![]() |
|
|
Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god... |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
IDE U AMERIKU Katarina Radivojević dobila zelenu kartu na lutriji
Jedna od najuspešnijih domaćih glumica nastaviće karijeru u Los Anđelesu. Katarina Radivojević Katarina Radivojević dobila je na lutriji zelenu kartu koju svake godine za imigrante organizuje američka vlada. Karta će joj omogućiti da u SAD neometano živi i radi. Kako saznajemo, glumica se prijavila na lutriju u oktobru 2013. godine i u maju 2014. je saznala da je i njen broj izvučen. U toj godini oko 20.000 ljudi iz Srbije je apliciralo, oko 500 je izabrano, a od toga otprilike 200 je dobilo zelenu kartu. Inače, Katarina je četiri godine učestvovala u ovoj lutriji, a najviše sreće je imala u maju. Na razgovor u Ambasadu SAD pozvana je krajem prošle godine, a u januaru je dobila zelenu kartu. Prema informacijama iz Ambasade SAD, ova lutrija je stvarno puka sreća, bukvalno se izvlače brojevi sa dobitnicima. Najbitniji uslov za konkurisanje je diploma srednje škole, tj. 12 godina školovanja u kontinuitetu ili po radnom iskustvu određenih zanimanja. Nakon toga proveravaju da li je kandidat osuđivan. Već je igrala u Los Anđelesu: Katarina u predstavi „Merilin Monro - moja tajna“ Zanimljivo je da je i Katarinina rođena sestra Jasna pre nekoliko godina dobila zelenu kartu. U međuvremenu je i Katarinin zet imao sreće na lutriji, pa se pridružio supruzi u Los Anđelesu, gde i Katarina nastavlja karijeru. Blizina sestre će svakako uticati da Katarina lakše podnese nostalgiju, za koju kažu da uspe da prodrma i one najodlučnije. - Zadovoljna sam zbog zelene karte. Do sada sam imala radnu vizu isključivo za poslove u oblasti glume koju sam obnavljala na nekoliko godina, a sada mi zelena karta omogućava stalni boravak i rad, pa razmišljam da tamo nastavim i školovanje. Što se tiče karijere, planove nisam menjala. Uskoro ću otići u Los Anđeles, gde planiram da učestvujem na audicijama, a u Srbiju ću stalno dolaziti kako zbog porodice i prijatelja, tako i zbog projekata koji su u planu. Posebno me raduje to što ću u Srbiji već na proleće opet igrati u pozorišnoj predstavi - rekla je Katarina za “Blic”. U Americi počela od nule Katarina poslednjih pet godina živi na relaciji Srbija-Amerika. Prvih nekoliko godina bila je u Njujorku, gde je igrala u predstavama na of-Brodveju, nakon čega se odselila u Los Anđeles, gde je takođe igrala u pozorištu i išla na audicije. „Iako iza sebe imam uspešnu karijeru na našim prostorima, u Americi sam morala da počnem od nule. Mnogo sam radila na akcentu, a u proteklih šest meseci shvatila sam da američki san nije lako ostvariv“, rekla je svojevremeno. Izvor: Blic |
|
|||
|
|||
![]()
Palouse, Washington State
![]() Palouse, Washington State Photograph by Kathryn Dannay, National Geographic Your Shot Washington State's virtually treeless Palouse, east of the Cascade Range, rolls in waves of green. Sprawling near the Idaho border, the region is known for its uncommonly rich farmland. |
|
|||
|
|||
![]()
Wooooow, prelijepo. Što bi se reklo melem za oči...
15.10.2012. - prva prijava 01.05.2013. - has not been selected 02.11.2013. - druga prijava 01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx 10.06.2014. - DS-260 poslat 23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom 12.03.2015. - Intervju zakazan 26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled 12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena ![]() 16.03.2015. - Kupljena avionska karta 20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland |
|
|||
|
|||
![]()
Pozdrav, dobri ljudi.
Imam jedno, za mnoge, glupo i nebitno pitanje, ali meni dosta bitno. Naime, na nekoj od tema sam procitao da su cigarete u Cikagu skoro duplo skuplje nego u Indijani, pa me zanima da li postoji ogranicenje pri kupovini ili pri prenosu iz drzave u drzavu? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Hvala na odgovoru Zex, tako sam i mislio sto se tice granica, nego rekoh aj bolje da proverim.
Dakle, ako odem tamo kao kamiondzija(u sta se iskreno nadam), te putujem iz dzave u drzavu, mogu da ustedim na cigaretama. Jako bitna stavka u mom zivotu, te droge se ne mogu odreci, a mnogi me upozoravaju da bi mi najbolje bilo da tamo to i uradim, jer su preskupe. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Ja kad kupujem cigarete, kupujem ih skoro uvek u Indijani jer kutija Marlboro cigareta je na nekim mestima manje od $5, dok po CHGO ume da bude $12-14, zavisno gde kupujes. DuPage County ima jeftinije cigarete od Cook County-ja pa ako si tamo, onda nema svrhe ici u IN. Ja zivim na SouthSide pa je meni IN trenutno bliza. Missouri State ima najjeftinije cigarete. Pakla po truck stopovima bude i ispod $4. |
|
|||
|
|||
![]()
Magelan, care, veliko hvala na dodatnim informacijama i na svim ostalim upisima na forumu, zaista su od velike pomoci.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Mene je mrzelo da idem 10 min peske do mesta gde mi je bilo dozvoljeno da zapalim pa sam prestala. I pored te cene od oko $5. Uz moj tadasnji budzet preskupo. Ali iskreno, mrzelo me da idem toliko daleko i mic po mic.... Smanjila. Doduse iskreno totalno prestala tek kad sam zatrudnela (sto se tebi ocigledno nikad nece desiti, hehe). A realno, ovde svuda okolo retko da osetis miris, osim na tim mestima gde izdvoje zigosane da zapale. Pa su i iskusenja manja. Kod nas ne mozes pobeci, nema te misije rupe... A uzmi mapu "Chicago Metro Area' videces da je ogroman deo bas u Indijani... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Meni se desavalo da u 2 posle ponoci zavrsim drugu paklicu. Nakon 10 godina konzumiranja duvana prestao sam pre 3 godine, to jest sada se u Martu navrsavaju cele 3 godine. Ne znam da li ces verovati, ali samo sam rekao - ovo je poslednja. Tako i bi do dana danasnjeg. Priznajem, bio sam pravi hedonista u konzumiranju cigareta uz kafu, pivo i sl. Ali posle sam postao i mazohista, sve sam to radio bez cigareta, pivo, kafa u drustvu gde se najvise konzumiraju cigarete i evo me opet ziv. ![]() Efekat ne konzumiranja cigareta bi valjda svima trebao biti poznat. |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Odslužen vojni/civilni vojni rok i popunjavanje stavke "Previous Military Service" | Milosdv | Uputstva za dobitnike | 39 | 18.10.2017 20:00 |
Koju zemlju staviti u pitanju "Country Where You Live" ako sam na H-1B vizi u USA ? | rikelme | Stare teme | 2 | 16.10.2010 22:10 |
Depozit...tj "pare na sunce, pa cemo onda da pricamo" | dreamerns | Vaša strana | 54 | 29.03.2009 00:37 |
Polja "In care off" i "District/County/Province/State" | Marko | Stare teme | 1 | 02.12.2005 00:05 |
![]() |