![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
Jel se to samo meni cini, ili se USA iz svake krize "izvlacila" tako sto je negde "posejala" rat?
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ako smo pogresno skontali, to je i zato jer si ti pogresno napisao i izrazio se. Zao mi je sto ove rasprave tako shvatas. Niko nikog ne napada, ajmo se braniti svojim misljenjem i argumentima! Iskreni pozdrav tebi i zaista ti od srca zelim da vec na iducem izvlacenju budes sretni dobitnik!
2009EU17xxx 22.4.2008 Koverta poslana 14.5.2008 Koverta primljena 23.5.2008. Koverta poslana nazad u KCC 28.5.2008. Koverta stigla u KCC 13.3.2008. zavrsen ljekarski pregled The Day - 20.3.2009. Visa granted ![]() In US since May 26, 2009! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() No, pocela sam da filozofiram vec ![]() Da se vratimo na "gladovanje"... gladnih je bilo i pre ove krize u Americi. Selekcija, valjda. Pa ti je to otprilike ovako: - svake godine je u Americi otprilike 3.5 miliona beskucnika - ratni veterani cine 40 odsto populacije beskucnika - svaki peti beskucnik je mentalno oboleo - 25 odsto beskucnika ima posao - 22 odsto zena kao razlog sto su beskucnici navodi maltretiranje i nasilje u porodici Los Angeles: - 42 odsto populacije beskucnika su mentalni bolesnici i invalidi - 50 odsto su African American - 75 odsto konzumira alkohol i marihuanu - 60 odsto koristi speed - 41 odsto koristi heroin - 33 odsto su GLBT (lesbian, gay, bisexual, ili transgender) - 86 odsto beskucnika su americki drzavljani - 41 odsto beskucnika ima zavrsenu srednju skolu - 10 odsto beskucnika ima College diplomu - 76 odsto beskucnika je imalo posao u trajanju od dve godine pre neko sto su postali beskucnici - 54 odsto je imalo posao duze od 5 godina pre nego sto su postali beskucnici Statistika je podlozna interpretaciji. Ja ne sumnjam da ce svako od vas doneti prave zakljucke i znati da proceni za koje je od ovih parametara odgovorna drzava i ekonomska kriza. Ja pokusavam da pomognem da se broj beskucnika umanji. Svako zasluzuje drugu sansu. Mozda i neko od vas potrosi sat vremena nedeljno i pomogne - osecaj je priceless... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Resavanje konflikta na svetskom nivou nije nesto sto je Amerika izmislila. Tokom vekova su "core" drzave isle u velika osvajanja teritorija i pokoravale druge zemlje i menjala njihova politicka uredjenja. Jedno od dobrih objasnjenja zasto dolazi do sukoba civilizacija dao je Samuel P. Huntington... podlozno razlicitim interpretacijama ali make sense.... meni licno mnogo vise nego teorija koju daje Francis Fukuyama. Ovo sto Amerika radi sada, radile su kroz vekove The Netherlands, Great Britain, France, Russia... razlozi su manje vise uvek bili isti, samo je sada drugaciji PR. Prost primer - svi pljuju Kinu jer je uvela ogranicenje radjanja (logicno resavanje makroekonomskog problema prenaseljenosti) a druge demokratske drzave to isto rade samo suptilnije kroz uskracivanje socijalnih primanja za vise od dvoje dece... I da Srbija moze, i da toliko zavisi od pojedinih svetskih desavanja - resavala bi problem. Danas je to Amerika, sutra ko zna... Zanimljivo, ali odmah posle USA najveci izvoznici oruzja su Rusija, Brazil, Nemacka, Meksiko i Francuska. Da li Amerika kreira konflikte je pitanje na koje je u isto vreme i lako i tesko dati odgovor - zavisi od svacijeg zivotnog iskustva, obrazovanja, analiza... verujem da svaka osoba na kugli zemaljskoj ima razlicito misljenje o tome. Last edited by Zana; 15.03.2009 at 11:30. Razlog: Spelling |
|
|||
|
|||
![]()
Tema jeste malo pretjerana.
Nigdje nije bajno, ama bas nigdje. Kao sto ovdje imas ljudi koji kopaju po kontejnerima za koru hljeba, isto to imas i u Americi, ali kao sto je rekao dreamer jednom negdje, oni su izabrali takav put manje vise jer su rodjeni u SAD-u i imali su sansu, ne svi, ali neki da. Tamo je narod navikao na preveliki luksuz i da izigrava gospodu, i ocekivao je da ga ne pogodi kriza, a to se mora desiti prije ili kasnije. Kriza ce proci ako Bog da, i bit ce dobro. Ali kao sto Zana kaze ne idu svi u SAD zbog novca. Ja prva ne bih isla tamo zbog toga iskljucivo vec zato sto mi je SAD zivotna zelja. GC je once in a life opportunity, koju treba iskoristiti naravno, i ne pomisljati na drugacije. Na kraju krajeva u ovom vremenu krize, ko nije najbolji sa parama i ko nema nekoga tamo kod koga bi mogao biti neko vrijeme najbolje se posluziti onim odsustvom od godine dana max. Udjes u States, zavrsis sta treba, i nazad, i raditi tako dok se kriza ne smiri, ili dok neko ako ima neke nedovrsene poslove ovdje zavrsi. Niko od dobitnika 2008,2009 i dalje nije trazio ovu krizu, ali dobili su GC i sta ces sada, nista, ides pa ces da vidis kako je, ako ne ide vratis se, i to je sva filozofija. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Niko ne brani Ameriku i ne prica da cim prodjemo imigration i stignu dokumenta, mi postajemo milioneri. Naravno da bih i ja voleo da ona ona od Del Boya "Sledece godine u ovo vreme bicemo milioneri" ![]() ![]() Zana je u pravu da je razlicito gledanje ljudi na ameriku. Ima i onih koji zive tamo i koji pljuju amere i ameriku na sva usta, i onda na pitanje pa sto se ne vratis u Poljsku, samo kratko odgovore NIKAD. Dakle sve je to relativno.
