![]() |
|
|
Stare teme Teme iz ostalih foruma koje su zastarele i zatvorene davnih dana. |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
||||
|
||||
![]()
nailazio sam na neke oglase, meni primamljive, i koji je postupak pri sklapanju dogovora sa poslodavcem? Potpisivanje ugovora na licu mesta, ili sta? Jer ne verujem da neko kod njih radi bez neke "sigurnosti" odnosno na reč
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Sacipko;27417]nailazio sam na neke oglase, meni primamljive, i koji je postupak pri sklapanju dogovora sa poslodavcem? Potpisivanje ugovora na licu mesta, ili sta? Jer ne verujem da neko kod njih radi bez neke "sigurnosti" odnosno na reč[/QUOTE]
Ne znam gdje trazis, kod mene je posao specifican, pa trazim po listserv samo za moje zanimanje i one koje se nalaze na zvanicnim stranicama. Budi oprezan sa oglasima na craigslistu, monstertrack i tako tim stranicama. Mozda da probas usajobs.gov sad sam gledala, neke pozicije ne traze da budes US citizen (neke traze). Zaboravih ti odgovoriti: ako prodjes na intervjuu, dobijes official job offer (na papiru) i onda sa njima mozes da dogovaras oko plate (pozeljno bi bilo i na intervjuu pitati koji je salary range koji oni imaju i onda sa njima pregovarati).
LPR od 31.5.2012. ----------------------------------------------- USA citizen 20.9.2017. ******************* Last edited by mikiSA; 29.02.2012 at 22:33. |
|
||||
|
||||
![]()
pa gledao sam na craigslistu. Ja sam u struci dipl. ekon, Ali sam gledao poslove nizeg ranga... Mehanicare, bravare, itd... Imam dosta iskustva u tim poslovima. Verujem da bi se takav posao lakse nasao od posla u struci... Pogotovu, sto nemam iskustva u mojoj primarnoj struci i nemam ikoga preko, nemam istoriju itd...
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=Sacipko;27419]pa gledao sam na craigslistu. Ja sam u struci dipl. ekon, Ali sam gledao poslove nizeg ranga... Mehanicare, bravare, itd... Imam dosta iskustva u tim poslovima. Verujem da bi se takav posao lakse nasao od posla u struci... Pogotovu, sto nemam iskustva u mojoj primarnoj struci i nemam ikoga preko, nemam istoriju itd...[/QUOTE]
Googlaj sta je potrebno za mehanicara, bravara, mislim da ce ti izaci da moras imati certfikat neki koji izdaje drzava u kojoj ces da zivis (ovakvi poslovi su unionized, pa da znas) i koji kosta vremena i novca. evo primjer za locksmith (je li to bravar?) [url]http://education-portal.com/become_a_locksmith.html[/url]
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na informacijama mikiSA, do ovih informacija nisam dosao ni citajuci 50ak blogova na ovu temu.
U kom smislu treba biti oprezan za Craigslist i Monster oglasima? |
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=milosx;27425]Hvala na informacijama mikiSA, do ovih informacija nisam dosao ni citajuci 50ak blogova na ovu temu.
U kom smislu treba biti oprezan za Craigslist i Monster oglasima?[/QUOTE] craigslist je koliko ja znam prepun laznih oglasa za SVE! i za stanove, posao, sta god. e sad, kako ces da znas koji je lazan a koji ne, ne bih znala da ti kazem. nisam nikad trazila posao preko njih, gledala sam stanove prosle godine u njujorku (turisticka varijanta) i vecina su bili fake. |
|
|||
|
|||
![]()
Pa koja je svrha stavljanje fake oglasa? Sta imaju oni od toga? Svakako im necu dati nista posebno od podataka.
|
|
|||
|
|||
![]()
[QUOTE=milosx;27433]Pa koja je svrha stavljanje fake oglasa? Sta imaju oni od toga? Svakako im necu dati nista posebno od podataka.[/QUOTE]
To su fake oglasi u smislu da ti garantuju rad od kuce za puno para, s tim da ce ti kao oni poslati cek da unovcis, tvoja banka ce ti dati pare koje ti njima trebas da dostavis, i kad to uradis, nakon par dana te banka obavijesti da je cek ustvari lazan i da si ti dao svoje pare njima, u tom smislu te upozoravam. Legitimni poslovi se nalaze na carrier opportunities/job /employment opportunities na zvanicnim stranicama firmi (ovo je najcesce na human resources page). Druga opcija je kad dodjes da odes do temporary placement/job agencies, oni ti nalaze poslove i preporucuju te firmama (ima neka provizija kad dobijes posao, ali to firma placa). Tu mozes da uradis razna testiranja za posao, koja ce ti kasnije pomoci kad budes sam trazio posao. Svi traze US iskustvo, a ako ga nemas preporucujem da volontiras bilo gdje na bar mjesec dva, tako mozes dobiti odlicne preporuke za dalje...
|
|||
|
|||
![]()
Ja sam moj trenutni poso' nasla bas pomocu Craigslista,i eto ostala sam tu vec 10 meseci,ali da bi ironija bila veca,samo mesec otkako sam se zaposlila,objavili su na TV i na internetu da su uhapsili seriskog ubicu(tip nudio smestaj i poso na farmi,preko oglasa na craigslist)koji je ubio mi se cini 27 ljudi.Od tada jos uvek gledam Craigslist,ali samo kad je neka poznata firma,i odem na njen website da bi proverila verodostojnost oglasa.:smrc:
|
|
||||
|
||||
![]()
A sta mislite o ovima?
[url]http://www.internationaltrainee.com/Available-Positions-live-from-ITN-HQ-in-Los-Angeles_a27.html[/url] Posao za evropljane. Ne izgleda lose za nekoga ko nema nikog preko za prvi posao dok se ne snadje? Ne znam da li su ozbiljni |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Prazan ili namešten stan | xeg | Vodič za emigrante | 90 | 11.04.2018 17:47 |
Kulturni šok nakon dolaska u USA | dreamerns | Vaša strana | 84 | 02.05.2017 18:35 |
ukupna cena dolaska u USA | ivkodrg | Stare teme | 113 | 17.11.2013 02:58 |
Kvalifikovanje kroz posao? | vrhunski | Prva koverta | 1 | 18.07.2011 10:51 |
Resume za posao | Veronika | Vaša strana | 21 | 23.04.2009 10:47 |
![]() |