ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Život u USA > Vodič za emigrante

Vodič za emigrante Planiranje selidbe, šta raditi po dolasku, procedura dobijanja papira...

Vodič za emigrante » Banke, kreditne kartice, računi u Americi » Bitni linkovi
Uspešan početak Krediti u USA Kreditna istorija Kreditne kartice Pomoć oko kredita

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 24.11.2013, 20:28
Hoping Hoping je offline
Član

Datum prijave: 24.11.2013
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik chicagopn Prikaz poruke
Ma sve je to kad se radi oko placanja uprosteno i za potrosace lako konvinient osmisljeno
prvo:
imas varijante tipa da dobijas racun ili paper less go green (to je kao mi sad brinemo o sumi i prirodi pa da ne trosimo celulozu)
ja volim da dobijem svaki racun odnosno papir na videlo ,onda kad dobijem sve racune :struja,telefon,cable,gas,voda idem na online bank kliknem na struja i upisem ispod koliko,kliknem na gas i upisem ispod koliko itd itd ,na kraju odaberes sa kog racuna ces platiti kliknes submit confirm i to je to ,placeno sve ne kosta nista i ne ides nigde.
druga varijanta je da sa tim racunima odes u money exchange to su mali kiosci koji pruzaju te usluge placanja ,prenosa,registracije auta i dr.kod njih mozes platiti svoje racune uz simbolicnu proviziju od mislim 2-3$ zavisi za sta po jednom racunu.
onda ima varijanta da svakom napisete cek stavite u kovertu i to posaljete na adresu potrazioca

Koliko opcija, bas dobro. Kako mozes i hoces...bitno da se plati racun.

Hvala
Reply With Quote
Staro 24.11.2013, 20:29
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
YU lokacija: Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik IgorMAD Prikaz poruke
E ovo i mene zanima, kakav je sistem tamo? Postoje uplatnice kao kod nas pa odes u banku i platis ili?
sve se svelo da se radi sa telefona ovde.
sva placanja racuna,depozitiranje ceka, transferi novca cak i naplate se rade telefonom,
banka je postala mesto gde vise nece trebati sluzbenici nego sve radis sam.
online banking je ovde nesto normalno i veoma lako za koriscenje
Reply With Quote
Staro 24.11.2013, 20:35
IgorMAD's Avatar
IgorMAD IgorMAD je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.01.2013
US lokacija: ?
Nepromenjeno

E to je onda zgodno, ima toga i u Srbiji ali kao da nije zazivelo kako treba.

Ja na primer koristim e-banking, ali na primer dobijem racun, izvrsim uplatu na odredjeni racun... ta uplata se proknjizi tek posle par dana, najverovatnije kada je neki sluzbenik rucno proknjizi.
Tako je u mojoj banci npr, ne znam da li se razlikuje u drugim bankama u Srbiji.

01.05.2013. Izvucen 2014EU00008xxx
21.05.2013. Poslati papiri u Kentucky
28.05.2013. Stigli papiri u Kentucky
13.09.2013. Zakazan intervju
13.11.2013. Obavljen lekarski pregled
21.11.2013. Intervju uspesno zavrsen
Od 12/13/2013 u USA
Reply With Quote
Staro 25.11.2013, 00:52
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
sve se svelo da se radi sa telefona ovde.
sva placanja racuna,depozitiranje ceka, transferi novca cak i naplate se rade telefonom,
banka je postala mesto gde vise nece trebati sluzbenici nego sve radis sam.
online banking je ovde nesto normalno i veoma lako za koriscenje
Pa i javljaju se Indijci. Ne radi to ovde vise niko, ekspoziture po 6 cinovnika puna kapa... Ja snimim cek mobilnim i depozitujem cek...
Reply With Quote
Staro 04.12.2013, 08:34
oskark's Avatar
oskark oskark je offline
Pravi "Amer"

Datum prijave: 10.06.2010
US lokacija: Chicago, IL
YU lokacija: Zrenjanin
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik vuxanne Prikaz poruke
Pa i javljaju se Indijci. Ne radi to ovde vise niko, ekspoziture po 6 cinovnika puna kapa... Ja snimim cek mobilnim i depozitujem cek...
Upravo tako. Banku nisam video ne pamtim. Cek depozitujem slikanjem, plata leze na direct deposit. A mozes da saljes bilo kome pare dok god imas validan email

