![]() |
|
|
|||||||
| Ne-imigrantske vize Opšte teme o dobijanju i apliciranju za turističke, poslovne, medicinske i ostale ne-imigrantske vize |
![]() |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
|||
|
|||
|
Isao sam ja prije par godina (imao 24 i bio student) i dobio bez problema a nisam imao rezervacije nikakve. Ambasada odnosno ministarstvo vanjskih poslova jasno upozoravaju na to da se NE TREBA kupovati nikakva avionska karta, rezervisati smjestaj ili bilo sta drugo sce dok se ne dobije viza. Pa tako i ti, da ne rezervises hotel i onda mozda ne dobijes vizu pa ti onda i pare za smjestaj propadnu. Dovoljno je da, kao sto sam i ja tada uradio, kazes da planiras da budes u tom i tom hotelu u tom i tom gradu. Na formularu kada popunjavas za vizu gdje traze adresu gdje ces biti mozes napisati adresu hotela i bez da si rezervisao smjestaj. To je samo planirani hotel kojeg ti naravno poslije mozes i da promijenis.
|
|
|
|||
|
|||
|
molim Vas ako neko zna kako da produzim vizu tj u USA sam i ovu svoju vizu bih prebacila na turisticku.Iz BIH sam i trenutno sam u Wajomingu.Puno hvala
|
|
|
||||
|
||||
|
Pa reci bar na kojoj si vizi trenutno. J1? Ili neka druga?
|
|||
|
|||
|
oprosti nisam se mogla javiti ranije zbog obaveza imam J1 vizu do oktobra kad istice,diplomirao sam pred polazak na program work&travel i sad bih ostao makar na turistickoj da prebacim sa j1 na turisticku iz BIH sam i gdje bih to mogao u wajomingu hvala hvala hvala
|
|
|
|||
|
|||
|
Potrazi najblizi ured imigracione sluzbe i otidji tamo. Oni ce ti reci da li mozes promijeniti, koliko ce trajati cijeli proces ukoliko bude moguce i sve ostale detalje.
http://www.uscis.gov/about-us/find-uscis-office |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
![]() Slazem se sa ovim...dakle otidji do imigracionog tako je jedan moj prijatelj ostao jos 3 meseca u usa nakon isteka J1 vize.Doduse on je bio u New York-u tako da ne znam kako je tu kod tebe.
|
||||
|
||||
|
Pitao sam vec na forumu ali pokusacu ponovo ovde. Dakle, sta mislite da li moram prilikom intervijua napomenuti tacan datum kada planiram putovati ili je dovoljno reci okvrno, kraj septembra na primer?
|
|
|
||||
|
||||
|
Dovoljno je okvirno....i nemoj da kupujes karte i slicno dok ne dobijes vizu jer ti to nije nikakav plus, mozes samo da se zeznes ukoliko te odbiju...srecno.
|
|||
|
|||
|
Tako je, prvo viza pa karta...sećam se od ranije ljudi kupovali i još tamo kazu a oni su skoro pa alergični na tu kupljenu kartu,još ako im je nešto sumnjivo...
|
|
|
||||
|
||||
|
Hvala na odgovoru.
Citao sam sve i svasta delovalo mi je nelogicno da moram naznaciti tacan datum kada planiram putovati, inace imamo 20 dana godisnjeg toliko planiramo i ostati. Nisam kupovao kartu, o tome cu razmiljati ako dobijemo vizu ili cu i to, kao i popunjavanje Ds prepustiti agenciji. |
![]() |
| Tags |
| problemi sa vizom, turisticka viza |
|
|