![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE]Ova forma vise nije u upotrebi, sto je takodje objasnjeno na formi 105 ciji sam link zakacila gore.[/QUOTE]
Vidim da su slična pravila, i sličan je formular... ali ono što je interesantno je što sada ovo reguliše "Financial Crimes Enforcement Network"... tako da se uopšte ne osećaš kao krimos dok popunjavaš :naughty: Hvala na ispravci
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dejancic;23398]Napokon da i Zana nekome napise: "necu ti kazem" :grin:[/QUOTE]
Napokon? Sto napokon, jel se to ocekivalo? Ovo je forum gde se govori o sopstvenim iskustvima koje delimo ne bi li pomogli jedni drugima, mislim, ne razumem poentu tvoje poruke u smislu, najzad!...a nema ni veze. Ajmo ljudi, vi koji ste vec tamo od prosle godine ili od ranije, doneli ste sigurno neke pare sa sobom, kako to i da li prijavljujete ove godine u porez? Molim da odgovore samo oni koji su u stanju da daju besplatne savete i ne snose posledice po svoj livelihood!
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=Score;23414]Napokon? Sto napokon, jel se to ocekivalo? Ovo je forum gde se govori o sopstvenim iskustvima koje delimo ne bi li pomogli jedni drugima, mislim, ne razumem poentu tvoje poruke u smislu, najzad!...a nema ni veze.
Ajmo ljudi, vi koji ste vec tamo od prosle godine ili od ranije, doneli ste sigurno neke pare sa sobom, kako to i da li prijavljujete ove godine u porez? Molim da odgovore samo oni koji su u stanju da daju besplatne savete i ne snose posledice po svoj livelihood![/QUOTE] Evo ti jedan besplatan savet: ko prenosi iole vecu sumu novca po meni ne bi trebalo da se osloni na neciji post na forumu, pa sve da je clan foruma reinkarnacija John Pierpont Morgan-a. Po meni je vrlo jasno koje informacije imaju tezinu kada ih nekoliko clanova na forumu potvrdi, a koje informacije itekako treba proveriti sa nekim kome je to zanimanje. Jel ti meni stvarno hoces da kazes da ces ti napraviti transfer x sume novca i rizikovati probleme sa poreskom upravom za nekoliko godina, a time i rizikovati svoje drzaljavljanstvo, ako se odlucis na taj korak, zato sto je neko na forumu napisao da je on na taj i taj nacin to uradio?
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dejancic;23415]Evo ti jedan besplatan savet: ko prenosi iole vecu sumu novca po meni ne bi trebalo da se osloni na neciji post na forumu, pa sve da je clan foruma reinkarnacija John Pierpont Morgan-a. Po meni je vrlo jasno koje informacije imaju tezinu kada ih nekoliko clanova na forumu potvrdi, a koje informacije itekako treba proveriti sa nekim kome je to zanimanje. Jel ti meni stvarno hoces da kazes da ces ti napraviti transfer x sume novca i rizikovati probleme sa poreskom upravom za nekoliko godina, a time i rizikovati svoje drzaljavljanstvo, ako se odlucis na taj korak, zato sto je neko na forumu napisao da je on na taj i taj nacin to uradio?[/QUOTE]
Naravno da ne, ideja foruma je da ti da predstavu cime treba da se pozabavis u nekom odredjenom slucaju i sta mozes da ocekujes. Reagovao sam jer nalazim da je dobar deo tvojih komentara po mom misljenju nekako maliciozan.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE]Evo ti jedan besplatan savet: ko prenosi iole vecu sumu novca po meni ne bi trebalo da se osloni na neciji post na forumu[/QUOTE]
Ja mislim da se to podrazumeva, ali savet odakle početi (kao npr. dokumenti koje je Zana ostavila) je uvek poželjan.
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=TheNenad;23420]Ja mislim da se to podrazumeva, ali savet odakle početi (kao npr. dokumenti koje je Zana ostavila) je uvek poželjan.[/QUOTE]
Naravno da je svaki savet koristan, ali kao sto si i sam napisao, ovo je savet odakle poceti, a za ovaj problem je velika verovatnoca da ces na kraju ipak zavrsiti kod profesionalca koji ce sve sam da uradi. Gledano iz tog ugla, zar tvoje istrazivanje do tog momenta nije gubljenje vremena?
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=dejancic;23421]Naravno da je svaki savet koristan, ali kao sto si i sam napisao, ovo je savet odakle poceti, a za ovaj problem je velika verovatnoca da ces na kraju ipak zavrsiti kod profesionalca koji ce sve sam da uradi. Gledano iz tog ugla, zar tvoje istrazivanje do tog momenta nije gubljenje vremena?[/QUOTE]
slazem se @score ovo je mesto za ljude koji zele da pomognu, gde se jednostavno razmenjuju misljenja, gde covek moze da dobije ideju sta treba raditi.... niko ovde niciji odgovor ne uzima za konacni, niti je neko odgovran ako je poslao pogresnu informaciju mislim da je zana dala puno doprinosa ovom forumu, vrlo je precizna, obavestena i ocigledno obrazovana...ali recenica o nudjenju profesionalnih usluga ...nije trebala biti u njenom postu... ko ne zeli ili ne moze da pomogne, ne treba da odmogne...:nene:...samo preskocis temu |
|
||||
|
||||
![]()
pa sad... ne vidim da je ista odmogla ako je rekla da taj deo posla radi profesionalno i da nece da daje besplatne savete u toj oblasti, posebno bez dovoljno podataka da savet bude precizan, merodavan i objektivno najprimereniji datoj situaciji.
02. 11. 2008. - Prijava za DV 2010 05. 06. 2009. - Prvi koverat stigao, broj 19xxx 01. 07. 2009. - Formulari poslati u Kentaki 09. 07. 2009. - Formulari stigli u Kentaki 04. 12. 2009. - Stigla druga koverta 22. 01. 2010. - Obavljen lekarski pregled 27. 01. 2010. - Obavljen intervju, odlozeno viziranje 09. 04. 2010. - VIZE U PASOŠIMA! 17. 09. 2010. - D(eparture) Day |
|
||||
|
||||
![]()
[QUOTE=botexag;23426]slazem se @score
ovo je mesto za ljude koji zele da pomognu, gde se jednostavno razmenjuju misljenja, gde covek moze da dobije ideju sta treba raditi.... niko ovde niciji odgovor ne uzima za konacni, niti je neko odgovran ako je poslao pogresnu informaciju mislim da je zana dala puno doprinosa ovom forumu, vrlo je precizna, obavestena i ocigledno obrazovana...ali recenica o nudjenju profesionalnih usluga ...nije trebala biti u njenom postu... ko ne zeli ili ne moze da pomogne, ne treba da odmogne...:nene:...samo preskocis temu[/QUOTE] Ja stvarno ne razumem o cemu ti govoris:[LIST=1][*]prozvana sam da odgovorim u prvom postu[*]nikome nisam nudila profesionalne usluge (za razliku od nekih koji se "frljaju" sa svojim tarifama i ko zna cime jos)[*]dala sam informacija koliko sam mogla - ne zelim da nagadjam niti dajem pogresne informacije iz oblasti kojom se profesionalno bavim. Svaka situacija je drugacija - i to sam napomenula u svom odgovoru.[/LIST] Nesto ne vidim da se ovde prosipaju aplikacije, kodovi, besplatno overavanje, prevodjenje, voznja kamionom i ko zna sta jos - sto nikome nije problem, niti je bilo kome palo na pamet da pita... Nesto ne vidim da neko zove forumase vozace da vas seli iz stana u stan, jer pobogu to im je posao, ko ce to bolje da zna. Bez izvinjenja, ali cist racun i duga ljubav - pomognem koliko mogu, u novcanik ne volim da se dira. I za mnoge druge stvari mi odavde istrazujemo po internetu jer je drugim ljudima mrsko - nisam ja nikad koristila socijalnu pomoc, niti aplicirala za Re-entry niti mnoge druge stvari... ali ono kao - ajde citaj, proveravaj, pitaj, pa pomazi... Ali jbg, das prst pa ne valja kad ne das saku. Ja se taksama profesionalno bavim i mnogo toga sam na forumu objasnila kada su takse u pitanju, vrlo je lako naci te postove. Tips sam davala na sve strane. Nemam klijente na forumu, necu ih nikada ni imati - u pitanju je princip. Takodje, niti sam Tereza niti imam nameru da budem. Na post sam odgovorila jer sam licno pitana, u suprotnom ne bih - link ka formi postavljen, objasnjeno ko treba da se zove. Niti znam od cega su pare, niti kada se prenose, niti u koje namene - a ponajvise, ne mesam posao sa forumom. Iskustvo da, posao ne. Kome ne odgovara sta da mu radim. Mrsko mi je zaista da mi se svaka rec tumaci na hiljadu pogresnih nacina, odavno ova "caskanja" prelaze granicu dobrog ukusa i vise nisu "druzenja" nego ocigledno ili podjebavanja ili iskoriscavanja (do one mere da je nekim ljudima mrsko da procitaju dve slozene recenice nego mora neko da im sazvace sa foruma). Nikakav benefit ja o toga ne vidim zaista, niti imam vremena za koje kakve gluposti i prepucavanja. U zdravlje. Last edited by Zana; 23.05.2011 at 23:15. |
|
|||
|
|||
![]()
U principu bitne su dve stvari: Prvo, porez koji se obracunava i placa sledece godine za ovu godinu se obracunava samo za prihode stecene ovde u Americi. Znaci podlozno taksi je samo ono sto je ostvareno kao income ovde, nista drugo ih ne interesuje. To funkcinise vrlo jednostavno - od firme u kojoj radis ces dobiti potrebnu dokumentaciju sa kojom odes kod ovlascenog knjigovodje i zavrsis sve za 10 minuta. Mi smo knjigovodju nasli na sajtu IRS u mestu u kome zivimo, zakazali telefonom sastanak i to je to. Ako budes zapoceo ovde neki samostalni biznis, treba da se informises odmah i oko placanja poreza i zbog toga sto se za neke od tih samostalnih poslova - ne znam da li za sve - porez placa kvartalno.
Druga stvar je da SVE treba da se prijavi, i ima logike to je nesto kao "pocetno stanje" koje postoji u svakom knjigovodstvu: ako imas savings u zemlji iz koje dolazis, ako tamo i dalje ostvarujes prihode iako zivis i radis ovde ti prihodi se takodje prijavljuju ovde i taj savings treba prijaviti. E sad tu ne mogu nista vise da kazem zato sto meni to nije trebalo pa ne znam detalje, ali znam da se na prihode koji se ostvaruju u drugoj zemlji ovde generalno ne placa porez, samo treba da se prijavi - e sad i za te prihode i za ustedjevinu postoje varijacije na temu i cuveni izuzeci od pravila, od toga sta je po poreklu do toga koliki su iznosi u pitanju. U svakom slucaju ja bih se obavezno pre nego sto se krene na put informisala tacno o svim detaljima u skladu sa situacijom na racunima i planovima. Takodje treba videti sta ti tamo treba od dokumentacije za banku da bi prebacio iznos veci od 10K odnosno koliki je vec maksimum kod tebe (u Madjarskoj?). Znam za Beograd da moze preko racuna bez ikakve papirologije da se prebaci max 10K i to u odredjenom vremenskom intervalu, da li jednom mesecno ili tako nesto ne secam se. I naravno kes moze da se unese 10K po osobi max bez popunjavanja tih formulara to je vec poznato... Inace, posto ja nameravam ovde zesce da se obogatim :woohoo: :beer:, imacete od mene informaciju sta posle sa tolikim parama :grin::grin::grin: |
|
|
![]() |