ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Razno > Vaša strana

Vaša strana Iskustva, zanimljive priče, specifični slučajevi, šta god...

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 23.01.2015, 20:23
flops flops je offline
Drug član

Datum prijave: 20.10.2010
YU lokacija: Beograd
Nepromenjeno

IDE U AMERIKU Katarina Radivojević dobila zelenu kartu na lutriji

Jedna od najuspešnijih domaćih glumica nastaviće karijeru u Los Anđelesu.

Katarina Radivojević

Katarina Radivojević dobila je na lutriji zelenu kartu koju svake godine za imigrante organizuje američka vlada. Karta će joj omogućiti da u SAD neometano živi i radi. Kako saznajemo, glumica se prijavila na lutriju u oktobru 2013. godine i u maju 2014. je saznala da je i njen broj izvučen. U toj godini oko 20.000 ljudi iz Srbije je apliciralo, oko 500 je izabrano, a od toga otprilike 200 je dobilo zelenu kartu.

Inače, Katarina je četiri godine učestvovala u ovoj lutriji, a najviše sreće je imala u maju. Na razgovor u Ambasadu SAD pozvana je krajem prošle godine, a u januaru je dobila zelenu kartu. Prema informacijama iz Ambasade SAD, ova lutrija je stvarno puka sreća, bukvalno se izvlače brojevi sa dobitnicima. Najbitniji uslov za konkurisanje je diploma srednje škole, tj. 12 godina školovanja u kontinuitetu ili po radnom iskustvu određenih zanimanja. Nakon toga proveravaju da li je kandidat osuđivan.

Već je igrala u Los Anđelesu: Katarina u predstavi „Merilin Monro - moja tajna“

Zanimljivo je da je i Katarinina rođena sestra Jasna pre nekoliko godina dobila zelenu kartu. U međuvremenu je i Katarinin zet imao sreće na lutriji, pa se pridružio supruzi u Los Anđelesu, gde i Katarina nastavlja karijeru. Blizina sestre će svakako uticati da Katarina lakše podnese nostalgiju, za koju kažu da uspe da prodrma i one najodlučnije.

- Zadovoljna sam zbog zelene karte. Do sada sam imala radnu vizu isključivo za poslove u oblasti glume koju sam obnavljala na nekoliko godina, a sada mi zelena karta omogućava stalni boravak i rad, pa razmišljam da tamo nastavim i školovanje. Što se tiče karijere, planove nisam menjala. Uskoro ću otići u Los Anđeles, gde planiram da učestvujem na audicijama, a u Srbiju ću stalno dolaziti kako zbog porodice i prijatelja, tako i zbog projekata koji su u planu. Posebno me raduje to što ću u Srbiji već na proleće opet igrati u pozorišnoj predstavi - rekla je Katarina za “Blic”.

U Americi počela od nule
Katarina poslednjih pet godina živi na relaciji Srbija-Amerika. Prvih nekoliko godina bila je u Njujorku, gde je igrala u predstavama na of-Brodveju, nakon čega se odselila u Los Anđeles, gde je takođe igrala u pozorištu i išla na audicije. „Iako iza sebe imam uspešnu karijeru na našim prostorima, u Americi sam morala da počnem od nule. Mnogo sam radila na akcentu, a u proteklih šest meseci shvatila sam da američki san nije lako ostvariv“, rekla je svojevremeno.

Izvor: Blic
Reply With Quote
Staro 24.01.2015, 03:10
Mitkoni Mitkoni je offline
Drug član

Datum prijave: 02.08.2013
US lokacija: Anywhere in USA
YU lokacija: Novi Pazar, Serbia
Nepromenjeno

Palouse, Washington State

Palouse, Washington State
Photograph by Kathryn Dannay, National Geographic Your Shot

Washington State's virtually treeless Palouse, east of the Cascade Range, rolls in waves of green. Sprawling near the Idaho border, the region is known for its uncommonly rich farmland.
Reply With Quote
Staro 24.01.2015, 20:22
maki90 maki90 je offline
Stari vuk

Datum prijave: 09.05.2014
US lokacija: Portland
YU lokacija: BiH
Nepromenjeno

Wooooow, prelijepo. Što bi se reklo melem za oči...
01.05.2014. - izvučen 2015EU00023xxx
10.06.2014. - DS-260 poslat
23.01.2015. - mail sa zakazanim datumom
12.03.2015. - Intervju zakazan
26.02.2015. - Obavljen ljekarski pregled
12.03.2015. - Obavljen intervju i viza odobrena
16.03.2015. - Kupljena avionska karta

20.04.2015. - Beograd-Amsterdam-Minneapolis-Portland
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 12:10
Durlano Durlano je offline
Član

Datum prijave: 21.01.2015
Nepromenjeno pitanje

Pozdrav, dobri ljudi.
Imam jedno, za mnoge, glupo i nebitno pitanje, ali meni dosta bitno.
Naime, na nekoj od tema sam procitao da su cigarete u Cikagu skoro duplo skuplje nego u Indijani, pa me zanima da li postoji ogranicenje pri kupovini ili pri prenosu iz drzave u drzavu?
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 15:45
ZexNS ZexNS je offline
Drug član

