![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=xeg;8715]Jel se u USA placa neka taxa kao kod nas putarina? Cini mi se da sam cuo za neki road tax ali se to valjda placa jednokratno, uz registraciju.
Izlaz iz grada, interstate-om iz drzave u drzavu... ili sta god.[/QUOTE] Naravno da se placa taksa kakzo bi drukcije se odrzavalo stanje na putevima. Putarina je na auto putu 0.80$ i1 $ kako gde, naravno postoji I-Pass kupi se stavi se u auto poveze se sa racunom od banke napuni se sa 50$ kada ti skine se sve I-Pass napuni se sa racuna. Ovo je dobro jer onda se ne zaustavljas nigde na auto putu samo prodjes kroz skener upali ti se zeleno svetlo i ti prolazis a i ovako je jeftinija putarina kosta 0,50$ kada imas I-Pass. sto se tice vozova ima ih i sva je Amerika povezana zeleznicom naravno opet to nije na nivou Evrope jer ovde zeleznicu pokrece verovali ili ne dizel lokomotive nema elektro vozova bar ih ja do sada nisam video neka me neko ispravi ako gresim. Zeleznica super funcionise i sav teret u usa ide zeleznicom i kamionima. vizovi su natovareni kamionima tj prikolicama i tako se vuku sa jednog kraja Amerike na drugi. Ovde kad naidje teretni voz slobodno ugasi auto jer ces da cekas na prelazu bar 15 minuta kompozicije su ogromne po 5 lokomotiva vuce kompoziciju bude i po 200 vagona zakacenih za jedan voz. Sto se tice putnickih vozova ima ih ali ko za to ovde ima vremena, avioni su glavno sredstvo prevoza u Americi jer su ogromna prostranstva i sa jednog kraja USA na drugi ti treba jako puno vremena a ko ga ovde ima toliko. Najbolji obilazak USA je na harlejkama. To je posebna prica ti motori su statusni simbol ovde i nije ih lako imati. Ameri znaju da uzivaju, oni obilaze sa tim motorima USA i verujem da je to jako dobar odmor, ko zna mozda neko i od nas novih imigranata se docepa takvih odmora u svakom slucaju svima koji idu tim putem zelim srecu. Mislim da je Harlejka jedan od najacih brendova u USA. |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=D$D;8721]Putarina je na auto putu 0.80$ i1 $ kako gde, naravno postoji I-Pass...[/QUOTE]
Pa to nije puno... a koliko su cesti ti punktovi tj. skeneri gde se placa ili cita I-Pass, jel to vezano za miljazu ili za gradove odnosno drzave? Ima li veze sa kategorijom automobila, sedan, suv, van...?
2009EU00014xxx 09.05.2008. - stigla 1. koverta 14.05.2008. - poslato nazad 16.05.2008. - stiglo u KCC 01.12.2008. - stigla 2. koverta 22.12.2008. - zavrsen lekarski 22.01.2009. - uspesno zavrsen intervju u Bgd-u 23.01.2009. - podigli vizirane pasose Od 19.04.2009. u USA, Atlanta, GA ![]() --------- About us: Veselinovica kutak |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=xeg;8747]Pa to nije puno... a koliko su cesti ti punktovi tj. skeneri gde se placa ili cita I-Pass, jel to vezano za miljazu ili za gradove odnosno drzave?
Ima li veze sa kategorijom automobila, sedan, suv, van...?[/QUOTE] Tamo gde sam ja bio to se zove EZ Pass(Easy pass) . Ima ih na naplatnim rampama i vidno je oblezeno gde vozis ti a gde onaj sto placa. Ja sam se dosta vozio i cini mi se da su dosta cesti ali dobro, to ti je kao izlaz ili tako nesto..."take EXIT taj i taj i idi tamo i tamo" Kategorija vozila ima veze jer je on odmah ocita i izbaci cenu. Sve skoro ko kod nas "NA AUTOPUTU BRATSTVA I JEDINSTVA" :grin:
2009EU000119xx 17.04.2008 - koverta iz Kentuckyja poslana na moju adresu 20.05.2008 - dobio prvu kovertu 17.6.2008 - poslao kovertu u KCC 1.12.2008 - stigla druga koverta 15.1.2009 - zakazan intervju - VIZA ODOBRENA U Atlanti od 13.maja 2009. |
|
|||
|
|||
![]()
Gradski busevi su im stvarno dobri. Jedina mana je sto staje (bukvalno...stvarno bukvalno) na svakih 50 metara. Ono sto je u srbiji 2 stanice, ovde je to 3-4. Odlazak u suburbs busom je kao odlazak iz BG-a za NIS...isto ti toliko vremena treba za 30 km. Znaci...sporo do bola je jedina mana, udobnost i ljubaznost vozaca su 25-vek od Srbije.
|
|
|
![]() |