![]() |
|
|
Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua |
Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi | ||||
O drugoj koverti | Lekarski pregled | Ambasade | Intervju | Korisne informacije |
![]() |
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo na site i jas dobitnik na DV2016. Dali ke moze nekoj da me upati do lista so site potrebni dokumenti. Inaku posle isprakanjeto na DS260 ne treba da dobiete email, tuku potvrda deka dokumentite se primeni od Kentacky .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Pozdrav ![]() http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1464 |
|
|||
|
|||
![]()
Jas sum dobitnik na Dv Lottery 2016, srediv skoro site dokumenti samo ja ocekuvam datata za interview broj 2xxx.Se nadevam deka gi bidi za brzo
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Eden sovet za site sto ke odat na intervju vo Skopje a odat so kola, izbegavajte da se parkirate nasproti ambasadata tamu ima eden demek kafic go rabotat nekoi albanci. Imaat razrabotena sema stojat tuka pokraj i ti vika parkiraj ne e problem a se povrzani so Pajak sluzba pa koga ke izlezis te ucenuvaat i slicni gluposti olku pari onolku pa za kafe pa ne znam sto, jas pominav so sitno ( 200 den) nekoi drugi so mnogu poveke ( Indijanska rabota kako banglades da si).
Naj dobro za parkiranje vi e da pobarate nekade na plasticarskata ulica posle semaforite pred ambasada , od desna strana kaj zgrdite tamu se naogja mesto. |
|
|||
|
|||
![]()
Fala za informacijata, bas i pomisliv na toj moment okolu parkiranjeto.
A kako pomina intervjuto? Koi dokumenti gi baraa? Za kolku vreme ke ti bide gotova vizata? Ako mozess i za pregledot vo Remedika da objasnis kako izgleda? Na sajtot im pisuva deka treba po 9 sliki za sekoj?! Jas sum vo oktomvri na intervju i pocnuva da me faka panika iako se imam preprocitano 100 pati ![]() Pozdrav! |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo Miga, Kako si
![]() ![]() ______________________________________- 10.06.2015 - Pusten ds260 |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo Bati4ko
![]() Mongu ubav broj imas ![]() Pozdrav! ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Zdravo Miga
Intervjuto pomina OK. Vizite gi zedov naredniot den posle 15 h. Dokumentite nosi gi razdvoeni na edna strana originalite na druga strana kopiite , zatoa sto jas gi imav vo dzebovi od sekoj dokument i pozadi nego kopijata pa mi trebese pola saat da gi razdvojam. Prvo gi gleda nasiot sluzbenik ( toj poveke komplicira otkolku drugite, mene mi pobara dali imam garantno pismo, jas mu kazav deka dokumentite gi sreduvav po oficijalnata web strana i deka tamu ne pisuva pa mi vika ok toa ama konzulot moze da ti pobara) pa potoa konzul( a konzulot ne go pobara) . Jas od dokumenti nosev ona sto go pisuva na oficijalnata web strana ( i nema poveke potvrda od policija tuku i dvete potvrdi se vagjaat od sud) i intervjuto ne bese nisto problematicno generalno niv gi interesira sto bi rabotel tamu i da ne si nateret na drzavata. Za remedika- ona e samo za pari zemanje i ako zakazuvas zvoni posle 14 h i se komplicirani za zakazuvanje na nivnata veb stana ima se sto ti treba da nosis i da trebaat 9 fotografii vozrasnite gi snimaat so rengen i analiza na krv a dokolku imas deca poarno da im napravis prethodno MANTU proba da ne se brkas niz skopje ( ako si od drug grad) a i mn poeftino vo ZZZ, a inaku za 2 vozrasni i dve deca e skoro 9000 den vo Re medika I pred da odis na intervju treba da gi zemis rezultatite od kaj niv za da gi imas so tebe. Pozdrav i so sreka. |
|
|||
|
|||
![]()
Fala za odgovorot. Samo uste malku da te isprasam za Remedika
![]() Pozdrav |
|
|||
|
|||
![]()
Vkupno za site 9000. Vakcini ne primav nikakvi , izvadiv karton za imunizacija (od sluzba za imunizacija ) tamu bea vneseni site vakcini sto gi imam primeno ( toa ne e problem da se izvadi relativno brzo e za nekolku dena. Dokolku redovno tvoite te vakcinirale kako dete mislam deka ke nema potreba nisto dopolnitelno da se vakciniras i deka se sto baraat imam istoto bese i za decata.
vakcina za grip ne ti bara nekoj, nitu ima potreba da ja primis. Pozdrav |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Pokretač teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Makedonija apostil | JOJO78 | Intervju (interview) - Ambasada | 11 | 26.02.2012 21:48 |
HM...zanimljiv intervju... | nelson | Vaša strana | 9 | 26.02.2009 10:27 |
Intervju zakazan ... | mvp977 | Druga koverta | 3 | 23.10.2008 17:16 |
MAKEDONIJA i AP KiM - Gde obaviti lekarski pregled | srdjevic | Uputstva za dobitnike | 0 | 10.10.2008 08:17 |
intervju-kako izgeda | wingreen | Stare teme | 18 | 08.07.2008 05:50 |
![]() |