Datum prijave: 03.03.2014
YU lokacija: Novi Sad, Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Durlano Prikaz poruke
Pozdrav, dobri ljudi. Imam jedno, za mnoge, glupo i nebitno pitanje, ali meni dosta bitno. Naime, na nekoj od tema sam procitao da su cigarete u Cikagu skoro duplo skuplje nego u Indijani, pa me zanima da li postoji ogranicenje pri kupovini ili pri prenosu iz drzave u drzavu?
Koliko ja znam, nema ogranicenja, nema carine izmedju saveznih drzava. Meni su njihove savezne drzave kao Shengen u Evropi, granice su otvorene pa mozes slobodno da preneses cigarete.
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 16:02
Član

Nepromenjeno

Hvala na odgovoru Zex, tako sam i mislio sto se tice granica, nego rekoh aj bolje da proverim.
Dakle, ako odem tamo kao kamiondzija(u sta se iskreno nadam), te putujem iz dzave u drzavu, mogu da ustedim na cigaretama. Jako bitna stavka u mom zivotu, te droge se ne mogu odreci, a mnogi me upozoravaju da bi mi najbolje bilo da tamo to i uradim, jer su preskupe.
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 18:17
Magelan's Avatar
Magelan Magelan je offline
Super Moderator

Datum prijave: 28.04.2010
US lokacija: Spartanburg, South Carolina; Jacksonville, Florida
YU lokacija: Mladenovac, Republika Srbija
Nepromenjeno

Citat:
Hvala na odgovoru Zex, tako sam i mislio sto se tice granica, nego rekoh aj bolje da proverim.
Dakle, ako odem tamo kao kamiondzija(u sta se iskreno nadam), te putujem iz dzave u drzavu, mogu da ustedim na cigaretama. Jako bitna stavka u mom zivotu, te droge se ne mogu odreci, a mnogi me upozoravaju da bi mi najbolje bilo da tamo to i uradim, jer su preskupe.
Zvanicno postoji ogranicenje, ali kao pojedinac zaista bi trebalo da prenosis ne znam koju kolicinu cigareta i da budes te "srece" da te policija zaustavi i pretrese auto pod sumnjom da vrsis "bootlegging" tj. sverc. Sanse za to su ravne nuli osim ukoliko kupis 50 boksova cigareta na jednom mestu pa prodavac pozove policiju. Ko ce jos sa tim da se bakce?

Ja kad kupujem cigarete, kupujem ih skoro uvek u Indijani jer kutija Marlboro cigareta je na nekim mestima manje od $5, dok po CHGO ume da bude $12-14, zavisno gde kupujes. DuPage County ima jeftinije cigarete od Cook County-ja pa ako si tamo, onda nema svrhe ici u IN. Ja zivim na SouthSide pa je meni IN trenutno bliza.

Missouri State ima najjeftinije cigarete. Pakla po truck stopovima bude i ispod $4.
Reply With Quote
Staro 25.01.2015, 19:30
Član

Nepromenjeno

Magelan, care, veliko hvala na dodatnim informacijama i na svim ostalim upisima na forumu, zaista su od velike pomoci.
Reply With Quote
Staro 28.01.2015, 05:55
vuxanne vuxanne je offline
Amer

Datum prijave: 13.10.2009
YU lokacija: Bilo kuda kiki svuda
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan Prikaz poruke

Ja kad kupujem cigarete, kupujem ih skoro uvek u Indijani jer kutija Marlboro cigareta je na nekim mestima manje od $5, dok po CHGO ume da bude $12-14, zavisno gde kupujes.

Mene je mrzelo da idem 10 min peske do mesta gde mi je bilo dozvoljeno da zapalim pa sam prestala. I pored te cene od oko $5. Uz moj tadasnji budzet preskupo. Ali iskreno, mrzelo me da idem toliko daleko i mic po mic.... Smanjila. Doduse iskreno totalno prestala tek kad sam zatrudnela (sto se tebi ocigledno nikad nece desiti, hehe).

A realno, ovde svuda okolo retko da osetis miris, osim na tim mestima gde izdvoje zigosane da zapale. Pa su i iskusenja manja. Kod nas ne mozes pobeci, nema te misije rupe...

A uzmi mapu "Chicago Metro Area' videces da je ogroman deo bas u Indijani...
Reply With Quote
Staro 28.01.2015, 16:57
Mitkoni Mitkoni je offline
Drug član

Datum prijave: 02.08.2013
US lokacija: Anywhere in USA
YU lokacija: Novi Pazar, Serbia
Nepromenjeno

Citat:
Ma kakvi ne mozes. Sve se moze kad se hoce.
Meni se desavalo da u 2 posle ponoci zavrsim drugu paklicu.
Nakon 10 godina konzumiranja duvana prestao sam pre 3 godine, to jest sada se u Martu navrsavaju cele 3 godine.

Ne znam da li ces verovati, ali samo sam rekao - ovo je poslednja. Tako i bi do dana danasnjeg.
Priznajem, bio sam pravi hedonista u konzumiranju cigareta uz kafu, pivo i sl.
Ali posle sam postao i mazohista, sve sam to radio bez cigareta, pivo, kafa u drustvu gde se najvise konzumiraju cigarete i evo me opet ziv.

Efekat ne konzumiranja cigareta bi valjda svima trebao biti poznat.
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja