![]() |
|
|
|||||||
| Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Ne vidim kakav problem mozes imati sa SLO pasosem. Jedino sto moras da uradis je da se preko ESTA-e prijavis jer Slovenija spada u Visa Waiver program zemalja kojima viza nije potrebna ali moras da odradis elektronsku prijavu pre dolaska u USA i maksimalno mozes ostati 90 dana.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Imam jedno pitanje - dobio sam turisticku vizu nedavno, a ujedno sam se i prijavio za lutriju ove godine. Planirao sam da putujem 10. maja i ostanem par meseci (do avgusta tacnije). Zanima me samo da li ce biti problem ako me izvuku, a ja sam u Americi i da li cu moci odatle da popunjavam obrazac 19. maja i posle toga (u avgustu) se uredno vratim u Srbiju? Hvala puno unapred, nadam se da nisam bas toliko omasio temu
|
|
|
|||
|
|||
|
neće biti nikakav problem ukoliko te izvuku a ti budeš u americi. obrazac se popunjava online tako da je svejedno iz kojeg kraja svijeta to popunjavaš, bitno je da popuniš. Možeš se i bez probleme vratiti opet kući
|
|
|
|||
|
|||
|
Hvala puno na brzom odgovoru!
![]() (50 karaktera) |
|
|
|||
|
|||
|
Zdravo svima,molio bih za savet-pokusao sam lutriju DV2016 za celu porodicu(supruga,ja,dvoje dece 12 i 14g.),nisu nas izvukli. Sada hocu da probam da odem samo ja turisticki,imam kog koga,ljudi su sa nasih prostora i svi su americki drzavljani. Zadnjih godinu dana radim u americkoj kompaniji i produzili su mi ugovor na jos godinu, a pre te kompanije radio sam u drugoj americkoj kompaniji nekih 2,5 godine. Nemam nista od imovine na sebe(a i nemam potrebe),i nesto para na racunu, doduse u dinarima(jeli potrebno da imam evre na racunu?)i poneki kredit.Koliko citam po forumima,neki kazu da ne prijavljujem kog koga idem nego da rezervisem neki hotel? Koji papiri bi mi jos trebali,izvod iz knjige vencanih,maticne knjige rodjenih za decu ili sta? Idem sam, znaci porodica mi ostaje ovde, a na poslu nije problem da dobijem potvrdu o godisnjem odmoru na 2 nedelje.Kolike su mi sanse za turisticku vizu i da li bi bilo moguce da ta viza traje duze od dve nedelje,ono barem mesec dana? Unapred zahvalan na informacijama
|
|
|
|||
|
|||
|
Jos nesto, jeli problem sto idem u neki manji gradic, mislim nista narocito nema u tom gradicu da bi se islo zbog toga kao turista,ima neki mali vodopad
, posto ne trazim da idem u neki poznat grad da obidjem nesto stvarno atraktivno..
|
|
|
|||
|
|||
|
Vidi, ti treba da ih ubedis da ces se vratiti. Opet, nas troje je dobilo turisticke vize iako smo rekli da idemo u posetu kod zeninog brata. Presudno je bilo to sto sam ja tada radio vise od 15 godina u jednoj firmi. Znaci ne postoje neka pravila. Jednostavno moras da ih ubedis da se stvarno vracas u Srbiju.
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
|
|
|||
|
|||
|
E bok svima,
pa ovako dobio sam pozivno pismo ili garntno pismo nezz ni sta je ustavri. Primljen sam u basketball academy,znaci nije škola nego akademija,ja ću tamo igrati košarku i imati pripreme za SAT test.Posto su oni akademija ne škola ne mogu da mi omoguce I-20 form za F-1 vizu,pa moram ići na turisitičku b2. Akademija traje 6 mjeeci koliko i viza. Evo slika pa pogledajte to pismo ambasadi od trenera. PS Molim hitnu pomoc ![]()
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sa druge strane, ti konkurises za turisticku vizu, i za takvu moras da im das garanciju da ces da se vratis. Sa ovim pismom im dajes garanciju da ces uciniti sve da ostanes tamo. Trece, ako uspes da dobijes vizu, sanse da ce ti vaziti vise od mesec dana nakon prvog ulaska su veeeeoma male. I na kraju, sta te konkretno interesuje pa da mozemo da ti i pomognemo?
DV-2015 - prvi put, 2 prijave - IZVUCENI 22.05.2014. - popunjeni formulari 19.02.2015. - lekarski 24.02.2015. - intervju/odobrene vize/Administrative processing 26.03.2015. - konacno stigli pasosi (sa vizama) 28.03.2015. - kupljene karte 24.06.2015. - NYC resident ![]() 01.04.2016. - Garden State |
![]() |
| Tags |
| problemi sa vizom, turisticka viza |
|
|