaja vrijeme da pomogne sa svojim iskustvom. Do sada od nje nisam procitala niti jednu cinicnu ili bezobraznu izjavu a iscitala sam cijeli forum, pa i retro dio.

Dobrodosao na Forum i sretno u apliciranju!!! :;D:
Intervju zakazan na 30.10.2008 Viza odobrena
U Americi od 3.12.2008.
Staro 06.11.2008, 10:51
xeg's Avatar
xeg xeg je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.05.2008
US lokacija: Atlanta, GA
YU lokacija: Nis, Srbija
Pošalji Skype™ poruku korisniku xeg
Nepromenjeno

Mislim da svi znamo sta treba da se upise da bi takva prijava bila 100% prihvatljiva sa njihove strane, hteli mi to ili ne hteli da priznamo. Najbolje je da sam odlucis sta ces.

Sto se tice Veke (V777 zvuci hladno kao StarWars R2D2:grin:) i mene je docekala stiklom, a ja bio najboljih namera. Mora da je bila u SMS-su:grin:
Mesec-dva smo se zaobilazili u temama pa je opet sve OK. Mogu ti reci da je OK lik i da hoce da pomogne a to je nama koji skakucemo sa ove strane zida jako bitno. Svi smo mi drugaciji ali ovde nam je cilj isti.
Mnogima moj nacin komunikacije i moj stil zajebancije ne odgovaraju, nekima su i uvredljivi ali zato postoje i oni drugi sa kojima se odlicno razumem. E to se zove razlicitost a braca Amerikanci kazu diversity, da nije toga ne bi bilo ni [I][B]Diversity Visa Lottery[/B][/I], zar ne? Sve okrenemo i opet smo na pocetku:)

Nekada se stvarno desi da neko s nekim ne moze nikako da se skonta - e upravo zato postoji u forumima opcija [I]Ignore User[/I], ne samo zbog njih vec i da bi ostali bili postedjeni prepucavanja jer to ipak nosi neku losu karmu.

Aj' jos jednom dobro dosao lutrijo[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Smileys/beerchug.gif[/IMG] i okreni na salu i zajebanciju!

[SIZE="1"]p.s. Bar imamo vremena za zajebanciju do veceras jer je V777 otisla da puni baterije, kad se vrati opet smo ga naje.ali[/SIZE]:grin:
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v124/fingaup/Avatar/r2d2.gif[/IMG]:RRofl: Veko nisam mogao da odolim:rofl:
16.05.2008. - stiglo u KCC
01.12.2008. - stigla 2. koverta
22.12.2008. - zavrsen lekarski
22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u
23.01.2009. - podigli vizirane pasose
Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA
---------
About us: Veselinovica kutak
Staro 06.11.2008, 11:08
steficacvek's Avatar
steficacvek steficacvek je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 19.05.2008
US lokacija: Phoenix, Az
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Dobrodosao!
Kao sto uvazeni kolega Guster :grin: rece prije mene, mislim da je jasno sta trebas napisati. Country of eligibility Serbia, Country where born Kosovo. Kad si se rodio Kosovo je bilo Srbija, ali sada je to odvojena drzava i da bi se sve poklapalo u njihovim papirima pises Kosovo. Zao mi je ako ti to stvara problem, ali predji preko toga zbog krajnjeg cilja. Na kraju krajeva, dajes informaciju kakva jeste, ipak nema nista nejasno u vezi toga!
23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC
28.5.2008. Koverta stigla u KCC
13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled
The Day - 20.3.2009.
Visa granted

In US since May 26, 2009!

Pravila pisanja