ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Retro > Prva koverta

Prva koverta Dobili ste prvu kovertu sa formularima koje treba poslati američkoj vladi. Šta sad?

Prva koverta » DV2012 Results » Bitni linkovi
O prvoj koverti Formulari Korisne informacije Proverite prijavu Učlanite se

Thread Tools Display Modes
Staro 04.05.2011, 13:01
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

Datum prijave: 06.10.2009
US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik ZeljkoUSA Prikaz poruke
Evo posta sa drugog foruma nekoga ko je imao veci uzorak
Citat:
We were working with some of dv2012 data posting it and chacking winners. About 250000 (250k) were sent from 6/10/2010 till 29/10/2010 divided to equal portions. Our statistic is - 96% of all our winners were post on 6, and 4% for rest 7-29. Also I can confirm that all wiiners from 6/10/2010 that were submit with spouse / childrens have all their spouce and childrens also win. About 6/10/2010 - 62% of all submited were selected.
In my opinion - they have to explain whats going on at least.

Mozemo mu verovati ili ne...?!?!?!
:
Interesantno...u svakom slucaju vidjecemo da li ce biti kakvih oficijelnih komentara za "slucaj" zvani "5. oktobar" na http://careers.state.gov/engage/foru...sMNdWxZEFo07_w
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Staro 04.05.2011, 15:35
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Razmisljao ja vec o tome

Mada, mozda sledece godine kljucni datum bude 15.10. Naravno, ukoliko su ovi podaci tacni. Voleo bi da nisu pa da se i dalje nadam da imamo svi podjednake sanse, a ne da gadjam datume kakav je software ove godine...
Sledece godine ce svi da polete prvog dana da predaju prijavu nakon svih ovih informacija po raznim forumima, sto moze imati i kontra efekat.
Covjek treba imati dosta zena da svaku prijavi po jedan dan tokom trajanja prijave
Staro 04.05.2011, 15:39
spectra's Avatar
spectra spectra je offline
Stari vuk

US lokacija: California
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik spectra Prikaz poruke
Interesantno...u svakom slucaju vidjecemo da li ce biti kakvih oficijelnih komentara za "slucaj" zvani "5. oktobar" na http://careers.state.gov/engage/foru...sMNdWxZEFo07_w
Btw, obrisase ovu temu na oficijelnom forumu.. ......
Prva koverta stigla: 25.05.2010.
Prva koverta vracena: 31.05.2010.
Stigla koverta u KCC: 02.06.2010.
Završen ljekarski: 21.03.2011.
The Day: 01.04.2011.
Green Day 06.04.2011
Staro 04.05.2011, 16:19
Ninanina Ninanina je offline
Član

Datum prijave: 31.10.2010
Nepromenjeno

Da li se zna kog datuma pocinje sledece prijavljivanje?Da namestim alarm. Nisam uspela da nadjem na forumu.Ima li bilo ko informaciju?
Staro 04.05.2011, 16:32
jovke jovke je offline
Stari vuk

Datum prijave: 02.05.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Ninanina Prikaz poruke
Da li se zna kog datuma pocinje sledece prijavljivanje?Da namestim alarm. Nisam uspela da nadjem na forumu.Ima li bilo ko informaciju?
Zvanicno upustvo u kom pise pocetak prijave prethodnih godina se izbacivalo na internet u periodu Avgust-Septembar. Pretpostavljam da ce tako biti i ove godine. Do tada nista.
Staro 04.05.2011, 16:49
srbijadamus srbijadamus je offline
Član

Datum prijave: 09.10.2010
Nepromenjeno Dv 2012

Nismo izvuceni da vidimo ko je sa nama u paketu .Koliko nas tacno ima koji igramo i nemamo srece ne racunajuci roditelje koji od novembra 1993 redovno igraju (znaci bio sam u kombinaciji ) Ovo je moja 18 neuspesna prijava .
Ali sledece godine !Sigurno dobijamo
Staro 04.05.2011, 16:56
Mirko86 Mirko86 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 08.03.2011
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik lenhi Prikaz poruke
To jeste tako ako imaš 24-25 godina, ako ti neko može garantovati da ćeš do npr. 28 godine biti izvučen, i ako imaš stabilan posao u Srbiji gdje možeš skupljati novac i gde napreduješ u svom zanimanju u tih narednih 3-4 godine.
Ne ide tako idealno svima u životu tipa "neću ove godine da me izvuku, lagano dok skupim lovu jer imam od čega skupljati u Srbiji i kad ja kažem amerima hoću ove godine vizu da me tada izvuku, a uz to i godine starosti su po mojoj želji".
Šta je sa ostalima koji nisu u toj poziciji da laganica čekaju i vjeruju kako će sve samo od sebe da se desi kad oni požele? Oni vjerovatno nepravilno razmišljaju ili nešto drugo?!
Volio bih da kažu i drugi forumaši do koje godine starosti vide sebe kao nekog ko nije "zakasnio" sa odlaskom? Mislim na normalan životni tok a ne samo mišljenje tipa "idem makar zbog dece".
Ne moze niko garantovati da ces biti ikad izvucen - zato se ne treba oslanjati na to uopste.Znam da vecini ljudi ovde na forumu zivot uopste nije lak ali opterecivanjem sebe oko lutrije i amerike uopste, moze ga samo pogorsati.
Staro 04.05.2011, 17:31
milimelo milimelo je offline
Drug član

Datum prijave: 06.07.2009
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik spectra Prikaz poruke
Btw, obrisase ovu temu na oficijelnom forumu.. ......
Nije imala sta da radi na forumu koji se bavi pitanjima zaposljavanja u DOS i veze nema sa lutrijom.
Staro 04.05.2011, 18:46
AntaresNS's Avatar
AntaresNS AntaresNS je offline
Drug član

Datum prijave: 23.07.2010
US lokacija: Somewhere in CA
YU lokacija: Novi Sad
Nepromenjeno

Citat:
Ok. I'm talking just about entries we were submitting ourselves. We have preparad 252643 entries and were submitting them 10000-12000 per day from 7 to 29. First day - on 6 we were submitting less entries (2250) as we were testing. (I can give per day numbers of submitting and winners if you want).

We have winners: 1301 win from 6, 0 win from 7 till 17, 57 win from 18 to 29.

Also I can say that we had more winners last year, even that we submited 220k entries. And winner ammount was near to equal among all days.
Mi smo poslali prijavu 11.10. i 16.10. i nijedno od nas nije izvuceno...hm...izgleda da je ovo istina.
Staro 04.05.2011, 19:57
City Lights's Avatar
City Lights City Lights je offline
Drug član

US lokacija: come what may
YU lokacija: Zagreb
Nepromenjeno

Vijest se proširila i ljudi diskutiraju, pa vjerujem da će i mnogi dogodine pohrliti odraditi prijavu baš prvi dan. Ja neću na to ciljati, jer vjerujem da će Ameri - ili promijeniti datum (ako to rade namjerno /sumnjam) ili popraviti bug u svom softwareu .

Pravila pisanja