ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » Da li 2. koverta ili tek interviju garantuje vizu u pasosu? » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 26.10.2010, 09:00
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Unhappy Друга коверта...

Да ли имам разлога за бригу?
Можда ова тема није право место за моје питање,али не бих да отварам другу тему...

Мојој девојци је Прва коверта стигла 24.маја,нашу коверту смо послали 3.јуна у Кентаки и стигла је тамо мало касније (не знам тачан датум,али имамо потписану повратницу,што значи да је сигурно стигла на одредиште).

Видим да су неки са форума већ обавили интервју (или им је већ заказан) а нама још није стигла ни Друга коверта...
Бринем...

Чак помишљамо да неко није узео коверту јер су у њеној згради поштански сандучићи разбијени па свако практично може да узме туђу пошту..
Ако би то био случај,како би смо могли то да проверимо?
Иначе,број није превисок,око 21000.

Унапред свима хвала на одговорима!
Staro 26.10.2010, 09:37
Score's Avatar
Score Score je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.07.2010
US lokacija: San Francisco Bay
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Bockyman Prikaz poruke
Да ли имам разлога за бригу?
Можда ова тема није право место за моје питање,али не бих да отварам другу тему...

Мојој девојци је Прва коверта стигла 24.маја,нашу коверту смо послали 3.јуна у Кентаки и стигла је тамо мало касније (не знам тачан датум,али имамо потписану повратницу,што значи да је сигурно стигла на одредиште).

Видим да су неки са форума већ обавили интервју (или им је већ заказан) а нама још није стигла ни Друга коверта...
Бринем...

Чак помишљамо да неко није узео коверту јер су у њеној згради поштански сандучићи разбијени па свако практично може да узме туђу пошту..
Ако би то био случај,како би смо могли то да проверимо?
Иначе,број није превисок,око 21000.

Унапред свима хвала на одговорима!
Bocky,

Imas visok broj, jos niko sa tim brojem nije dobio drugu kovertu. Prati brojeve koji izlaze u biltenu ako hoces da budes u toku, ali mislim da nema potrebe da se brines. Verovatno ces dobiti kovertu negde u februaru? Ako bas hoces da se umiris, posalji e-mail u Kentaki pa ce ti oni reci.
Staro 26.10.2010, 11:34
Good Spirit's Avatar
Good Spirit Good Spirit je offline
Stari vuk

Datum prijave: 20.04.2008
US lokacija: Bay Area, CA
YU lokacija: Belgrade
Nepromenjeno

@Bockyman

Broj ti je super, nije previsok, ali je još rano da ti stigne druga koverta. Ako bi se rukovodili dinamikom od prošle godine, intervju ti pada u februaru a koverta ti stiže decembar/januar.

Ovo pričam jer je ove godine dinamika prozivanja brojeva slična, čak i brža trenutno nego prošle godine.

Samo prati Visa bulletin i kada se približi tvoj broj, ako ti nema koverte okreni Kentaki ili lokalnu ambasadu i sve će ti reći, a do tada polako gledaj šta ti treba od dokumentacije, para, itd ...
Staro 26.10.2010, 17:08
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Thumbs up Хвала!

људи хвала,баш сте ме умирили.... ускоро планирамо венчање (тачније,регистрацију,ха-ха-ха),па ћемо све завршити,надам се пре друге коверте...

иначе,и ја мислим да број није висок,а и не жури нам се много,него када сам видео да су неки завршили интервјуе,почео сам да се бринем...

још једном,хвала пуно!
Staro 27.10.2010, 14:30
cile cile je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.08.2009
US lokacija: Minneapolis,MN
YU lokacija: Beograd
Pošalji Skype™ poruku korisniku cile
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik blok64 Prikaz poruke
I sta ti to znaci oko broja, tj. da nije visok? Jesu li to neke vece sanse za dobijanje GC i mimo intervijua?
Komsija,e moj komsijada se pripomognemo,razumem te,bar sam ja bila prosle godine sludjena totalno
1.po prijavi se dobija *confirmation number*,koji se obicno zavrsava slovima(bar je kod mene tako)
2.po izvlacenju *iz bubnja* dodeljuje se *case number*,koji se zavrsava tim famoznim brojevima (koje svi zeljno iscekujemo),pod kojim smo evidentirani u ambasadi
3.ovde, http://www.travel.state.gov/visa/bul...etin_1360.html, imas mogucnost da pratis, kojom dinamikom nas obradjuju i u kom mesecu ce tvoj broj doci na red,a sa njim i intervju.

Bice mi drago,ako sam ti bar malo pomogla.......i ajd da se malo nasmejemo zajedno,sto se tice onog *mimo intervjua*,mislim da i pokojnike intervjuisu!

pozdrav
Staro 27.10.2010, 19:12
amella amella je offline
Drug član

Datum prijave: 27.10.2010
Smile Amella

Moze li neko da mi kaze poslata prva koverta u Kentucky sa berzom postom stigla koverta u Kentucky 1 Septembra .

Jell zna neko da mi kaze kad stize 2 koverta sa datum na interviju, da li sigurno stize ? ,i do kad je zdnji datum da moze stici .

DV2011
Case No: 2011EU00082xxx
Koverta poslana iz KCC: 22.04.2010.
Prva koverta stigla: 09.08.2010.
Prva koverta vracena: 27.08.2010.
Stigla koverta u KCC: 01.09.2010.
Staro 27.10.2010, 21:27
blok64 blok64 je offline
Član

Datum prijave: 18.10.2010
Nepromenjeno

@cile

Komsinica

Aha, skapirala sam. Posto za EU izdaju 20000 viza, ako upadnes ispod tog broja imas velike sanse za prolaz (ako je, naravno, sva ostala papirologija ok). Ako si preko 20000 i npr. imas br. 25000 jel svejedno saljes 2. kuvertu i ides na razgovor u ambajadu pa si onda na nekoj listi cekanja ako neko odustane od onih prvih 20000? I ima li neka statistika koja pokazuje koliko ljudi odustane koji spadaju u tih 20000, tj. do kog broja preko 20000 ima sanse da se dobije viza (npr. sledecih 5000 ili manje)? Trazila sam po forumu ali ne nadjoh takav post. Ako postoji, molim vas da me uputite. Hvala
Staro 27.10.2010, 22:20
Ivana MS's Avatar
Ivana MS Ivana MS je offline
Drug član

Datum prijave: 29.06.2010
US lokacija: Chicago,IL
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik amella Prikaz poruke
Moze li neko da mi kaze poslata prva koverta u Kentucky sa berzom postom stigla koverta u Kentucky 1 Septembra .

Jell zna neko da mi kaze kad stize 2 koverta sa datum na interviju, da li sigurno stize ? ,i do kad je zdnji datum da moze stici .

DV2011
Case No: 2011EU00082xxx....
Amelija, drugu kovertu salju posle obradjivanja koverti .Svakog meseca obradjuju do odredjenog broja....a da bi znala koji se brojevi trenutno procesuiraju pratis visa bulletin..mislim da je za decembar 13600(nisam sigurna)....
Ako je tvoj broj 82xxx,a vize dobija prvih 55000,potrebno je dosta njih da odustane da bi ti dosla na red.Iskreno ja jos nisam cula da je neko sa tako visokim brojem stigao na razgovor u ambasadi.
Nadam se da gresim...neka me slobodno neko ispravi ako je tako.
05.10.2010- stigla druga koverta
04.11.2010- razgovor u ambasadi-ODOBRENE VIZE
10.04.2011-u Americi
Staro 27.10.2010, 22:47
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ivana MS Prikaz poruke
Ako je tvoj broj 82xxx,a vize dobija prvih 55000,potrebno je dosta njih da odustane da bi ti dosla na red.Iskreno ja jos nisam cula da je neko sa tako visokim brojem stigao na razgovor u ambasadi.
Nadam se da gresim...neka me slobodno neko ispravi ako je tako.
Ni ja nikada nisam cula za takav broj. Vjerovatno joj je broj 28xxx, pa je greskom upisala "82".
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Staro 27.10.2010, 22:59
dare_ns's Avatar
dare_ns dare_ns je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.05.2008
US lokacija: West Dover, VT
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

samo da dodam, s prezentacije iz AC:

- dobija se 50.000 DV viza, a onih 5.000 je rezervisano za dobitnike koji su već u USA (oni odrade AOS)
- CN vam ne označava nužno kada je vaš datum. To je samo kvota viza koje State Department šalje u ambasade (po Evropi, Aziji... ostalim kontinentima) na mesečnom nivou. Ukoliko se ta kvota ne ispuni (kao kad neko pomeri intervju ili izdavanje vize), taj broj se "vraća" u USA.

tako je objasnio gosn' iz Ambasade.
Već dugo samo turista.

Pravila pisanja