![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Goran nema nisto novo neli?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nema Tajna i jas cekam pobudalev na kraj sum so nervite
|
|
|||
|
|||
![]()
meelosh & jelena,
hvala na odgovorima.. mail cu moci da sredim.. valjda.. napomena za ljude koji su u procesu sakupljanja dokumenata: Ako Vam je trenutno mesto boravka razlicito od mesta rodjenja, (recimo ja zivim u Beogradu poslednjih 12 godina ali nisam tu rodjen), sto pre podnesite zahtev za dobijanje potvrde o krivicnoj evidenciji-(ne)osudjivanosti. Taj poduhvat moze potrajati jer policija iz mesta boravka salje depesu policiji iz mesta rodjenja, pa onda tako redom svim policijama gde ste prijavljivali boravak (adresu u licnoj karti). U zavisnosti od azurnosti policijske administracije taj proces moze potrajati od 3 do X dana. Moze se bez problema desiti da je neki nacelnik sluzbe, ili ko god je vec zaduzen za potpisivanje takvog dokumenta, na bolovanju, odmoru itd, pa da se proces oduzi a Vas razgovor u ambasadi se blizi. Ovo Vam govorim iz licnog iskustva.. Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
magy ti si napisao gore da si izvučen iz Bosne, pa odakle sada u Beograd da ides na ljekarski pregled? Meni na prvoj koverti pise Zagreb!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
Aplicirao sam po mestu (mjestu
![]() i poziv za Ambasadu u BG i pregledi. U onim papirima pise da ti odredjuju "najblizu" ambasadu i preglede a ne po zemlji iz koje apliciras. |
|
|||
|
|||
![]()
Recite mi molim Vas kolika je satnica u Americi, recimo za poslove u nekome baru ili tome slicno.Hvala unapred.
|
|
|||
|
|||
![]()
Inace sam po profesiji policajac i imam zavrsenu visu ekonomsku skolu. Ozenjen sam, imam sina a drugo dete je na putu. Interesuje me kakva je sansa da prime policajca. Inace moja supruga je diplomirani ekonomista.Hvala
|
|
|||
|
|||
![]()
@sasa
Satnica je za obicne poslove (ugrubo) od 8-14$ zavisno od posla.. diplome.. znanja.. SRECE! Kako se kotiraju policajci to ne znam , mada za GC to nema veze da bi aplicirao, a ako te izvuku i ako nisi kaznjavan ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Milose recinam nesto za USA kakav je zivot dali je dobro dali se dobro zaradi kazi zada znamo sta nas ceka tamo kad docemo dali ce da bude tesko nama ili ce da zivimo bolje nego ovde na balkanu
|
|
||||
|
||||
![]()
Ih Gorane, al' si izabrao temu... Pa da li si mogao opsirniju? hahaha :-)
Trudicu se da odgovorim tacno po tvojim pitanjima, redom. Dakle, ovo je CISTO SUBJEKTIVNO misljenje: meni je dobro, zaradjujem bolje nego sto bih ikad tamo, ceka vas sve trnje i tezak svakodnevni rad, bice vam jako tesko kao i svim imigrantima (dok ne naucite pravila, obicaje, kulturu i tome slicno), i zivecete bolje nego na Balkanu, ali mnogo, mnogo manje. ;-) |
![]() |
|
|
![]() |