A sve radim preko telefona. Placam racun za telefon, jedino za stan pisem cek

Inace ja imam Secured od Bank of America. Prvo sam aplicirao kod City Bank I oni su me odbili, a sada mi konstantno salju ponude za Secured. Meni je skor u Septembru tacnije 3 meseca nakon otvaranja Secured CC bila 785. Sada mi je 740 posle kupovine telefona. Znaci provera u Kreditnom kosta oko 40 poena, naravno ove manje provere. Ne znam dal su za stan proveravali skor ali se nije nista menjalo I da jesu.
22.05.2012. Stigla koverta u Kentucky
29.01.2013. Obavljen lekrski pregled
20.02.2013. Interview Uspesno Obavljen
21.02.2013. Viza u pasosu!!!
08.03.2013. Avionska karta
27.04.2013. Vezite se, Polecemo POE Seattle

Oskarov Blog

zelenadvlutrija.blogspot.com

Last edited by oskark; 04.12.2013 at 08:46.
Reply With Quote
Staro 04.12.2013, 16:27
Bockyman's Avatar
Bockyman Bockyman je offline
Stari vuk

Datum prijave: 11.10.2009
US lokacija: Палатајн, Илиноис (Palatine, IL)
YU lokacija: Лесковац
Pošalji Skype™ poruku korisniku Bockyman
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik oskark Prikaz poruke
upravo tako. Banku nisam video ne pamtim. Cek depozitujem slikanjem, plata leze na direct deposit. A mozes da saljes bilo kome pare dok god imas validan email

A sve radim preko telefona. Placam racun za telefon, jedino za stan pisem cek

Inace ja imam secured od bank of america. Prvo sam aplicirao kod city bank i oni su me odbili, a sada mi konstantno salju ponude za secured. Meni je skor u septembru tacnije 3 meseca nakon otvaranja secured cc bila 785. Sada mi je 740 posle kupovine telefona. Znaci provera u kreditnom kosta oko 40 poena, naravno ove manje provere. Ne znam dal su za stan proveravali skor ali se nije nista menjalo i da jesu.
провера кошта 40 поена? интересантно... јеси ли сигуран у то што пишеш или само претпостављаш?
Staro 05.02.2014, 23:38
Makovi Makovi je offline
Drug član

Datum prijave: 02.05.2013
US lokacija: LA
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Idemo u LA za dva mjeseca i želio bih što manje potrošiti za polog za secured credit card. Vidio sam da je po tom pitanju najpovoljnija capital one (200$)... Ali oni imaju samo online, nema branch nikakav u LA koliko sam tražio??? Ima li tko iz LA da mi preporuci banku i koliko pologa za svirke credit card da očekujem? Možda da Sabina i checking Otvorim u nekoj koja ima branch a onda online apliciram poslije??? Mogu li bez ssn uopće otvoriti račun bilo kakav?
Reply With Quote
Staro 05.02.2014, 23:41
Makovi Makovi je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makovi Prikaz poruke
Idemo u LA za dva mjeseca i želio bih što manje potrošiti za polog za secured credit card. Vidio sam da je po tom pitanju najpovoljnija capital one (200$)... Ali oni imaju samo online, nema branch nikakav u LA koliko sam tražio??? Ima li tko iz LA da mi preporuci banku i koliko pologa za

SECURED

credit card da očekujem? Možda da

SAVINGS

i checking Otvorim u nekoj koja ima branch a onda online apliciram poslije??? Mogu li bez ssn uopće otvoriti račun bilo kakav?
PROKLETI IPHONE AUTOCORRECT!!!
Uvijek zabrlja!!
Aaaaaaaaaaaaa
Reply With Quote
Staro 06.02.2014, 13:57
chicagopn's Avatar
chicagopn chicagopn je offline
Stari vuk

Datum prijave: 29.10.2008
US lokacija: Chicago
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Makovi Prikaz poruke
PROKLETI IPHONE AUTOCORRECT!!!
Uvijek zabrlja!!
Aaaaaaaaaaaaa

chase ne radi secure credit cards ali zato US bank radi minimum je 300$ pa na gore,ja sam stavio 500$, placao godinu dana, poravnao balance na 500$ kad sam resio da zatvorim account poslali mi 500$ cek i izasao sam sa 640 credit score
Reply With Quote
Staro 08.02.2014, 11:14
Makovi Makovi je offline
Drug član

Nepromenjeno

Citat:
chase ne radi secure credit cards ali zato US bank radi minimum je 300$ pa na gore,ja sam stavio 500$, placao godinu dana, poravnao balance na 500$ kad sam resio da zatvorim account poslali mi 500$ cek i izasao sam sa 640 credit score
Da li su ti zbog toga smanjili kredit score jer si zatvorio secured card ili si samo secured pretvorio u obicnu credit card? Vidim da se i te kreditne unije spominju, ali mene zanima gdje se sto otvara- u kreditnoj uniji secured credit card pa u banci debit i savings account ili obrnuto...kako, kako? I koju banku je najbolje uzeti da je razgranata u Los Angelesu i okolici?
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja