![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
eve jas samo da se izvinam sto ne pisav dosega kako sto pisav prethodno na intv bev na 29.07 i nisto
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Me interesira cisto dali baraat izgovor barajki dopolnitelni dokumenti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Znam deka ne ti e do muabet bidejki i nie go pominavme ovaa, ama ako ima prostor: 1 Dali stanuva zbor za vizi za familja ili poedinec. 2 Koj ti sega statusot AP ili? 3 Dali gi plati vizite? Pozdrav Last edited by MagedonMM; 04.08.2014 at 20:33. |
|
||||
|
||||
![]()
Goddess-nosev svidetelstva od prva do cetvrta godina posto gi imav,nisto ne te kosta ako gi imas da gi odneses(izvini ke te kosta 8 den. na fotokopir
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
posto jas ne se kvalifikuvava so sredno obrazovanie ami so rabotniot staz mi pobaraa dopolnitelni pofalni pisma od rabota inaku stanuva zbor za familijarna viza odnosno za mene i soprugata a ednata kerka ni e tamu vo amerika so veke gc i uste na pocetok edna gospoga od tamu vrabotenite ni rece stobaravte sega da aplicirate koga vasat kerka ke vi napravi dokumeti za nekolku ,meseci a inaku da gi plativ vizite i toa da kazam i nem aproblem luge prasuvajte ke odgovoram na sekoe prasanje zocaran sum i toa kako
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eeeeee Makedonce
ne mozes nekolku dena od Ponedelnik na tel ne se dobiva Ambasada , nasite vraboteni pogolemi Amerikanci od amerikancite , NEKULTURNI , NEUCTIVI , mislat deka od niv zavisi sto ke bide vo sVetov NIKI VO PRAVO SI BILA ZA SE STO NAPISA NA POST |
|
|||
|
|||
![]()
Nikolanko, ako ne sum greska vcera bilo tvoeto intervju? Se li pomina vred?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Bitbit,
Pisav komentar na generalniot thread za interjua za 2014, ama eve sega podetalno ke pisam ovde: ![]() Intervjuto bese zakazano vo 8:00 AM, nie stignavme 15 min porano, ja nahranivme maleckata vo kola da izdrzi dva saata vnatre ![]() ![]() 5 min podocna me povikaa na eden salter, kade sto Makedonski sluzbenik gi proveri dokumentite i site informacii gi vnese vo sistemot. Toa traese 15-20 min, dodeka da gi vnese site podatoci vo sistemot. Si promuabetivme pak so covekot, i koga gospodinot zavrsi so vnesuvanje na podatoci mi rece deka treba da me povikaat da mi zemat otpecatoci na drug salter, i deka konzulot ke me povika na drug salter da mi kaze koga da gi podignam vizite ![]() Tuka jas pocnav da se smeam i gi prasav dali mozebi mislat deka treba prvo da imam intervju so konzulot, a covekot mi rece deka vizata e veke odobrena, samo treba konzulot da porazgovara proceduralno za da moze da napravi izvestaj koj ke odi so dokumentite. Ne me prasuvajte kako i zasto, ni jas nemam odgovor ana ovaa situacija, i uste sum zbunet od toj komentar. Kako i da e, stignavme kaj konzulot, zena koja mi izgledase poveke zbuneta od mene, 5 pati odese pozadi da prasuva nekoi raboti od postarite kolegi. Mi gi postavi standardnite prasanja od tipot: kade ke odite, so sto se zanaimavam jas i soprugata, kolku godini ima maleckata i sl. Ne mi barase nikakvi dokazi za sredstva niti pak garanti pisma od rodninite kade planirame da odime. Za lugjeto od US koi ni se garancija voopsto ne ni prasa. Na kraj mi kaza deka vizite se odobreni, ama poradi problemi so sistemot nema da mozat vednas da gi isprintaat vizite. Poradi toa gi zadrzaa pasosite i kazaa deka ke mi se javat koga ke bidat gotovi ili jas da se javam za nekolku dena da proveram. Tri pati mi povtori deka se odobreni vizite, da ne mislam deka ima nekoj problem, deka samo mora da pocekame za printanje na vizite poradi toa sto sistemot nekoe vreme ne rabotel. Ete, toa bese naseto iskustvo. Generalno, bese pomalku stresno otkolku vozenjeto po plasticarska ulica vo Skopje ![]() Ako se setam na nasto novo ke pisam Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
ne ne mi kazaa deka sum odbien definitivno znaci go nemam onoj crven (rozev ) list deka sum odbien ami imam zolt list mu gi prativ dokumentite koi gi pobaraa po mail me informiraa dek agi dobile i deka so podetalni informacii ke mi dobijam naskoror e sega koga e toa skoro neznam
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |