ZELENA KARTA - LUTRIJA  
Balkan
Njujork
Čikago
Los Anđeles

Nazad   ZELENA KARTA - LUTRIJA > FORUM > Zelena Lutrija > Intervju (interview) - Ambasada

Intervju (interview) - Ambasada Pitanja vezana za dokumentaciju, specijalne slučajeve i pitanja tokom intervjua

Intervju (interview) - Ambasada » Makedonija: Intervju » Bitni linkovi
O drugoj koverti Lekarski pregled Ambasade Intervju Korisne informacije

Odgovori

Thread Tools Display Modes
Staro 19.08.2015, 18:17
nololoth nololoth je offline
Član

Datum prijave: 08.07.2010
Nepromenjeno

Zdravo na site i jas dobitnik na DV2016. Dali ke moze nekoj da me upati do lista so site potrebni dokumenti. Inaku posle isprakanjeto na DS260 ne treba da dobiete email, tuku potvrda deka dokumentite se primeni od Kentacky .
Reply With Quote
Staro 19.08.2015, 19:29
Stojne Stojne je offline
Drug član

Datum prijave: 10.05.2015
YU lokacija: Makedonija
Nepromenjeno

Citat:
Prvobitno poslao korisnik nololoth Prikaz poruke
Zdravo na site i jas dobitnik na DV2016. Dali ke moze nekoj da me upati do lista so site potrebni dokumenti. Inaku posle isprakanjeto na DS260 ne treba da dobiete email, tuku potvrda deka dokumentite se primeni od Kentacky .
Zdravo nololoth, prvo cestitki ... inaku vo vrska so dokumentite, najdobro e da ja procitas temata INTERVIEW 2015, vo koja site koi se bile veke na intervju go imaat opisano svoeto iskustvo i gi imaat nabroeno dokumentite koi gi nosele vo ambasada.
Pozdrav

http://www.zelenalutrija.com/forum/s...ead.php?t=1464
Reply With Quote
Staro 02.09.2015, 20:46
Bati4ko Bati4ko je offline
Drug član

Datum prijave: 09.08.2015
US lokacija: New Jercey
YU lokacija: Ohrid / Makedonija
Nepromenjeno

Jas sum dobitnik na Dv Lottery 2016, srediv skoro site dokumenti samo ja ocekuvam datata za interview broj 2xxx.Se nadevam deka gi bidi za brzo pozdrav do site
Reply With Quote
Staro 04.09.2015, 11:04
darkosi darkosi je offline
Član

Datum prijave: 28.11.2014
Nepromenjeno Parking SK Ambasada

Eden sovet za site sto ke odat na intervju vo Skopje a odat so kola, izbegavajte da se parkirate nasproti ambasadata tamu ima eden demek kafic go rabotat nekoi albanci. Imaat razrabotena sema stojat tuka pokraj i ti vika parkiraj ne e problem a se povrzani so Pajak sluzba pa koga ke izlezis te ucenuvaat i slicni gluposti olku pari onolku pa za kafe pa ne znam sto, jas pominav so sitno ( 200 den) nekoi drugi so mnogu poveke ( Indijanska rabota kako banglades da si).

Naj dobro za parkiranje vi e da pobarate nekade na plasticarskata ulica posle semaforite pred ambasada , od desna strana kaj zgrdite tamu se naogja mesto.
Reply With Quote
Staro 04.09.2015, 13:35
miga miga je offline
Drug član

Datum prijave: 24.05.2015
US lokacija: LA,California
YU lokacija: Skopje, MKD
Nepromenjeno

Fala za informacijata, bas i pomisliv na toj moment okolu parkiranjeto.
A kako pomina intervjuto? Koi dokumenti gi baraa? Za kolku vreme ke ti bide gotova vizata? Ako mozess i za pregledot vo Remedika da objasnis kako izgleda? Na sajtot im pisuva deka treba po 9 sliki za sekoj?!
Jas sum vo oktomvri na intervju i pocnuva da me faka panika iako se imam preprocitano 100 pati
Pozdrav!
Reply With Quote
Staro 07.09.2015, 17:52
Bati4ko Bati4ko je offline
Drug član

Datum prijave: 09.08.2015
US lokacija: New Jercey
YU lokacija: Ohrid / Makedonija
Nepromenjeno

Zdravo Miga, Kako si vaka gledam deka se spremash leka poleka za intervjuto jas sum isto taka izvlecen za 2016 god, brojceto mi e 2xxx, Ama mi vikaat site da ocekuvam feedback od Kentacky od 1 oktomvri nataka. Navodno da do 31 .09 traelo seuste od prethodnata godina intervjuata.Pa si rekov da ne znaes mozebi ili kako da proveram vo slucaj da imam zaboraveno nesto, poso so dusa cekam da stigni preku email pismoto od Kentacky kade sto ke pisuva koga e zakazano intervjuto: )Pozz
______________________________________-
10.06.2015 - Pusten ds260
Reply With Quote
Staro 07.09.2015, 18:24
miga miga je offline
Drug član

Nepromenjeno

Zdravo Bati4ko
Mongu ubav broj imas, ama pretpostavuvam deka ke imas intervju vo noemvri zatoa sto formularot ti e pusten na 10 juni. Toa bi znacelo deka ovoj mesec okolu 20ti bi dobil mail za intervju. Linkot kaj sto mozes da proveris e www.dvlottery.state.gov/ESC.
Pozdrav!
Reply With Quote
Staro 09.09.2015, 10:59
Član

Nepromenjeno

Zdravo Miga
Intervjuto pomina OK. Vizite gi zedov naredniot den posle 15 h. Dokumentite nosi gi razdvoeni na edna strana originalite na druga strana kopiite , zatoa sto jas gi imav vo dzebovi od sekoj dokument i pozadi nego kopijata pa mi trebese pola saat da gi razdvojam. Prvo gi gleda nasiot sluzbenik ( toj poveke komplicira otkolku drugite, mene mi pobara dali imam garantno pismo, jas mu kazav deka dokumentite gi sreduvav po oficijalnata web strana i deka tamu ne pisuva pa mi vika ok toa ama konzulot moze da ti pobara) pa potoa konzul( a konzulot ne go pobara) . Jas od dokumenti nosev ona sto go pisuva na oficijalnata web strana ( i nema poveke potvrda od policija tuku i dvete potvrdi se vagjaat od sud) i intervjuto ne bese nisto problematicno generalno niv gi interesira sto bi rabotel tamu i da ne si nateret na drzavata.
Za remedika- ona e samo za pari zemanje i ako zakazuvas zvoni posle 14 h i se komplicirani za zakazuvanje na nivnata veb stana ima se sto ti treba da nosis i da trebaat 9 fotografii vozrasnite gi snimaat so rengen i analiza na krv a dokolku imas deca poarno da im napravis prethodno MANTU proba da ne se brkas niz skopje ( ako si od drug grad) a i mn poeftino vo ZZZ, a inaku za 2 vozrasni i dve deca e skoro 9000 den vo Re medika I pred da odis na intervju treba da gi zemis rezultatite od kaj niv za da gi imas so tebe.

Pozdrav i so sreka.
Reply With Quote
Staro 09.09.2015, 12:22
miga miga je offline
Drug član

Nepromenjeno

Fala za odgovorot. Samo uste malku da te isprasam za Remedika 9000 po covek ili vkupno? A kako pominavte so vakcinite za vozrasni- jas euste nemozam da gi najdam site vakcini sto sum gi primila, gi imavte prethodno primeno ( teteanus i MMR) ili tamu vi gi stavija? Primivte li za grip vakcini?
Pozdrav
Reply With Quote
Staro 09.09.2015, 13:54
Član

Nepromenjeno

Vkupno za site 9000. Vakcini ne primav nikakvi , izvadiv karton za imunizacija (od sluzba za imunizacija ) tamu bea vneseni site vakcini sto gi imam primeno ( toa ne e problem da se izvadi relativno brzo e za nekolku dena. Dokolku redovno tvoite te vakcinirale kako dete mislam deka ke nema potreba nisto dopolnitelno da se vakciniras i deka se sto baraat imam istoto bese i za decata.
vakcina za grip ne ti bara nekoj, nitu ima potreba da ja primis.
Pozdrav
Reply With Quote
Odgovori

Pravila pisanja