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Dakle ovako je malasestra pisao pre 20 dana :
Vi što ste dobili zelenu kartu nemate blage veze koje ste sreće, svakoga dana treba da budete zahvalni što ste dobili priliku za nov život, što živite nečije snove... a danas: Za vas koji ste tamo imam jedan savet. Nakupujte oružja koliko imate para jer će vam trebati, neće proći dugo kad će te se početi ubijati za tehničku robu a izgleda i za hranu. Dakle stvarno ides iz krajnosti u krajnost, nadam se da uvek bar prespavas pre neke vazne odluke. A istina je zapravo.....negde izmedju |
|
||||
|
||||
![]()
Hehehe... bas interesantno, malo-malo pa dodje do nekog ovakvog threda.
Pa normalno je da ce na ovom forumu vecina ljudi (naravno i ja) skociti u odbranu USA nego protiv - pa zbog toga smo i ovde, to nam je zelja i naravno nasa slobodna volja. A voleo bih i jos nesto da se razjasni, nisu nama ovde poklonjene vize i sve sto ide uz to nego smo imali srece da smo ODABRANI da AKO ZELIMO ulozimo u sopstveni zivot, rad, skolovanje... u Americi. I tako svi mi koji smo ODABRANI i koji smo ULOZILI naravno da branimo svoje zelje i investicije. Veoma glupo zvuci kada mi neko kaze da idem u USA jer mislim da je tamo lako i da pare padaju sa neba, da on to i da mu POKLONE ne bi prihvatio - a mozda je to nekome tzv. kiselo grozdje. Nas dvoje smo vize, lekarski i ostalo sto treba platili $2.000, 2 avio karte $1.000, ponecemo minimum $5.000 i ovde za svaki slucaj ostavljamo par hiljada $ i naravno da nismo prodali sve sto imamo. Slozice se i ostali "zeleni" da je ulaganje za odlazak u USA preko $5.000 po osobi. Mozda su nekome te pare poklonjene ali nama nisu vec smo ih ovde zaradili i svesno ih ulazemo u sta zelimo i nikome nikada za to nismo duzni da polazemo racune. S druge strane, oni koji ne zele da idu u USA ili bilo gde van svoje zemlje iz patriotskih ili kojih god pobuda trebaju se zahvaliti nama koji svojim odlaskom otvaramo radna mesta. Supruga i ja smo upravo nasoj dragoj i nikada prezaljenoj Srbiji ![]() ... Nego sta htedoh reci ![]() Ovim se ne obracam MalaSestro tebi licno vec iznosim svoj stav vezan za ovu temu a ako si se osetio prozvanim... nema veze i ja se osecam provociranim tvojim postom. Edited: A sto se tice 20.000.000 gladnih u Americi, sta ja da im radim, znam samo da ce jos 2 ostati gladna kad nas dvoje odemo i uzmemo im posao. Tokom evolucije predatori najbolje prezivljavaju.
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
|||
|
|||
![]()
Sto se Amerike, ratova i krize tice....cela filozofija moze da se svodi na to da je Amerika osvajac, kao sto je nekada bio Rim itd. Generalno, uvela je novi nacin ratovanja i osvajanja drzava, kao sto je takvu revoluciju u svoje vreme imao Rim ("mi smo demokrate, svi ostali su varvari....sve treba da preobratimo....da razmisljaju kao mi, jer je to jedini ispravni put"). Krize postoje i bez Amerike, ali ih ona iskoristava kako bi posejala svoju "demokratiju" i nasla nacin da zavlada tom drzavom gde je kriza. Medjutim, ovaj zadnji rat im se nije isplatio, jer su ulupali trilion dolara u isti, a daleko manje su uspeli da uzmu...da ne kazem, da su se pojedinci vise nakrali, nego sto je drzava uspela. Ali ok....svi znamo da je Bush najveci debil i verovatno najgluplji vladar koji civilizacija pamti...verovatno on nije mnogo ni odlucivao, ali i dalje je debil :-)
Sto se vracanja u srbiju tice, pa odrzavanje zelene karte dok ne prodje kriza, imajte u vidu da ce to zadovoljstvo da vas kosta 700$ godisnje....tolika je taxa za GC ako nisi u Americi. I na kraju, nije ovde bas tako crno....problem je naci posao...to je najveci problem. Kada jednom imas posao i pristojnu platu i dalje se lepo zivi. Za razliku od srbije, gde ti odjednom euro skoci, cene skoce, plate ostaju iste ili manje....pa ti u jednom momentu plata 500e, u drugom 300e....ovde ipak nije tako lose. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() A sa drugim ovim citiranim dijelom se slazem i to debelo se slazem |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Banke, kreditne kartice, računi u Americi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 888 | 25.02.2024 12:48 |
Pronalaženje prvog posla u Americi | stizeljeto | Vodič za emigrante | 492 | 25.03.2019 13:34 |
svetska kriza u americi | bibi | Stare teme | 15 | 18.06.2010 11:19 |
Zene u Americi | ex-usa | Vaša strana | 11 | 24.02.2009 23:31 |
Kupnja auta u Americi | stizeljeto | Stare teme | 22 | 22.10.2008 18:12 |
![]() |