![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija apostil » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo,ti posakuvam sreka na intervju-to
Prvo za da izlezis vo ambasada dovolna ti e samo diplomata od sredno(pod uslov da imas zavrseno redovna 4 godina sredno skolo ) Vtoro tie medicinskite pregledi gi zakazuvaat od ambasada i ti samo ce se javis vo Remedika i ce ti kazat za koga ti e zakazan pregledot,i koi ispituvanja treba da se naparvat-toa so HIV vece e ukinato. I kako treto jas i maz mi bevme na intervju lani vo februari,i nemavme nikakvi prevodi,si nosis originali dokumenti,plus od sekoj original jas si napraviv kopija(ne overena).Potvrdite za ne osuduvan i za nekaznuvan gi zemaat vo original,od diplomata mi zadrzaa kopija - neoverena,i izvodite gi zedoa originalite(jas si izvadiv medjunarodni). Vo vrska so garancijata,jas imav i mi ja zedoa.No ne e tolku strogo dovolno ce bese i edno pismo ili e-mail od nekoj sto go poznavas vamu vo USA. Toa ne e tolku bitno kolku sto mu e bitno da mu ostavis adresa na koja mozat koga ce stignis vo USA da ti ja ispratat Green card. |
|
|||
|
|||
![]()
Nema potreba od prevodi ni pak zaverki na notar na nitu eden dokument toa ti se dzabe frlawe na pari, prevod se bara samo na dokumenti koi ne se na majciniot jazik vo koja drzava se naoga ambasadata vo koja apliciras, dodeka jas licno go pominav intervjuto bez
i-134 formularot odnosno bev na intervju samo so obicen mail no vo sekoj slucaj moras da imas adresa vo usa kade sto ke ti bide ispratena zelenata karta i jas nemav napisano adreza koga gi prativ prvite formulari ama na intervjuto mi rekoa deka moram da napisam adresa kade so ke ja dobijam zelenata karta, a za diploma dovolno ti e diploma od sredno za sekoj slucaj zemi si ja i potvrdata od faks isto taka ti se potrebni kopii od diplomite za sida test nema potreba javi se vo remedika ke ti objasnat sto treba mislam deka trebase nekolku sliki 5X5 i kartonce od maticen za kakvi vakcini imas primano do sega
2012EU00007xxx 15.07.2011 - izvesten Kentuckyja da sam dobitnik 19.07 2011.-Формулари попуњени и послати у Кентаки 21.07.2011 - stigla prva koverta u Kentuckyja 10.08.2011 - "Bulletin for September 2011" intervju cu biti u oktobaru i cekam prvi kovert za datu intervju 18.10.2011 Zakazano intervju u ambasadi Skopje 07.10.2011 - zavrsen lekarski pregled ceka 18 da ide na intervju ![]() 18.10.2011 - vizata e odobrena 21.12.2011 - dan kad sam pozelenio ![]() ![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
![]() |